łapki z kurczaka
-
Łapki z kurczaka surowe są super stosowałam przy poprzednim psie. Brońcie panie boże nie gotuj. Kości sie wtedy źle łamią. Super są te z zoologów. Na krakvecie tez dostaniesz tu są nawet tańsze. Mój dawny pies pochłaniał w 5 minut a nawet mniej a to był pies kundelek w typie cocer spaniela angielskiego.
-
WitamKatrina01 pisze:Kości drobiowych psu nie podajemy, a jak z łapkami z kurczaka? Czy dorosłemu psu można podać ugotowaną łapkę? Chociaż ta łapka też ma jedną większą kość.
Ja jak robię swojemu psu galaretkę z gotowanych łapek kurzych to tą największą kość usuwam. Faktycznie po ugotowaniu jak sie przełamie to są ostre szpile. Co innego surowa; ta po złamaniu inaczej wygląda.
Polecam każdemu piechu galaretkę z kurzych łapek Poza świetnymi wartościami odżywczymi, szczególnie na stawy, jest mega smakowita
-
Usuwaj bo może być bieda
Ja kiedyś nie usuwałem ale jak zobaczyłem raz w qupce, że nie są strawione to pomyślałem; "Jeny jaka byłaby bieda jakby tak się w jelito wbiła"
Proponuję pogotować tak z 2 godziny te łapki. Potem ostudzić lekko i zobaczysz jak ładnie możną ta kośc oddzielić.
Ja kiedyś nie usuwałem ale jak zobaczyłem raz w qupce, że nie są strawione to pomyślałem; "Jeny jaka byłaby bieda jakby tak się w jelito wbiła"
Proponuję pogotować tak z 2 godziny te łapki. Potem ostudzić lekko i zobaczysz jak ładnie możną ta kośc oddzielić.
-
W sklepach mięsnych są surowe łapki. W zoologach są białe z wapnem lub wędzone Nigdy nie widzialam gotowanych więc kupuj spokojnie. Najtaniej wychodzi w mięsnych. Jeśli mieszkasz w okolicy Łukowa to są tam zaklady mięsne produkują tam super psie wędzonki dostaniesz wszystko ogony skóry nawet świńskie ryjki kiedy jestem u babci to często kupuje ogony wołowe są super starczają psu na długo Ogolnie są dostępne na wschodzie polski bo u nas prawie w niemczech ich nie znajdziesz. Marka Raffi. Natomiast nie polecam ich puszek nie są najwyższej jakiści.
-
- Informacje
-