Mrożone witaminy?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
nekko
Posty:44
Rejestracja:11 grudnia 2006, 19:01

28 grudnia 2006, 11:01

Witam
Ostatnio, ze względu na moją absencję czasową mój mąż jest ową "ręką, która karmi" naszego psiaka. Tzn. albo sypie suchą karmę albo wyjmuje ugotowane wcześniej mięcho z zamrażalnika i gotuje "wypełniacz". Niestety, jako typowy przedstawiciel swojego gatunku :twisted: zapomina o szczegółach, tj. dodawaniu do gotowanych posiłków witaminek w proszku. I w związku z tym mam pytanie. Mianowicie, czy witaminy stracą swoje właściwości, kiedy dodam je do porcji mięsa po ugotowaniu i wymieszane razem zamrożę? Wiem, że w przypadku np. warzyw wiele witamin pod wpływem wysokiej temperatury potrafi się "wygotować". A jak jest w przypadku niskich temperatur?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Posty:13055
Rejestracja:29 września 2004, 14:43
Kontakt:

03 stycznia 2007, 00:09

raczej w przypadku mrożenia nic wielkiego się nie stanie.
Awatar użytkownika
kaasia
Posty:166
Rejestracja:11 sierpnia 2006, 22:11
Lokalizacja:Bełchatów/Wrocław
Kontakt:

03 stycznia 2007, 09:57

Na Twoim miejscu ja bym jeszcze nie rezygnowała z prób "wytresowania" męża ;)
ODPOWIEDZ
  • Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości