witam!
prosze o pomoc w wyboże karmy suchej dla psa. Mój pies ma uczulenie na mięso i ma uczelenie na skorze - jest na diecie, lekarz kazał stosowac sucha karme Royal Canin Hydroallerenic DR 21 . czy isnieja jakies inne karmy podobne do tej a zarazem tańsze ?
prosze o fachowa porade
POMOC W WYBORZE KARMY
jeżeli chcesz dobrej jakości pokarma , który zwie się dietą to w grę wchodzą takie właśnie pieniadze. Do dobrych diet hypoalegicznych należą także diety hillsa z seri d/d, i jedna z najleprzych z/d z innych firm to eucanuba dermatosis, nowość z puriny , która chyba też nazywa się alergenic. Znajdziesz jeszczew inne na rynku , bo konkurencj i w tym sektorze rośnie.
Panie Jarku wiem, ze polonista Pan nie jest, jednakze bylabym wdzieczna, gdyby siegnal Pan po slownik ortograficzny i nie kaleczyl, jakze pieknego jezyka polskiego. Ja rozumiem, ze to jest internet i uzywa sie tu jezyka potocznego, nikt nie wymaga poprawnej skladni, interpunkcji itd.ja sama bardzo czesto robie literowki, ale "najleprzych"? Nie wspomialabym o tym, gdyby byla to jednorazowa pomylka,ale zdarza sie to Panu nader czesto. Choc Panu kolegom po fachu rowniez.Niegdys weterynarz mojego psa, napisal na zaswiadczeniu w rubryce rasa: "wyrzel". Heh...
A Ty, drogi gościu, nie leń się i używaj w swych wypowiedziach polskich znaków (wystarczy wcisnąć dodatkowo "alt"), ponieważ bardzo trudno czyta się Twoje wypowiedzi .
A kultura wymaga, by, jeśli to już konieczne i naprawdę musisz, tego typu uwagi kierować prywatnie (z użyciem PW), a nie na forum publicznym.
To jest forum weterynaryjne, nie ortograficzne
A kultura wymaga, by, jeśli to już konieczne i naprawdę musisz, tego typu uwagi kierować prywatnie (z użyciem PW), a nie na forum publicznym.
To jest forum weterynaryjne, nie ortograficzne
Wlasnie! Moga sie zdarzyc.Osobiscie jestem przerazona, jak powazne bledy potrafia robic wyksztalceni ludzie. Nie mam w komputerze znakow polskich. Przepraszam za napisanie tego posta na forum, bardzo prosze w takim razie go usunac. Moj blad.
To nie jest forum zasad pisowni,jeśli komuś nie odpowiada styl i forma niech zmieni forum.
Dr Jarek jest jednym z niewielu weterynarzy w naszym kraju,który posiada tak ogromną wiedzę na temat żywienia zwierząt(oczywiście poza wiedzą w dziedzinie leczenia),że wszelkie drobne wpadki powinny być przemilczane,czy się komuś to podoba czy nie.Wiedza dr Jarka znacznie wykracza poza sponsorowane i wszech obecne koncerny Eukanuby,Royala,Hillsa o czym niejednokrotnie mogliśmy się przekonać.
Gośc jak sama nazwa wskazuje ,dziś jest, jutro go nie ma ,a dr Jarek pozostaje z nami i naszymi problemami a to jest naj naj naj w tym wszystkim.
Nikt nie jest doskonały a w szczególności goście!!!
Dr Jarek jest jednym z niewielu weterynarzy w naszym kraju,który posiada tak ogromną wiedzę na temat żywienia zwierząt(oczywiście poza wiedzą w dziedzinie leczenia),że wszelkie drobne wpadki powinny być przemilczane,czy się komuś to podoba czy nie.Wiedza dr Jarka znacznie wykracza poza sponsorowane i wszech obecne koncerny Eukanuby,Royala,Hillsa o czym niejednokrotnie mogliśmy się przekonać.
Gośc jak sama nazwa wskazuje ,dziś jest, jutro go nie ma ,a dr Jarek pozostaje z nami i naszymi problemami a to jest naj naj naj w tym wszystkim.
Nikt nie jest doskonały a w szczególności goście!!!
Nie bede dalej ciagnac tego watku, nie dlatego, ze nie posiadam argumentow, bo takowe posiadam, lecz dlatego, ze nie chce brac udzialu w tej dyskucji, naglasniajac tym samym ten temat.
dobrze poprawie się ale wierz mi gościu , że z reguły piszę 22-24 i niewiele mi starcza sił aby myśleć nad takimi rzeczami, oczywiście można wcisnąć pisownia ale o 1-2 osoby otrzymają mniej porad , bo nie wystarczy czasu. A swoją drogą nie oburzajmy się nawet w takich rzeczach trzeba się upominać. Do mnie trafiają uwagi do Gościa w ząb bo altu dalej nie używa.
Oczywiscie, ze tafiaja, jednakze jak juz wspomialam na tym komputerze nie posiadam znakow polskich, alt nie dziala.
Witam,
potrzebuję pomocy w wyborze karmy dla mojego buldożka. Mała ma skończone 10 mc, waży ok 8 kg. Jadła już Eukanubę- wypadała jej sierść, teraz miała Purinę Dog Chow i jej nie smakowała. Zastanawiam się nad Royal Canninem, tylko nie wiem którym (medium czy small) Jak bardzo sugerować się tym przedziałem wagowym?
A jak nie Royal to jaka inna warta jest uwagi?
potrzebuję pomocy w wyborze karmy dla mojego buldożka. Mała ma skończone 10 mc, waży ok 8 kg. Jadła już Eukanubę- wypadała jej sierść, teraz miała Purinę Dog Chow i jej nie smakowała. Zastanawiam się nad Royal Canninem, tylko nie wiem którym (medium czy small) Jak bardzo sugerować się tym przedziałem wagowym?
Dog Chow to moim zdaniem to samo co Pedigree, więc dobrze, że zrezygnowałaś/eś. Royal Canin jesty wg mnie niewart swojej ceny i nie reprezentuje sobą takiej jakości, by płacić za niego tak duże sumy. Proponowałabym np. Acanę
Buldożki to delikatna rasa. Często mająca problemy z przewodem pokarmowym. Karmy typu pedigree, dog chow itd. odpadają. Jeśli rc to medium (nawet oni tak zalecają dla buldożka).Anonymous pisze:Witam,
Ja na swoim buldożku przetestowałam wiele karm. Najlepiej sprawdził się RC intestinal, pro plan z jagnięciną (lub rybą), nutro choice.
O ile wspomniana wyżej acana była pochłaniana z prędkością światła o tyle nie podobało mi się to, że pies walił kupy jak słoń.
Wydaje mi się, że dla buldożka nieodpowiednia jest karma o wysokiej zawartości białka oraz zawierająca różnorodne składniki (czyt. owoce, warzywa itd).
-
- Informacje
-