najlepsza karma dla onka
witam, mam 6-o misięcznego onka, którego karmiłam royalem baby dog , potem royalem junio - owczarkowym do czasu anginy, kiedy kompletnie stracił apetyt. dostałam próbkę proformance i zaczął jeść- dokupiłam worek , który teraz kończymy. Nie wiem czy nie powinnam wrócić do royala napewno mu służył chociaż może trochę się znudził. Ale przeczytałam,ze royal ma chemiczne koserwanty. Nie wiem co teraz zrobić? Biorąc pod uwagę royala myślę o maxi junior ze względu na cenę ten owczarkowy jest jednak dużo droższy a czy naprawdę tak bardzo się różni. Proszę o radę.
Ja też mam ONka, ale już dorosłego, tak właściwie staruszkowego. Karmię go Royalem dla ONków, ale niedługo zmieniamy karmę, bo piesek wszedł w starczy wiek a ten Royal jest raczej dla dorosłych piesów. Karmię tą karmą od początku wejścia na rynek. Owszem, nie ma ona naturalnych konserwantów, ale większość z nich sa konserantami używanymi w ludzkim jedzeniu i są nieszkodliwe. Mojemu piesowi Royal smakował. Jeśli nie masz kasy, to możesz przejść na zwykłego Royala, niekoniecznie tego dla ras. Ma on kilka cennych składników ważnych dla danej rasy, ale nie różni się kosmicznie od reszty normalnych Royalów. Jeśli mogłabyś podać cenę Royala dla małych ONków byłabym wdzięczna- pytam z ciekawości, może niedługo będę miała następnego ONka
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam. Ja tez mam ONke, obecnie 11sto miesieczną. Kupiłam Royala Maxi junior tylko raz. Pierwszy i ostatni. Wprawdzie pies nie grymasił i nie miał biegunek ale za to jakie kupska sadził...często, ogromne i strasznie śmierdzące. No i te gazy...nie dało się z nią wysiedzieć w jednym pokoju! Dodatkowym zarzutem jest to ze psiak jedzac royala zaczoł widocznie z dnia na dzień tracic rudy kolor a dokładniej w zastraszającym tempie zaczeły jej sie robić w rudej siersci szare przeswity, zwłaszcza na udach i nad oczami. Jednym slowem wybarwiło ją. Takie właśnie są moje doświadczenia z royalem. Ale, jak to mówia kazdy pies moze zareagowac inaczej na daną karmę...
Obecnie moj sierściuch wcina juz trzeci worek Bento Kronen i obie jestesmy zadowolone.
Pozdrawiam.
Obecnie moj sierściuch wcina juz trzeci worek Bento Kronen i obie jestesmy zadowolone.
Pozdrawiam.
-
- Informacje
-