ODROBACZANIE

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

danielmadziaimilka

07 maja 2008, 20:12

Mam suczkę MILKĘ jutro skończy 6 tygodni waży ok 0.5-0.6 kg wiem że wcześnie do mnie trafiła ale suka odrzuciła wszystkie szczeniaki i jeden od znajomych trafił do mnie a reszta niestety do azylu :( Jest to kundelek kochany cały biały.Matka i ojciec jego są ok 35-40 cm wysokie na łapkach.byłem u weterynarza dał mi tabletkę o nazwie ACUR nie wiem czy to dobra nazwa ale mam tylko jedną tabletkę i to z tego sreberka rozszyfrowałem. Dziś była jakaś smutna ciągło ja na wymioty ale tylko ślinka była widoczna. Wieczorkiem zrobiła kupę a tam takie wielkie białe długie coś... Zadzwoniłem do weta powiedział że to glizda i kazał mi podać za 3-4 dni jeszcze jedną dawkę. Za pierwszym razem dostała 1/8 tej tabletki bo podobno cała jest na 5 kg. Moje pytanko brzmi czy to nie za mały odstęp bo boje sie ze może jej to w tak krótkim czasie nie pomóc ale zaszkodzić a drugie pytanko czy tego białego długiego może być więcej. :) Było to jej pierwsze odrobaczanie. Proszę o radę i z góry bardzo Dziękuje.

Daniel Madzia i MILKA :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

08 maja 2008, 11:06

o leku o którym piszesz to panacur stosuje się go 1 tabl. na 5 kg przez 3 kolejne dni.
ODPOWIEDZ
  • Informacje