Nutro Choice
owczarka niemieckiego bardzo wybrednego do karmy dodaję odrobine pasztetu rybki itp.po kurczaku chyba ma uczulenie więc je nutro z jagnięciną.Co prawda droga ta karma,ale po pół roku różnych prób ta jest rewelacyjna brak alergi odchody małe bez rozwolnień.Amerykanie maja bzika na punkcie zwierząt i jestem przekonana że nie ma co równać jej do karm europejskich.
moj labrador je Nutro odkad mial 6 miesiecy (wczesniej jadl Hill'sa ale mielismy trudnosci z kupnem Hill'sa jagniecego)..Yoghi teraz ma 13 miesiecy i nadal wcina Nutro
ile gramow dajecie dziennie i ile waza wasze psy? na opakowaniu dawkowanie moim zdaniem jest zawyzone..tzn jest ogromny przedzial
ile gramow dajecie dziennie i ile waza wasze psy? na opakowaniu dawkowanie moim zdaniem jest zawyzone..tzn jest ogromny przedzial
Po to jest przedział gdyz jest to indywidualna sprawa każdego psa, jeden je więcej inny mniej. Sama musisz zaobserwować ile Twoj psiak potrzebuje. Moj np. zje określoną ilośc a jak się mu sypnie z 10 dkg więcej to zostawi to 10 dkg:) taki spryciarz.
Tak z ciekawosci moj ON waży około 45 kg i zjada około 500g karmy podzielone na dwa posiłki, rano troszke mniej niż 250 g a wieczorkiem wiecej troszke.
Do tego codziennie marchewka obrana (nie siekana lecz w całości) tak już się nauczył z tą marchewką, musi mieć po każdym posiłku (może lepiej wówczas trawi).
Nie jest to kwestia raczej witamin, gdyż po różnych rodzajach karmy domagał się warzywka:)
Tak z ciekawosci moj ON waży około 45 kg i zjada około 500g karmy podzielone na dwa posiłki, rano troszke mniej niż 250 g a wieczorkiem wiecej troszke.
Do tego codziennie marchewka obrana (nie siekana lecz w całości) tak już się nauczył z tą marchewką, musi mieć po każdym posiłku (może lepiej wówczas trawi).
Nie jest to kwestia raczej witamin, gdyż po różnych rodzajach karmy domagał się warzywka:)
Dog Club reklamuje sie we wszystkich wloskich czasopismach o psach,ale nie slyszalam zeby ktos uzywal i w sklepach nie widzialam. (byc moze hodowcy?)
Raczej wiekszosc stosuje karmy przeze mnie wyzej wymienione.
OWCZARZ wiem ze dawke trzeba dostosowac do dawki ruchu i indywidualnych potrzeb psa moj Yoghi labrador wazy 38 kg,zjada jakies 360-380 gram
tak wyglada obecnie,ma 13 miesiecy
http://images21.fotosik.pl/276/52157e9b592b6855.jpg
http://images21.fotosik.pl/276/7d8c31bd8c77dc23.jpg
Raczej wiekszosc stosuje karmy przeze mnie wyzej wymienione.
OWCZARZ wiem ze dawke trzeba dostosowac do dawki ruchu i indywidualnych potrzeb psa moj Yoghi labrador wazy 38 kg,zjada jakies 360-380 gram
tak wyglada obecnie,ma 13 miesiecy
http://images21.fotosik.pl/276/52157e9b592b6855.jpg
http://images21.fotosik.pl/276/7d8c31bd8c77dc23.jpg
Nie ,na razie nie,za bardzo kocham moje Molosy,żeby zaryzykować,mam przyzwoitą i sprawdzoną karmę za dobre pieniądze i jestem zadowolony(psy też). Pytałem z ciekawości bo coraz więcej reklam DOG CLUB,można zobaczyć,a że koncerny prześcigają się w pieknych opisach to już wiem od dawna.
Pewnie, mnie się wydaje ze najlepsze są te karmy ktorych nie reklamuja tak na kazdym kroku a po cichu robia koncerny w swoich laboratoriach dobra robote.
Dobra karma i tak znajdzie swoich nabywcow, niekoniecznie kusząc podczas wielkiej kampanii marketingowej.
Dobra karma i tak znajdzie swoich nabywcow, niekoniecznie kusząc podczas wielkiej kampanii marketingowej.
Takie są firmy,jedne obierają drogę reklamy inne przeznaczą tą kasę na rozwój linii produkcyjnej.
Tak na marginesie powiem Wam ciekawostke: z bardzo dobrego źródła wiem że Royal pomimo nie informowania klientow o tym na opakowaniach, umieszcza duzo konserwantow w swojej karmie. Lepsza jakosciowo jest Eukanuba.
Inna sprawa to rynek USA, powiecie ze tam Eukanuba lezy na stacjach benzynowych i jest uwazana za gorszą karmę...ok...ale zauwazcie ze w USA jest dostępne całe mnóstwo karm najwyższych jakościowo które są niedostępne w Polsce, dlatego tam Eukanuba spośród tych karm nie wyróżnia się jakoscią:)
Tak na marginesie powiem Wam ciekawostke: z bardzo dobrego źródła wiem że Royal pomimo nie informowania klientow o tym na opakowaniach, umieszcza duzo konserwantow w swojej karmie. Lepsza jakosciowo jest Eukanuba.
Inna sprawa to rynek USA, powiecie ze tam Eukanuba lezy na stacjach benzynowych i jest uwazana za gorszą karmę...ok...ale zauwazcie ze w USA jest dostępne całe mnóstwo karm najwyższych jakościowo które są niedostępne w Polsce, dlatego tam Eukanuba spośród tych karm nie wyróżnia się jakoscią:)
Eukanuba tez nie jest fer wobec swoich konsumentów... powiem ze o niej było nawet glośniej na świecie. I zgodze sie ze RC nie jest ta jakościa za ktora sie podaje... moja suka juz zrezygnowala
teraz znalazlem cos z Kanady, co mialem okazje probowac wczesniej , kupujac w Szwajcarii i Francji. Widze ze jest juz w PL
teraz znalazlem cos z Kanady, co mialem okazje probowac wczesniej , kupujac w Szwajcarii i Francji. Widze ze jest juz w PL
Prawda jest taka ze nie widać na horyzoncie karmy z Kanady ktora byłaby warta swojej ceny, byl dobry stosunek cena-jakosc...no moze poza Acana i Chicopee gdzie jakosci odpowiada cena.
Reszta jak Orijen przereklamowany czy Pronature, 1 Choice....to kolejne marketingowe hity nie warte swojej ceny.
Wogole ostatnio zaobserwowalem "mode" na karmy kanadyjskie i nierozumiem dlaczego skoro nic takiego tam rewelacyjnego nie produkuja:)
Reszta jak Orijen przereklamowany czy Pronature, 1 Choice....to kolejne marketingowe hity nie warte swojej ceny.
Wogole ostatnio zaobserwowalem "mode" na karmy kanadyjskie i nierozumiem dlaczego skoro nic takiego tam rewelacyjnego nie produkuja:)
-
- Informacje
-