Hills jest konserwowany chemicznie daltego jest tak zimno.
Dama Kier skad u CIebie tyle sceptycyzmu odnosnie rankingow. Uwazam ze wszystko na tej stronie jest jasno czytelnie wyjasnione chyba ze nie znasz ang:)
Orijen Puppy, Hill's Puppy Lamb & Rice
O mój angielski proszę się nie martwić, bo znam go na tyle, by zdecydowaną większość zrozumieć. A skąd mój sceptyczny stosunek? Mówiłam już- czytałam takie rankingi i naprawdę się między sobą różniły, w jednych Eukanuba, Pedigree i Frolic stały na równej pozycji ( i to dośc wysokiej), innym razem zdecydowanym faworytem była Purina Pro Plan i wszystko inne szło w odstawkę. Myślę, że każdy sam musi zdecydować o swoim stosunku do tego typu rzeczy, bo nie można wierzyć w każde słowo, jakie słyszymy i coś musimy obrać za prawdę. Jeśli ktoś zadecyduje, że zgadza się z tym rankingiem- ok, nie bronię. Ale sama moge mieć do niego mieszane uczucia.Anonymous pisze: Dama Kier skad u CIebie tyle sceptycyzmu odnosnie rankingow. Uwazam ze wszystko na tej stronie jest jasno czytelnie wyjasnione chyba ze nie znasz ang:)
I żeby nie było niedmówień- ja nie mówię, ze tam są same bzdury i zero prawdy.
OK. Ranking gdzie stały karmy w stlu Frolic Pedigree na wysokim poziomie, to nie jest wiarygodny ranking.
Ale w tym powyzszym nic takiego nie ma miejsca.
Jest jasno i sensownie opisane dlaczego dana karma ma 3 gwiazdki a inna 4.
Pan Jarek cytuje: już pisałem kilka postów niżej , jest to nowość nie mogę wiele o tej karmie pisać, bo nie mamy z nią doświadczenia. Trochę niepokojace jest tak duża zawartośc białka i nie chodzi o wzrost psów ale o problemy narządowe.
To o karmie Orijen.
To o karmie Orijen.
I jeśli takie jest Twoje zdanie, to ja absolutnie nic do tego nie mam.Anonymous pisze:OK. Ranking gdzie stały karmy w stlu Frolic Pedigree na wysokim poziomie, to nie jest wiarygodny ranking.
A ja powiem tak...czytałam już tak skrajnie różne rankingi i też wypowiadali się fachowcy, dietetycy itp. itd. Naprawdę nie radziłabym się tym sugerować w 100% a "słuchać" przede wszystkim własnego psa.
Nie każdemu będzie służył p. tak wysoko ostatnio oceniany Orijen.
Mojej suce np.jakoś nie służyła zachwalana Acana, a służyła Eukanuba a w tej chwili rewelacyjnie służy jej Hill's.
Nic mnie więc nie obchodzą pierwsze miejsca w rankingach, mnie obchodzi to co służy mojemu psu i co powoduje że pies wygląda i czuje się dobrze a badania wypadają prawidłowo.
Druga sprawa, zdarza się podobno, że karmy produkowane na Polskę mają inny niż w innych krajach UE skład - czasem gorszy.
Nie każdemu będzie służył p. tak wysoko ostatnio oceniany Orijen.
Mojej suce np.jakoś nie służyła zachwalana Acana, a służyła Eukanuba a w tej chwili rewelacyjnie służy jej Hill's.
Nic mnie więc nie obchodzą pierwsze miejsca w rankingach, mnie obchodzi to co służy mojemu psu i co powoduje że pies wygląda i czuje się dobrze a badania wypadają prawidłowo.
Druga sprawa, zdarza się podobno, że karmy produkowane na Polskę mają inny niż w innych krajach UE skład - czasem gorszy.
-
- Informacje
-