Nie polecam karmy Profilum.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

apek88

03 marca 2010, 14:53

Jak w temacie.Więc po załozeniu postu jaka karma dla szceniaków syberian husky po namowie kupilem karme Profilum junior która była w promocji 15kg+15kg gratis.Przez tydzień dawałem ją suce (matka) i zauważylem ,że jej wychodzi sierść.Na dzień dzisiejszy pies ma dwie łaty aż do samej skóry wielkości 10cm na 10cm.Wezwałem weterynarza i stwierdził ,że to przez karme.Wcześniej dawałem RC czasami Darlinga i nie było tego.Na dzień dzisiejszy jestem 170zł w plecy + leczenie psa.Osobiście nie polecam tej karmy
ramzes123

03 marca 2010, 15:30

Przy okazji zmień weterynarza.
Edyta Duszenko

03 marca 2010, 16:46

ramzes123 pisze:Przy okazji zmień weterynarza.
dokładnie! bo po tygodniu od zmiany karmy napewno by pies nie wyłysiał, na takie zmiany (jeśli to po karmie) musisz czekać 2-3 miesiące, a czasami i dłużej,
isabelle30

03 marca 2010, 17:08

popieram przedmowcow, zmien weta bo podejrzewam ze ten sam ci sprzedaje karme RC.
jakie badania wet wykonal czy zlecil? oprocz zwyklego stwierdzenia na oko ze to wina karmy?
ps. suka karmiaca zazwyczaj lysieje nieco nawet jezeli jest suplementowana preparatami poprawiajacymi kondycje skory i siersci
ps2. Darling - to rzezcywiscie "swietna karma" - super premium, ten sam poziom co pedeegre mniej wiecej. jezeli takim czyms karmisz szczenna suke to nie ma sie co dziwic ze zaczela lysiec w koncu.
Awatar użytkownika
Robert A.

03 marca 2010, 17:31

Trafiłeś na Veta szachistę-(szachuje zdrowiem Twojego psa) :(

Tak jak juz napisano,nie możliwością jest utracenie sierści po 7 dniach podawania karmy.W dodatku bez przesady,nie wierzę w to ,zeby po karmie Profilum wyłysiał Twój pies.Nie jest to najmocniejsza karma,ale jeśli mam oceniać to stracił sierść po Darlingu (lub co gorsza jest chory).

Z całą pewnością to nie jest wina Profilum, i nie ma podstaw ku temu ,zeby obwiniać za problemy Tę karmę.
apek88

04 marca 2010, 17:39

Więc tak suka ma prawie trzy lata a co do karmy darlinga to przez ten czas kupilem tylko cztery worki (bo nie miałem akurat RC)i w odstępach ponad pół roku.Więc nie karmie psa ta karmą.Może w czoraj mnie troche ponioslo z postem ale się w kurzyłem.Co do tych plam to pierwsza wyskoczyła po tygodniu i była wielkości 5 zlotówki .Po 37 dniach są placki jak pisalem wcześniej.Dla złośliwych Darlinga pies nie jadł od września.Pojechałem do drugiego weterynarza i stwierdził ,że to uczulenie na tą karme.Nie wiem może i w mojej okolicy są słabi weterynarze ale ja tego nie stwierdze bo nie jestem lekarzem.Moim psom ta karma nie przypadła do gustu .Takie moje zdanie .Pozdrawiam was wszystkich .Hej.
ODPOWIEDZ
  • Informacje