Mam dylemat , a mianowicie mam witaminy dla psa , ale jedna tabletka jest bardzo wielka , i nie wiem czy Yorkowi ważącemu 1,8 kg powinnam dawać całą czy nie , a moze powinnam podawać więcej , zaznacze że mój piesek je tylko gotowane mięsko i ryz oraz marchewkę , a niestety w gotowanym jest mało witamin , proszę o pomoc .
Są to witaminy firmy PETLINE tabletki FUN
Pozdrawiam Basia
Panie doktorze
Basiu ja mam inne witaminy i nie wiem jak jest z Petline, ale musisz przeczytać dokładnie ulotkę bo najczęściej witaminy są dla szerszej wielkościowo grupy piesków tzn. pisze na opakowaniu na jaką masę psa ile podawać tabletek. W większości tych które stosowałam 1 tabletka przypada na 5 - 20 kilo masy ciała. Np. Flawitol podaje się 1 tabl. na 6 kilo psa czyli ja swojemu 40 kg czernyszowi muszę dać ich 6 - 7 sztuk, ale dla Yoreczka wystarczy1/4 tabletki. Tak więc sprawdź dokładnie i albo rozkruszaj albo kup mu witaminki dla maleńkich piesków (lub np. w proszku). Pamiętaj że nadmiarem witamin możesz bardzo zaszkodzić. Pozdrawiam!
na każdym opakowaniu witamin powinno być dawkoawanie i wtedy do psa a właściwie jego wagi należałoby dobrać dawkę witamin. Więc to nie wielkość tabletki ale dawka.
-
Panie doktorze na tym opakowaniu od witamin pisze że daje sie 1 - 6 tabletek , ale nie pisze nic na jaką wagę i dlatego mam dylemat , bo jak można wyliczyc ile podać jak nie pisze na ile kg jest jedna tabletka .
Bardzo prosze o pomoc bo nie chce zaszkodzic pieskowi .
Pozdrawiam Basia
Bardzo prosze o pomoc bo nie chce zaszkodzic pieskowi .
Pozdrawiam Basia
zmień witaminy , b to raczej smakołyki a nie witaminy.
-
- Informacje
-