Witam, ponownie musze odchudzic moja sunię. Mieszaniec, 9 lat, 29 kg, powinna zrzucic minimum 3 kg. Kiedyś była na RC Obesity i ładnie chudła, ale futro pozostawiało dużo do życzenia. Teraz widzę że RC ogólnie nie jest polecana - czy tak też jest w przypadku karm weterynaryjnych? Czy ich jakość jest bez zarzutu? Oprócz RC rozważam jeszcze:
- Nutra Gold Holistic Weight Reduction Adult Dog - martwi mnie jednak ogromna ilość białka - 44%, czy to nie zaszkodzi na nerki? słyszałąm też, że zbyt duzo białka powoduje raczej tycie niż chudnięcie
- Best Choice Light All Breed
Czytałam tez że na karmach typu senior może ładnie schudnąć. I tutaj myślałam o Biomillu i Orijenie (znów dość dużo białka).
Może jest jeszcze jakaś inna karma z wyższej półki, która moglibyście polecić? Bardzo proszę o pomoc w wyborze.
odchudzanie - karma weterynaryjna czy zwykła light?
A może z wet warto spróbowac Troveta.
ale szczerze to redukcja 3 kilo z karma wet, nie wiem czy nie bylaby przesada.
Chwilowo nie jestem w stanie dużo powiedziec o tej karnie, gdyz bratowa dopiero karmi nia od 2 tyg niecalych. Jedynie...smakuje
ale szczerze to redukcja 3 kilo z karma wet, nie wiem czy nie bylaby przesada.
Chwilowo nie jestem w stanie dużo powiedziec o tej karnie, gdyz bratowa dopiero karmi nia od 2 tyg niecalych. Jedynie...smakuje
Właśnie przeglądając forum trafiłam na Troveta, w składzie na pierwszym miejscu mielona kukurydza, czy to ok? ale tłuszczu rzeczywiście bardzo malo (5%).
smak dla mojej suni to podstawa, koszmarnie wybrzydza, nowa karme je do 2 tygodni a potem robi fochy. Acana pobiła wszelkie rekordy, staje nad miską i piszczy, serce człowiekowi pęka.
smak dla mojej suni to podstawa, koszmarnie wybrzydza, nowa karme je do 2 tygodni a potem robi fochy. Acana pobiła wszelkie rekordy, staje nad miską i piszczy, serce człowiekowi pęka.
dziekuje za info odnośnie NG, rozumiem że karme tą powinna sunia dostawać do osiągnięcia docelowej wagi a potem przejśc na light, tak? czy moze na jakiegoś seniora? z doświadczenia wiem, że light wyjatkowo jej nie leżą
słyszałem że nieźle też daje sobie radę z odchudzaniem 1st Choice Light Healthy Weight - podobnie jak w NG karmi się nią krótko.
tu jest opis: http://www.1stchoice.com.pl/karmy/dla_p ... ht,27.html
myślę, że jest godna polecenia
tu jest opis: http://www.1stchoice.com.pl/karmy/dla_p ... ht,27.html
myślę, że jest godna polecenia
-
A nie lepiej sypać do miski tylko 3/4 zwykłej dotychczasowej dawki i wydłużyć trochę spacery?????
-
Masz rację Robercie, ale nie rozumiem tylko dlaczegoludzie objadają sie nadmiernie, przekarmiają swoje zwierzaki a potem szukają specyfiku który odchudzi.... a przecież najlepszym lekarstwem na otyłość jest zmniejszyć ilości jedzenia czyli zmienić to co jest bezpośrednim powodem nadmiaru tłuszczyku....
I to mówi kobieta która nie ma problemu żeby ograniczyć ilość słoninki u psa, a sama sobie nie jest w stanie ograniczyćdostępu dolodówki
I to mówi kobieta która nie ma problemu żeby ograniczyć ilość słoninki u psa, a sama sobie nie jest w stanie ograniczyćdostępu dolodówki
Oczywiście teraz Ty masz rację .
Żaden mój pies nigdy nie miał i nie ma nadwagi ,dlatego,ze odpowiednią ilością jedzenia reguluję wagę psa w jedną lub drugą stronę.
Często pisałem o tym ,że dawki na opakowaniach karm suchych są tylko drogowskazem dla właściciela(nie ma co kurczowo trzymać się dawek),ale każdy powinien znać swojego psa i obserwować czy podawać 10% więcej karmy czy 10%mniej.
Oczywiście przy szczeniakach jest to trochę utrudnione,ale także możliwe.
Żaden mój pies nigdy nie miał i nie ma nadwagi ,dlatego,ze odpowiednią ilością jedzenia reguluję wagę psa w jedną lub drugą stronę.
Często pisałem o tym ,że dawki na opakowaniach karm suchych są tylko drogowskazem dla właściciela(nie ma co kurczowo trzymać się dawek),ale każdy powinien znać swojego psa i obserwować czy podawać 10% więcej karmy czy 10%mniej.
Oczywiście przy szczeniakach jest to trochę utrudnione,ale także możliwe.
Robercie, czy mógłbys mi doradzić jakis sprawdzony sklpe internetowy, w którym moge kupic NUTRA GOLD HOLISTIC Weight Reduction Adult Dog. Sprawdzałam w kilku ale jest niedostepna, do tej pory kupowałam tylko w krak vecie ale nie mają NG.
-
- Informacje
-