która lepsza nutra gold czy eukanuba?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

26 maja 2007, 09:15

pies do tej pory zajadał royala nagle mu sie odmienilo i nie chce jeśc.Postanowilam zmienic mu karme która z tych jest lepasza,?
OWCZARZ

26 maja 2007, 10:54

Wg mnie Nutra Gold.
Gość

26 maja 2007, 11:04

OWCZARZ pisze:Wg mnie Nutra Gold.
dlaczego? :wink:
Awatar użytkownika
boguś

27 maja 2007, 12:03

Myślę że na forum o labkach uzyskałeś już dobre odpowiedzi więc nie będę się powtarzać
Pozdrawiam :D
Gość

28 maja 2007, 21:34

boguś pisze:Myślę że na forum o labkach uzyskałeś już dobre odpowiedzi więc nie będę się powtarzać
nie uzysklałam zadnych konkretnych odpiwiedzi,myślałam że moze tutaj dowiem się czegos konkretnego. :D tak czy ćmak decyzje już podjełam :wink:
Awatar użytkownika
boguś

29 maja 2007, 07:36

Bo czasami nie idzie udzielić jednoznacznej odpowiedzi,co jednemu psiakowi służy,drugiemu może nie służyć nawet wśród karm z najwyższej półki,z moich doświadczeń będzie to Eukanuba,ale myślę że wybrany Biomil, jest także warty zainteresowania
Gość

29 maja 2007, 10:34

boguś :D mnie chodziło raczej o odpowiedzi typu eukanuba jest lepsza bo ma wiecej xxx mniej yz nutra jest taka czy ćmaka bo ja wiem ze mimo wielu "dobrodziestw" psu moze najzywczajniej na swiecie nie smakować i nie ma co dywagowac na ten temat tylko trzeba spróbowac i tyle.Wydwało mi się że są wśród "psiarzy" osoby które dokładnie przeanalizowały/analizują składy ja nie mam tego doświadczenia więc myslałam że mi ktoś pomoże :wink: a ty myslał indyk o niedzieli a sobote łeb mu scieli :mrgreen: co do eukanuby dawkowanie ma mniejsze od royala hillsa nutry gold ale ta cena 11zł za kilogram jest najtansza z karm które brałam pod uwage dlaczego? oświeć mnie proszę jeśli wiesz :wink: wybrałam biomil i mam nadzieje ze moj pies będzie zadowolony z mojej decyzji. ps. dawkowanie sprawdzałam dla psa (10 mc-35-40kg)
EWAW

29 maja 2007, 11:53

Ja polecam chicken soup zadzwoniłam do firmy i poprosiłam o próbki szybciuto dostałam przesyłkę z próbkami, o dziwo moja wybredna suczka zasmakowała sie w tej karmie zobaczę jak będzie dalej i zamówię jej worek. Wczesniej suchą karmę jadła jak za karę jak już naprawdę była głodna. Nutra gold też jej w miarę smakowała ale chicken soup zdecydowanie najbardziej z dotychczasowych które jadła. Pozdrawiam
Gość

29 maja 2007, 13:35

dzięki EWAW ale mi już sie nie chce robic tych wszystkich porównań. skladam dzisiaj zamowienie w sklepie na biomil narazie wezme 7,5 kg na próbe :wink:
Awatar użytkownika
boguś

29 maja 2007, 13:47

Cena zależy od sprzedawcy tu wklejam cenę od firmy stopa głownego przedstawiciela waga: cena detaliczna:
15 kg 259.00
7,5 kg 139.00
3 kg 65.00
1 kg 27.00
W tej chwili u mnie 4 psy dostają Eukanubę i jestem zadowolony mój wet też
Gość

29 maja 2007, 14:19

1 kg 27.00 to lekka przesada tym bardziej ze mozna ją miec o wiele taniej a jeśli już miałabym wydac taką sume musiałaby być to naprawde extra karma :wink:
Gość

06 czerwca 2007, 12:16

A więc biomil w przypadku mojego psa sie nie sprawdził pies po pierwsze nie je tej karmy zbyt chętnie po drugie kupy robi od sniadania do kolacji.gdybym nie wiedziała że to "robota" mojego psa sądziłabym ze to sprawka konia. :roll: NIE,DLA BIOMILA! :evil: :evil: :evil:
ATA

06 czerwca 2007, 12:43

Anonymous pisze: NIE,DLA BIOMILA! :evil: :evil: :evil:
To samo powiedział mój kot i w żaden sposób nie dał się do niego przekonać. Reagował zupełnie tak samo jak Twój pies :wink: .
OWCZARZ

06 czerwca 2007, 14:08

Jesli chodzi o pytanie która lepsza, to z mojego doświadczenia zdeydowanie Nutra Gold niż Eukanuba.

Biomill i Eukanuba zdecydowanie nie!

Natomiast karma tańsza od Nutry Gold a duzo lepsza, więcej cennych składników, prebiotyków itd.. to Chicken Soup.

Przy niej Eukanuba musi się schować daleko w tyle.....
Gość

06 czerwca 2007, 18:32

ATA pisze:
Anonymous pisze: NIE,DLA BIOMILA! :evil: :evil: :evil:
To samo powiedział mój kot i w żaden sposób nie dał się do niego przekonać. Reagował zupełnie tak samo jak Twój pies :wink: .
Ata twój kotek jest bardzo mądry :D
jesli kot i pies robią po tej karmie kupy jak koń :oops: tzn: ze jest w niej duzo wypełniacza :roll: a idąc tym tropem to "gówniana" 8) karma po wygórowanej cenie. :evil:
owczarz a dlaczego twoim zdaniem ukanuba jest nie dobra? co prawda zrazaiłam się już do tej firmy bo rozpytałam znajomych przejrzałam sieć i wiele osób jest na anty do tej karmy nastawiona.Więc coś w tym jest :wink:
a duzo lepsza, więcej cennych składników, prebiotyków itd.. to Chicken Soup.
Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat analizy,i twoich doświadczeń z tą karmą :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje