łapki z kurczaka

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Katrina01

19 sierpnia 2011, 19:51

Kości drobiowych psu nie podajemy, a jak z łapkami z kurczaka? Czy dorosłemu psu można podać ugotowaną łapkę? Chociaż ta łapka też ma jedną większą kość.
czarno_czerwona

19 sierpnia 2011, 20:14

Łapki z kurczaka surowe są super stosowałam przy poprzednim psie. Brońcie panie boże nie gotuj. Kości sie wtedy źle łamią. Super są te z zoologów. Na krakvecie tez dostaniesz tu są nawet tańsze. Mój dawny pies pochłaniał w 5 minut a nawet mniej a to był pies kundelek w typie cocer spaniela angielskiego.
Martines999

19 sierpnia 2011, 20:48

Katrina01 pisze:Kości drobiowych psu nie podajemy, a jak z łapkami z kurczaka? Czy dorosłemu psu można podać ugotowaną łapkę? Chociaż ta łapka też ma jedną większą kość.
Witam
Ja jak robię swojemu psu galaretkę z gotowanych łapek kurzych to tą największą kość usuwam. Faktycznie po ugotowaniu jak sie przełamie to są ostre szpile. Co innego surowa; ta po złamaniu inaczej wygląda.
Polecam każdemu piechu galaretkę z kurzych łapek :D Poza świetnymi wartościami odżywczymi, szczególnie na stawy, jest mega smakowita :lol:
Katrina01

19 sierpnia 2011, 20:51

Właśnie zastanawiałam się nad tą większą kością, czy usuwać czy nie.
Co do surowych to nie wiedziałam. Poprzedniemu psu zawsze wszystko gotowałam i na szczęście nigdy nic się nie stało.

dzięki
Martines999

19 sierpnia 2011, 20:58

Usuwaj bo może być bieda :!:
Ja kiedyś nie usuwałem ale jak zobaczyłem raz w qupce, że nie są strawione to pomyślałem; "Jeny jaka byłaby bieda jakby tak się w jelito wbiła" :cry:
Proponuję pogotować tak z 2 godziny te łapki. Potem ostudzić lekko i zobaczysz jak ładnie możną ta kośc oddzielić.
czarno_czerwona

19 sierpnia 2011, 20:59

W sklepach mięsnych są surowe łapki. W zoologach są białe z wapnem lub wędzone Nigdy nie widzialam gotowanych więc kupuj spokojnie. Najtaniej wychodzi w mięsnych. Jeśli mieszkasz w okolicy Łukowa to są tam zaklady mięsne produkują tam super psie wędzonki dostaniesz wszystko ogony skóry nawet świńskie ryjki kiedy jestem u babci to często kupuje ogony wołowe są super starczają psu na długo :P Ogolnie są dostępne na wschodzie polski bo u nas prawie w niemczech ich nie znajdziesz. Marka Raffi. Natomiast nie polecam ich puszek nie są najwyższej jakiści.
ODPOWIEDZ
  • Informacje