PROFILUM - jakość / wielkość granulek ??

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

06 lutego 2009, 13:04

Nie do końca przeczytałem o granulkach i kurczaku :oops:
goskaaa

06 lutego 2009, 14:11

aga_wawa pisze:cena Profilum za 15 kg nie jest tak duza jak w Krakvecie - trzeba wiedziec gdzie szukac :wink: pomijam obecna promocje, ktora mi daje 15 kg za 80 zl...ale oczywiscie nie to jest priorytetem, bo nigdy nie kupowalam workow tak tanich - typu brit, arion. Ale nie moge tez kupowac zbyt drogich, bo suche to tylko czesc jaka dostaje moj pies codziennie (nie w kwestii jedzenia)
Chcialam cos znalezc tanszego, ale dobrego niz 170 zl za 15 kg...ale to chyba nie takie latwe niestety

zerknelam raz jeszcze - pomysle nad Acana lamb&apple
Jak masz taniej w innym sklepie intern. to krakvet ci jeszcze obnizy cenę od tej z tamtego sklepu... trzeba czytać regulamin :) ale żarty na bok.

Acana Lamb and Apple to bardzo przyjemna karma, sama nią skarmialam przez ostatni czas. Masz też w fajnych cenach Brit Care z róznym skladem - jagnięcina lub rybka... A jakbym miala z tanich wybierać to wolalabym Brita czy Ariona niż Profilum, nawet w promocyjnej cenie.
aga_wawa
Kontakt:

06 lutego 2009, 14:25

goskaaa pisze:Jak masz taniej w innym sklepie intern. to krakvet ci jeszcze obnizy cenę od tej z tamtego sklepu... trzeba czytać regulamin :) ale żarty na bok.
nie wczytuje sie w kazdy regulamin sklepu;) niestety moja cena jest z allegro, raczej nie podchodzi to pod sklep
goskaaa pisze:Acana Lamb and Apple to bardzo przyjemna karma, sama nią skarmialam przez ostatni czas. Masz też w fajnych cenach Brit Care z róznym skladem - jagnięcina lub rybka... A jakbym miala z tanich wybierać to wolalabym Brita czy Ariona niż Profilum, nawet w promocyjnej cenie.
az dziwne, ze sa tak bardzo rozne opinie - jedni pisza super i sa zachwyceni inni wrecz przeciwnie - choc najczesciej Ci ktorzy pisza, ze jest "be" sami nia nie karmili :wink:
swoja droga, zapodzialam w necie dokladniejszy sklad profilum :roll:
Awatar użytkownika
michau

06 lutego 2009, 16:33

jest na forum dogo... jak chcesz to tam zajrzyj. Ciekawie rozpracowany przez jednego z moderatorów (nie pamiętam nicku).
Generalnie chodziło o to, że w białku zwierzęcym 20 pare % stanowi kurczak, ale reszta nie wiadomo skąd. Czy ze świnki czy z kotka, czy innych padłych zwierzaczków ;)
aga_wawa
Kontakt:

06 lutego 2009, 16:36

michau pisze:jest na forum dogo... jak chcesz to tam zajrzyj. Ciekawie rozpracowany przez jednego z moderatorów (nie pamiętam nicku).
Generalnie chodziło o to, że w białku zwierzęcym 20 pare % stanowi kurczak, ale reszta nie wiadomo skąd. Czy ze świnki czy z kotka, czy innych padłych zwierzaczków ;)
ja glownie na dogo "siedze" ;) ale w takim razie ide tam poszperac raz jeszcze
goskaaa

06 lutego 2009, 17:10

aga_wawa pisze:
goskaaa pisze:Acana Lamb and Apple to bardzo przyjemna karma, sama nią skarmialam przez ostatni czas. Masz też w fajnych cenach Brit Care z róznym skladem - jagnięcina lub rybka... A jakbym miala z tanich wybierać to wolalabym Brita czy Ariona niż Profilum, nawet w promocyjnej cenie.
az dziwne, ze sa tak bardzo rozne opinie - jedni pisza super i sa zachwyceni inni wrecz przeciwnie - choc najczesciej Ci ktorzy pisza, ze jest "be" sami nia nie karmili :wink:
swoja droga, zapodzialam w necie dokladniejszy sklad profilum :roll:
Przy większości karm tak jest, że jedni zachwalają inni ganią... ale nawet gdyby ominąc opinie, i skupić się tylko na teorii czyli na składach, to pod tym kątem patrząc można znalezc dużo dobrych karm, do których Profilum zaliczyć nie sposób...
Awatar użytkownika
Robert A.

