Nutra Nuggets Maintanance(Niebieska) .

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

26 marca 2009, 19:52

W dobie kryzysu każdy chyba szuka zamiennika z droższej na tańszą karmę :( ,a przynajmniej o tym myśli.
Prześwietliłem kilkanaście ofert różnych sklepów i Nutra Nuggets Maintanance wypadła bardzo ciekawie(jakosc+cena)

Nutra jest bez konserwantów,bez pszenicy,na 1 miejscu w składzie jest wysokiej jakości mączka z kurczaka!Brakuje co prawda ochrony stawów,ale za tak dobrą cenę warto ją polecić.np w Krak-vecie 15 kg-115zł,a 30 kg 209 zł.
Dodam,że NN ma małe dawkowanie a co za tym idzie dobrą przyswajalnosc i jakosc użytych produktów.
Może komuś się przydadzą te wiadomości kryzysowe :)
Awatar użytkownika
michau

27 marca 2009, 10:10

Ostatnio czytałem artykuł na temat zachowań klientów sklepów zoologicznych w dobie obecnego kryzysu i wszystkie sklepy i hurtownie przyznały, że nie zauważyły żadnej zmiany odnośnie kupowania karm ;)
Ot tacy dobrzy jesteśmy, że psiakom oszczędzamy sytuacji kryzysowych :D

Odnośnie Nutry Nuggets - nie stosowałem, więc jej nie znam. Przeklejam skład ze strony producenta (jednak jest trochę pszenicy :( ):

Chicken by-product meal, wheat flour, whole grain ground corn, rice bran, whole grain brown rice, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), beet pulp, egg product, fish meal, flaxseed, natural chicken flavor, potassium chloride, salt, choline chloride, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate, manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin, vitamin D supplement, folic acid.
Awatar użytkownika
Robert A.

28 marca 2009, 00:34

Nie,nie,nie-ten opis dotyczy innej karmy w NN nie ma grama pszenicy i nigdy nie było ryby.Mam dokładny skład z worka. :)
OWCZARZ2

28 marca 2009, 02:02

Potwierdzam, Nutra Nuggets wersja Maintenance nie zawiera pszenicy, "jedynie" kukurydzę :)

Niezła karma jak za tą kasę, choć nie wszyscy sobie ją chwalą....jeśli ktoś potrzebuje karmy dla psa normalnej aktywności, karmy bez "udziwnień" napewno warto spróbować :)
Awatar użytkownika
Robert A.

28 marca 2009, 08:21

Ja tylko zaznaczam,ze to jest alternatywa kryzysowa :wink: (NN Maintanance)
Awatar użytkownika
michau

30 marca 2009, 10:34

Robert A. pisze:Nie,nie,nie-ten opis dotyczy innej karmy w NN nie ma grama pszenicy i nigdy nie było ryby.Mam dokładny skład z worka. :)
Skoro tak na worku pisze, to tak jest. Widocznie w necie podają nieco błędne lub stare składy.
ODPOWIEDZ
  • Informacje