odchudzanie - karma weterynaryjna czy zwykła light?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

20 kwietnia 2011, 06:58

Nie ma tej karmy obecnie w znanych mi sklepach.
MarekK

22 kwietnia 2011, 10:53

isabelle30 pisze:... a przecież najlepszym lekarstwem na otyłość jest zmniejszyć ilości jedzenia czyli zmienić to co jest bezpośrednim powodem nadmiaru tłuszczyku....
I to mówi kobieta która nie ma problemu żeby ograniczyć ilość słoninki u psa, a sama sobie nie jest w stanie ograniczyćdostępu dolodówki :twisted:
to najlepsza rada na odchudzanie ... ale tak nie jest łatwo :roll:
Bogna

22 kwietnia 2011, 16:39

MarekK pisze:
isabelle30 pisze:... a przecież najlepszym lekarstwem na otyłość jest zmniejszyć ilości jedzenia czyli zmienić to co jest bezpośrednim powodem nadmiaru tłuszczyku....
I to mówi kobieta która nie ma problemu żeby ograniczyć ilość słoninki u psa, a sama sobie nie jest w stanie ograniczyćdostępu dolodówki :twisted:
to najlepsza rada na odchudzanie ... ale tak nie jest łatwo :roll:
Nie latwo jest odchudzic psiaka ze spora nadwaga przy pomocy zwiekszenia ruchu i ograniczenia jedzenia. Mam prawie 13sto letnia mala suczke. Od jesieni sporo jej sie utylo. W duzej czesci to moja wina. Po raz pierwszy siegnelam po RC obesity. Do tego stopniowo i pomalu zwiekszalam ilosc spacerow. A raczej ich dystans:) Efekt? suczka nie wyglada jak mala beczulka(pomimo widocznej otylosci, nie toczyla sie.. a skakala i fikala..). Jest szczuplutka. Zeberka czuc idealnie. Teraz mieszam jej rc obesity ze zwykla "lightowa" bytowka....

Natomiast pierwszy raz tej zimy udalo mi sie "przytyc" owczarka niemieckiego, w tej chwili 6cio latka. Osiagnelismy efekt: nie czuc kosci eee miednicy? Ale wiecej ruchu.. a na psie znowu mozna policzyc wszystkie kosteczki ;) (odrazu uprzedzam pytanie.. Pies byl kilkakrotnie badany, jest zdrowy ;) , taki typ chudzielca, ktory ma b.fajna przemiane materi!)
ODPOWIEDZ
  • Informacje