06 lutego 2009, 18:13

Profilum to dosc nowa karma ,ale Mars to dość stara firma i zdążył już dużo narozrabiać na rynku :( .
Swoją drogą nie karmiłem ta karmą i nie mam zamiaru,co nie znaczy ,że nie będzie służyła pewnej grupie psiaków.
Na temat Profilum mam 1 opinię i nie jest ona miarodajna,ale ta osoba karmiła Eminentem,następnie spróbowała Profilum i po 3 miesiącach karmienia wróciła do karmienia Eminent karma Czeską, Profilum więcej nie kupi.Przypominam ,ze to tylko 1 opinia.
OWCZARZ2

06 lutego 2009, 20:05

Robert A. pisze:Profilum to dosc nowa karma ,ale Mars to dość stara firma i zdążył już dużo narozrabiać na rynku :( .
Swoją drogą nie karmiłem ta karmą i nie mam zamiaru,co nie znaczy ,że nie będzie służyła pewnej grupie psiaków.
Na temat Profilum mam 1 opinię i nie jest ona miarodajna,ale ta osoba karmiła Eminentem,następnie spróbowała Profilum i po 3 miesiącach karmienia wróciła do karmienia Eminent karma Czeską, Profilum więcej nie kupi.Przypominam ,ze to tylko 1 opinia.
No, to skoro nawet Eminent (karma powiedzmy sobie szczerze średniej jakości) wypadła dużo lepiej w porównaniu z Profilum, to już mamy kolejny dowód jak marnej jakości jest karma Profilum
aga_wawa
Kontakt:

06 lutego 2009, 20:09

OWCZARZ2 pisze:No, to skoro nawet Eminent (karma powiedzmy sobie szczerze średniej jakości) wypadła dużo lepiej w porównaniu z Profilum, to już mamy kolejny dowód jak marnej jakości jest karma Profilum
a coz to za dowod?? ze jednemu psu nie podpasowala? no swietnie. To jak tak oceniamy karme... :wink:

kolezanki goczny swietnie wyglada na karmie typu purina dog chow - oznacza to, ze rowniez powinnam karmic ta karma? bo temu psu sluzy?
tak sie nie da ocenic :wink:
OWCZARZ2

06 lutego 2009, 20:28

aga: zrozum, ja to wiem Robert to wie goskaaa to wie, że nie można uogólniać bo jeden pies toleruje dobrze daną karmę a inny nie.

Niektóre to i dobrze się mają na resztkach ze stołu przez wiele lat, ale czy to faktycznie jest zdrowe dla psa???

Z racji naszego doświadczenia staraliśmy Ci pomóc przez te wszystkie posty i doradzić obiektywnie, dlaczego karma Profilum jest marnej jakości.

Nie twierdzę, że niektórym psom nie będzie podchodzić....ale tak jak mówiłem, nawet na Chappi niektóre zwierzaki będą ładnie wyglądać wiele lat...ale potem to się odbije na ich zdrowiu.

Chyba przedstawiliśmy Ci wystarczająće powody (duża ilość niepotrzebnych wypełniaczy zbożowych, sztuczne konserwanty) przemawiające za mierną jakością tej karmy. I są to obiektywne fakty.

Do Ciebie należy decyzja czy będziesz karmić Profilum czy zdecydujesz się na coś lepszego :)
To wszystko z mojej strony i życzę powodzenia w doborze odpowiedniej karmy, która będzie psu służyć.
aga_wawa
Kontakt:

06 lutego 2009, 21:00

OWCZARZ2 pisze:Z racji naszego doświadczenia staraliśmy Ci pomóc przez te wszystkie posty i doradzić obiektywnie, dlaczego karma Profilum jest marnej jakości.
wiem i dziekuje - do tej pory nie zakupilam tej karmy i czytajac coraz wiecej nie wiem czy kupie...
Ja mam duzy problem z doborem karmy przez ostatanie 1,5 roku....i naprawde nie wiem juz co kupowac - kupowalam i te lepsze i te gorsze i te dla alergikow (seria eukanuby czy tez eagle pack) i ciagle mam problem...
a moze nie powinnam go szukac w karmie :roll:

mimo wszystko dzieki
ODPOWIEDZ
  • Informacje