Mam psa rasy polski owczarek nizinny i nie wiem jaka jest dla niego najlepsza karma czy: Hill's, Eukanuba, Royal Canin.
Proszę o pomoc.
Pomocy!
Wszystkie trzy karmy są świetne, w podobnym przedziale cenowym i którą wybierzesz (wersja dla średnich ras) to będzie dobrze. Kup najpierw mniejsze opakowanie, bo jeśli psu nie przypasuje to trzeba będzie zmienić. W przypaku PON-ów trzeba dość ściśle trzymać się tabelki z dawkowaniem bo z tego co wiem to potworne łasuchy. Nie wiem w jakim wieku jest Twój pies, ale u tej rasy nie powinno się stosować wysokoenergetycznych karm dla szczeniąt dłużej niż rok, bo później niezależnie od aktywności PON-y mają tendencję do do tycia i nadmiar energii nie jest wskazany
Uważam, że zarówno Hill's, jak i RC to świetne karmy (no może Hill's nawet trochę lepszy od RC ).
Jeśli chodzi o Eukanube, to także karma b. dobra, jednak w przeciwieństwie do dwóch poprzednich wywołuje często skrajne emocje (ma zagorzałych zwolenników i przeciwników )
Odnośnie Royala czy Hill's b. rzadko można natrafić na jakieś negatywne opinie...
Spośród tych 3, mój kot zdecydowanie najsłabsze zainteresowanie wykazywał właśnie karmą Eukanuba, pozostałe dwie wprost uwielbia Eukanube jadł dopiero wtedy, gdy już naprawdę zgłodniał, a jego qu... były straaasznie śmierdzące (podejrzewam, że to przez dużą zawartość wątroby w tej karmie-ponad 15%...ale może się mylę?) Piesio nigdy nie dostawał E, natomiast RC i Hill's jak najbardziej i też sobie je bardzo chwali
Jeśli chodzi o Eukanube, to także karma b. dobra, jednak w przeciwieństwie do dwóch poprzednich wywołuje często skrajne emocje (ma zagorzałych zwolenników i przeciwników )
Odnośnie Royala czy Hill's b. rzadko można natrafić na jakieś negatywne opinie...
Spośród tych 3, mój kot zdecydowanie najsłabsze zainteresowanie wykazywał właśnie karmą Eukanuba, pozostałe dwie wprost uwielbia Eukanube jadł dopiero wtedy, gdy już naprawdę zgłodniał, a jego qu... były straaasznie śmierdzące (podejrzewam, że to przez dużą zawartość wątroby w tej karmie-ponad 15%...ale może się mylę?) Piesio nigdy nie dostawał E, natomiast RC i Hill's jak najbardziej i też sobie je bardzo chwali
-
- Informacje
-