po czym wystąpiła alergia??

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

gina11

25 marca 2012, 20:57

Witam po raz kolejny. mam problem. mój chłopak ma 9letnią bokserkę. tydzień temu skończyła drugi worek josery festiwal i dostała od razu brit senior. teraz po ok tygodniu wyskoczyły zmiany na skórze i pies się drapie-typowy objaw alergii. i tu moje pytanie. po której karmie może to być? czy to spóźniona reakcja po joserze czy szybka reakcja na brita? dodam że z tymi karmami pies miał do czynienia po raz pierwszy
Awatar użytkownika
Robert A.

25 marca 2012, 21:01

Ile czasu pies jadł Joserę?
gina11

26 marca 2012, 07:43

ok.3-4miesiące
Awatar użytkownika
Robert A.

26 marca 2012, 10:07

To w takim razie nie Josera zawiniłą,może coś pośrednio wyszło,a byc może,że w nowym Bricie coś jest ze składem nie tak?Podawaliscie nowy Brit premium senior,czy starą wersję?
gina11

26 marca 2012, 10:57

raczej nową wersje. tą z podziałem na rozmiary tzn. m,l,xl
Awatar użytkownika
Robert A.

26 marca 2012, 11:26

Docierają do mnie pierwsze sygnały,o tym,że nowa wersja Brit Premium nie jest wcale lepsza od poprzedniej -sprawdzonej.
Owszem teoretycznie więcej mięsa,ciekawe dodatki owoce,zioła ale jest to ale, które zaczyna sie powtarzac(występowanie uczuleń,rozwolnienia,)zobaczymy co przyniosą następne miesiące,na razie trudno skreślać tą karmę,może to tylko pojedyncze przypadki?
gina11

26 marca 2012, 12:21

dziękuje za odpowiedź. a teraz mam inne pytanie tak z ciekawości. cztery lata temu zaczełam karmić psa i kota arionem premium. przedtem zwierzaki były karmione darlingiem bo tylko na to było nas stać. po 2miesiącach na arionie pies wygryzł sobie pół pośladka i po badaniu wyszło że ma guzy w macicy czy jakoś tak a następnego miesiąca kotka która nie raz już rodziła zaczął mieć komplikacje przy porodzie. u weta wyszło że w miocie był tylko jeden martwy kociak do tego zdeformowany. miał dwie twarze. od tej pory unikam ariona jak ognia. ale nie wiem czy ta karma miała rzeczywiście związek ze zdrowiem moich zwierzaków
japanisze

26 marca 2012, 12:27

Ja sprawdzam nowego Brita premium sport, ale nie na swoim psie. Na razie nie doszły mnie słuchy o pogorszeniu stanu zdrowia czy jakichkolwiek problemach. Oczywiście dam znać jakby co :D
Sama jestem ciekawa jak się ta nowa odsłona sprawdzi.
Co budzi moje zastrzeżenia - nie piszą czym konserwują - może w tym (konserwantach) jest problem?
Awatar użytkownika
Robert A.

26 marca 2012, 13:23

gina11 pisze:dziękuje za odpowiedź. a teraz mam inne pytanie tak z ciekawości. cztery lata temu zaczełam karmić psa i kota arionem premium. przedtem zwierzaki były karmione darlingiem bo tylko na to było nas stać. po 2miesiącach na arionie pies wygryzł sobie pół pośladka i po badaniu wyszło że ma guzy w macicy czy jakoś tak a następnego miesiąca kotka która nie raz już rodziła zaczął mieć komplikacje przy porodzie. u weta wyszło że w miocie był tylko jeden martwy kociak do tego zdeformowany. miał dwie twarze. od tej pory unikam ariona jak ognia. ale nie wiem czy ta karma miała rzeczywiście związek ze zdrowiem moich zwierzaków
Nie zrobił tego Arion Premium,znam tą karmę od kilku lat,takich przypadków nie było nigdzie(Koty,psy)nie zapominaj o Darlingu który skutecznie mógł przyczynic się do nowotworów,ale może byc to też inna przyczyna a karmy akurat nałożyły się czasowo z chorobą.
ODPOWIEDZ
  • Informacje