mleko!

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ania i piesek ozzy

18 czerwca 2007, 20:06

do właścicieli psów i kotów. nie podawajcie swoim pupilkom mleka gdyż mleko często (chodż nie zawsze) wywołuje "fermentację jelit" (również u kotów!) prócz młodych. "fermentacja jelit"- biegunka, wymioty, brak apetytu itp. (nie zawsze wszystkie objawy na raz). wiem to po moim pierwszym w życiu kocie. miał biegunkę, odstawiłam mleko i od razu przeszło. niestety jakieś 1,5-2 lata temu odszedł za tęczowy mostek. no ale niema co płakać, śmierć po karzdego przychodzi a jest jeszcze tyle zwierząt którym trzeba pomóc. :wink:
PS: wchodżcie w temat "ogłoszenia..." potem "pomoc" i zobaczcie jak jeszcze możemy pomóc naszym mniejszym braciom.
Gość

18 czerwca 2007, 20:11

"ogłoszenia..." potem "pomagajmy" (a nie "pomoc")
(przepraszam)
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

21 czerwca 2007, 00:26

podzielam ale tylko w części :D Jeżeli psu czy kotu mleko nie szkodzi, czyli nie ma po nim luźnych stolców lub alergicznych objawów skórnych, to nic nie stoi na przeszkodzie by mleko podawać :D Przecież pierwszym pokarmem wszystkich ssaków jest mleko matki :D Prawdą jednak jest, że z wiekiem u niektórych osobników tolerancja na pewne składniki mleka, np. na laktozę, spada i wtedy są biegunki i alergie.
Gość

21 czerwca 2007, 06:31

czy ten piesek na zdjęciu jest Twój? czy on ma siwy pyszczek? bo wygląda zupełnie jak mój Ozzy.
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

21 czerwca 2007, 23:33

Tak jest mój, ale pyszczek ma czarny :D Ma trochę białego na "brodzie" i biały krawacik :D Cieszę się, że jest podobny do Twojego Ozziego :D Pozdrawiam :D
Gość

22 czerwca 2007, 17:35

mój też ma biały krawacik i brodę może to kuzyni :D . pozdrawiam.
Gość

22 czerwca 2007, 17:37

a imie Ozzy odmienia się tak: Ozzy'emu, Ozzy'ego.
wszyscy się mylą. :D :oops:
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

23 czerwca 2007, 00:03

Sorki za pomyłkę :( Kto wie może to i kuzyni :D :?:
Gość

23 czerwca 2007, 13:00

a ile ma w kłębie? bo mój ok 43cm , jakieś 7-8 kg , 3 lata , długie, chude łapy i umie długo ustać albo iść na dwóch łapach. wygląda wtedy jak mały chłopiec :D
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

24 czerwca 2007, 23:59

Kuba w kłębie ma 60cm i waży około 15 kg, a poza tym skończył w czerwcu 3 lata, więc jednolatki :D Łapy ma długie i mocno zbudowane, a z tym staniem na dwóch łapach to też mają dużo wspólnego :D Kuba uwielbia uganiać się za piłką, bez niej na dwór nie chce wychodzić, a akrobacje jakie wykonuje przy tym uganianiu, to i ja mu zazdoszczę sprawności :D Pozdrawiamy Was :D :!:
Awatar użytkownika
ciapek

25 czerwca 2007, 11:31

A wracając do MLEKA bo co niektóre zwierzaki uwielbiają ale im szkodzi i jest wtedy problem , ale są MLEKO MODIFIKOWANE np. dla niemowlaków czy większych są specjalnie preparowanie i może takie byłoby dobre ktoś znający się na sprawie mógłby się wypowiedzieć.
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

25 czerwca 2007, 11:41

Myślę, że jeżeli po podaniu mleka u psa występują powikłania typu biegunka lub alergiczne objawy skórne, to najważniejsze jest by z danego mleka zrezygnować i spróbować z innym, jeżeli tak bardzo właścicielowi zależy by pies jadł mleko (bo to jest pokarm dla psa) :D Najważniejsze by w takich przypadkach nie podawać mleka krowiego, bo jest bogate w laktozę.
Gość

25 czerwca 2007, 11:49

najważniejsze jest żeby nie robić sobie takich eksperymentów na psie, co mu szkodzi a co nie, bo takie eksperymenty mogą się kiepsko dla niektórych skończyć.
ODPOWIEDZ
  • Informacje