niejadek
mam 8 miesięcznego owczarka niemieckiego który należy do rodzaju "sucha karma nie jest stworzona dla mnie". i tak juz od jakiegoś czasu nie chce jej jeść, nie pomagało nawet mieszanie z jogurtem czy mięsem dlatego też przeszliśmy na gotowane , które oczywiście tez po jakimś czasie mu sie znudziło. Obecnie karmiony jest 3 razy dziennie 2 posiłki sucha karma + 1 gotowane ponieważ nie zjada pełnej dawki zalecanej ilości suchej karmy mimo iż chodzi głodny. metoda prób i błędów zbawienne okazało sie mieszanie suchej karmy z wątróbką. czyni wrecz cuda i micha jest pusta tutaj mam pytanie czy podawanie na dłuższą mete do każdej porcji 1-3 sztuk wątróbki drobiowej lub innej mu nie zaszkodzi? I jeszcze jedno pytanie karmiony jest zamiennie royalem maxi junior i juniorem owczarkowym. czy możemy pozostać przy tej "kombinacji" czy też zdecydowac sie na jeden jej rodzaj i pozostać przy nim? Chyba troche namieszałam ale bedziemy wdzięczni za wszelkie sugestie
Dobry wieczór
Jeśli psinka nie ma biegunki po wątróbce to jak nabardziej można ją podawać , w tym wieu często szczeniaki zaczynają grymasić ,zalecałabym przejść już na dwa posiłki dziennie może wtedy będzie chętniej jadła (tak bylo w przypadku moich psiaków), Podawanie karmy raz jednej raz drugiej napewno nie zaszkodzi ,a przy grymaśnym zwierzu jest to nieuniknione.
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Jeśli psinka nie ma biegunki po wątróbce to jak nabardziej można ją podawać , w tym wieu często szczeniaki zaczynają grymasić ,zalecałabym przejść już na dwa posiłki dziennie może wtedy będzie chętniej jadła (tak bylo w przypadku moich psiaków), Podawanie karmy raz jednej raz drugiej napewno nie zaszkodzi ,a przy grymaśnym zwierzu jest to nieuniknione.
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
dziękuję pani Marzenko
psiak nie ma biegunki wiec pozostaniemy przy tym sposobie karmienia i bedziemy próbować przejść na 2 posiłki. a jeszcze mam pytanie słyszałam gdzieś że podawanie drożdzy piwnych w tabletkach może poprawic apetyt czy to prawda?
serdecznie pozdrawiamy
ps. śliczne maleństwa mam nadzieję ze szybko znajdą kochające domki
psiak nie ma biegunki wiec pozostaniemy przy tym sposobie karmienia i bedziemy próbować przejść na 2 posiłki. a jeszcze mam pytanie słyszałam gdzieś że podawanie drożdzy piwnych w tabletkach może poprawic apetyt czy to prawda?
serdecznie pozdrawiamy
ps. śliczne maleństwa mam nadzieję ze szybko znajdą kochające domki
-
- Informacje
-