Labrador - czy moczyć suchą karmę

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
majka.sam

17 czerwca 2008, 08:53

Labcia ma dwa miesiące i tydzień. Apetyt taki że konia z kopytami i wozem by zjadła. u hodowcy karmiona ryżem z mlekiem i raz dziennie z mięsem.

mi nie podobały się kupy Cory i wydęty brzuchol, więc stopniowo wycofywałam ryż i zaczęłam jej dawać najpierw raz a teraz do trzech razy dziennie suchą karmę. po analizie wpisów na forum i własnego portfela wybrałam Nutra Nuggets Puppy Dog Formula.
Mała wcina jak szalona kupy w normie, brzuszek nie jest wzdęty i twardy.
pytanie moje to czy moczyć tą karmę i jak długo (od kiedy mała może jeść suchą)? Ona połyka jedzenie bez gryzienia.

i czy dawać jakieś witaminy? na razie daję : MIKITA Fosforan Wapnia Megavit wit A+D3, raz dziennie.
Gość

17 czerwca 2008, 09:30

Nie musisz moczyć,moj lab zajadał od 7 tygodnia suchą :D
Awatar użytkownika
majka.sam

17 czerwca 2008, 10:26

tylko że ona połyka karmę bez gryzienia i nie wiem czy to jest dobre dla niej.
Gość

17 czerwca 2008, 12:29

Moj tez połykał na początku pózniej zaczął gryżx próbowałam moczyć ale namoczonej nie chciał jeśc wogole z medycznego punktu widzenia napewno zdrowiej jest jesli pies gryzie ale to młody pies musi nauczyć się gryźc możesz moczyć ale nie jest to obowiązkowe.
Awatar użytkownika
majka.sam

17 czerwca 2008, 15:06

mam jeszcze pytanie o glukozamine kiedy można zacząć ją podawać i jaki preparat polecacie?
Gość

17 czerwca 2008, 16:21

ja polecam caniviton forte 30 od poczatku 4 miesiaca do 12 miesiaca.Podawać1/2 miarki znajdujacej sie w puszce dwa -trzy razy w tygodniu.
Awatar użytkownika
Robert A.

24 czerwca 2008, 07:09

Możesz też Arthroflex w dawce podtrzymującej,jest bardzo wydajny i skuteczny(jeden z najlepszych w Europie),ale zdecydowanie dłużej niż do 1 roku,przynajmniej do 1,5 roku
ODPOWIEDZ
  • Informacje