Nowe rodzaje Fitmina
Sara od 2 dni je karmę Sof&Juicy i jak na razie jest zachwycona Co mnie najbardziej zaskoczyło to to, że karma rzeczywiście jest bardzo miękka. Spodziewałem się, że granulki będą pomieszane, trochę twardych i trochę miękkich. Granule są wilgotne, tłuste, prawie rozpadają się w palcach, pies był też zaskoczony. Zapach charakterystyczny dla karm fitmin, tyle że w tym przypadku jest o wiele intensywniejszy, mocny, dla mnie niezbyt przyjemny, ale psu pasuje. Dawkowanie na opakowaniu jest moim zdaniem kosmicznie duże, ale jest to karma adult, więc podana jest ilość dla psa o normalnej i dużej aktywności, zupełnie inaczej to wygląda przy moim seniorze.
-
My mamy Fitmina Solution Rabbit & Rice,pies zrobil sobie takå diete,ze schudl 3 kg,wyjatkowo mu nie smakuje ,mieszam mu teraz z gotowanym kurczakiem,rosolkiem itp,bo szkoda mi karmy,wymieszanå z gotowanym wcina az milo inaczej zjaldal okolo polowy dziennego zapotrzebowania. Karma wg mnie bardzo malo aromatyczna,pies raczej nie nalezy do wybrednych ,wiec bardzo nas zdziwilo ,ze tej karmie poowidzial zdecydowane NIE.
Psy mają swoje gusta. Ja nie wspominam karm Fitmina zbyt dobrze. Z rok temu karmiłem wersją dla seniorów i pies nieszczególnie chciał jeść. Ale dałem jeszcze jedną szansę fitminowi głównie ze względu na te miękkie granulki i jak na razie jest ok.
-
czy ktoś wie, czym Fitmin jest konserwowany?
-
piękny filmik. prawie się nabrałam, że tak to wygląda
Było by pięknie gdyby tak to wyglądało w rzeczywistości Akurat mój pies karmiony jest teraz fitminem soft&juicy, ale naczytałem się ostatnio o nie do końca wiadomych konserwantach w karmie i zamierzam ją zmienić. Choć na razie miło się patrzy jak pies ją je bez żadnego wybredzania. Moje zdziwienie jest ogromne, że aż tak smakuje.
-
a tam nie wiadomych - wiadomych - fitmin używa antypleśniowej mieszanki, BHA i BHT - czyli przynajmniej dwa rakotwórcze związki. w razie czego dysponuję oryginalną odpowiedzią od producenta.
-
to poproszę maila na pw, wyślę ale proszę o nierozpowszechnianie.
-
- Informacje
-