Nowe rodzaje Fitmina
Popatrzyłam sobie na skład soft & juicy i zastanawia mnie co to jest?
Skład surowcowy:
mączka drobiowa, ryż łamany, świeże mięso (mięso wieprzowe i wołowe oraz wątroba (3,5%), mięso i wątróbka drobiowa (3%), mięso z łososia (2%), mięso z królika (1%), tłuszcz drobiowy (7,5%), mączka rybna, syrop glukozowy, produkty przemysłu cukierniczego, wysłodki buraczane suszone (z buraków cukrowych), hydrolizowane białka drobiowe, miazga suszona jabłkowa, lucerna suszona w wysokiej temperaturze (1%), fosforan dwuwapniowy, chlorek sodu, suszona nać pietruszki (0,5%), drożdże piwne, fruktooligosacharydy, algi Chlorella (0,1%), korzeń lubczyku ogrodowego (0,1%), juka (0,03%), kompleks naturalnych przeciwutleniaczy (0,02%).
Ja kupiłam normalnego Fitmina (Mini-Maintenance)na okres zimowy i też nie bardzo jestem zadowolona.
Małe chrupki są fajne i samkowitość dobra i kupa jakby mniej "zapachowa" ale to jej wszystkie zalety.
Kup dwa razy tyle co na NGBB, kiedyś dwa razy dziennie, a teraz nawet 4 kupy dziennie i większe. Jednak widać, że mięsa tam nie ma, a ino pochodne i same zapychacze chyba... Też była po niej zgaga, lub dużo większe pragnienie. Siersć jakaś taka miękka się zrobiła (a mam psa szorstkowłosego) i wypłowiała (na zimę normalnie ciemnieje).
Dobra jako smaczki treningowe i to wszystko na co mogę ją polecić.
Małe chrupki są fajne i samkowitość dobra i kupa jakby mniej "zapachowa" ale to jej wszystkie zalety.
Kup dwa razy tyle co na NGBB, kiedyś dwa razy dziennie, a teraz nawet 4 kupy dziennie i większe. Jednak widać, że mięsa tam nie ma, a ino pochodne i same zapychacze chyba... Też była po niej zgaga, lub dużo większe pragnienie. Siersć jakaś taka miękka się zrobiła (a mam psa szorstkowłosego) i wypłowiała (na zimę normalnie ciemnieje).
Nie fajnie wobec tego,ale bulwiaki chyba maja problemy gastryczne tak?Chefrenek pisze:Kupiłam Fitmina soft & juicy i...
Pies nr 1. już po kilku kulkach dostał zgagi, ciągle mu się cofało. Pies nr 2 dostał zgagi + miał przeokropne pragnienie. U nas ta karma to pomyłka.
ps. karma pachnie jak vegetta lub knorr.
-
U nas było podobnie Ja dawałem Maxi Performance. Karma smakowita, pies wcinał i nienarzekałem ale to dawkowanie...te litry wody wypijane, te qupale jak kopiec kreta Sierśc była oki. No ale niestety musieliśmy zrezygnować głównie ze względu na spore dawkowanie bo jak dla mojego piecha 665-720 gr/dzień to przesada. Tym bardziej że inne karmy typu Performance, activ czy energy to max 500 gr/dzień.Louhans pisze:Ja kupiłam normalnego Fitmina (Mini-Maintenance)na okres zimowy i też nie bardzo jestem zadowolona.
Duży plus to smakowitość karmy
anulkac pisze:Czy ktoś mógłby mi napisać jakie jest dawkowanie FITMIN Solution Rabbit&Rice ? Nigdzie nie potrafię znaleźć
6 kg 105 - 120 g
12 kg 170 - 200 g
17 kg 220-225 g
23 kg 280 - 320 g
29 kg 350 - 400 g
35 kg 425 - 480 g
40 kg 500-570 g
50 kg 625 - 700 g
60 kg 740 - 840 g
-
- Informacje
-