Mam taką prośbę-propozycję, aby pojawiło się krótkie (i łatwe do znalezienia ) zestawienie wszystkich suchych karm znajdujących się w sklepie. Mam na myśli takie usystematyzowanie firm "klasami". Zauważyłam, że dr Jarek w pewnym sensie dzieli karmy na takie, do których nie należy dodawać witamin, dodawać 50% lub 100% dawki Uważam to za zalążek bardzo przydatnego podziału, który pomógłby wielu osobom zorientować się i podjąć decyzję. Często przecież pojawiają się pytania w stylu: "czy lepsza jest karma X czy Y" i wszyscy liczą na opinię fachowca - lekarza weterynarii. Da się to zrobić?
Pozdrawiam serdecznie
Prośba o zestawienie
będzie to bardzo ciężkie i raczej awykonalne, bo kazdy pyta dlaczego ta karma tak a nie inaczej. Sa to oceny wydawane na podstwie naszej pracy tzn. wykonujemy różne badania szczenietom krwi, rtg stawów, badania kliniczne i pytamy co je to kształtuje nasze opinie. Ta opinia nie jest wydawana na podstawie jednego badania czy badania jednego psa. Niemniej nie są to badania naukowe więc oficjalnie nie można przedstawiać takich schematów. Czytajcie forum, pytajcie tam to wszystko sie pojawia i takie oczeny i sądy możemy wydawać.
Szkoda. Pozostaje nam zatem zadawanie konkretnych pytań
Zastanawiam się właśnie nad kolejnym zamówieniem i zmianą karmy. Od miesiąca karmię suczkę Acaną, ale niestety ona coraz mniej chętnie zagląda do miski. Wygląda na to, że znudziła jej się ta karma.
Która z tych karm wydaje się najlepsza i jak się mają do Acany? Może orientujecie się po waszych pupilach, które są smaczniejsze?
Bento Kronen Mini Growth
Bosch Junior Small to Medium Breeds
Calibra Junior Small Breed
Nutram Puppy
Nutrience Junior Small Breed
Oib Can Puppy
Pet-Time Growth
Proformance Puppy
Czy do tych karm powinnam podawać (jakie i ile?) dodatkowe preparaty witaminowe? (dla 3-miesięcznej sznaucerki miniaturowej)
Zastanawiam się właśnie nad kolejnym zamówieniem i zmianą karmy. Od miesiąca karmię suczkę Acaną, ale niestety ona coraz mniej chętnie zagląda do miski. Wygląda na to, że znudziła jej się ta karma.
Która z tych karm wydaje się najlepsza i jak się mają do Acany? Może orientujecie się po waszych pupilach, które są smaczniejsze?
Bento Kronen Mini Growth
Bosch Junior Small to Medium Breeds
Calibra Junior Small Breed
Nutram Puppy
Nutrience Junior Small Breed
Oib Can Puppy
Pet-Time Growth
Proformance Puppy
Czy do tych karm powinnam podawać (jakie i ile?) dodatkowe preparaty witaminowe? (dla 3-miesięcznej sznaucerki miniaturowej)
Podbijam temat, bo chciałabym złożyć zamówienie, a nie zdecydowałam jeszcze jaką karmę wybrać. Liczę na podpowiedzi. A może będą w tym tygodniu jakieś promocje na karmy dla szczeniąt?
ja spróbowałbym bento lub nutram.
Dziękuję bardzo Panie Jarku i ponawiam pytanie o preparaty witaminowe. Czy należy dodawać jakieś do wskazanych przez Pana karm Bento Kronen i Nutram? Jeśli tak to co Pan poleca?
nie do nich nie dodawałbym nic.
-
- Informacje
-