Prosze o porade,chore serduszko,jaka karme wybrac?!
Witam serdecznie.Bardzo prosze o jakas porade bo ja juz zbladzilam.Moja sunia 13 miesiecy okazalo sie ze ma wrodzona wade serca.Obecnie zarzywa juz lekarstwa i przeszla badania oprocz echa.Musze przejsc z mala na diete vet.Lekarz powiedzial ze to powinnien byc Hills h/d lub RC Early Cardiac.I w tej sprawie kieruje moje pytanie poniewaz ja nie moge sie zdecydowac a chce dla sunki jak najlepiej.Czytalam ze RC psiaki nie chca zabardzo jesc ze Hills jest lepszy.Ogolnie zdania sa podzielone.Czy moze ktos z forumowiczow mial juz stycznosc z tymi karmami i mogl mi podpowiedziec,doradzic???Bede wdzieczna!!!I mam jeszcze jedno takie male pytenie ile gram dziennie powinien spozywac piesek przy wadze 39 kg.Nie moge nigdzie nic znalezc.Dziekuje juz z gory.Troche namazgralam ale mam nadzieje ze troche czytelne.Pozdrawiam.
obie karmy mogą być stowane przy zaburzeniach pracy serca. Myślę , że musisz dać zwierzeciu wybrać co będzie wolało jeść. Jeśli obie będzie jadł chętnie to wybierz h/d. Co do ilości : h/d 385- 530 g cardiak 340-570.
Dziekuje Panie Jarku za odpowiedz!Jestem wdzieczna bardzo bardzo!Nie spodziewalam sie ze zainteresuje Pana moj post i dostane wlasnie od Pana odpowiedz Co my bysmy tu bez Pana zrobili Kupilam malej na probe 2 kg RC i musze powiedziec ze ciezko to jej przez gardlo przechodzi ,zastanawiam sie nad 5 kg h/d ale co to jest 5 kg dla 39 kg psa musialabym 3 takie worki na miesiac kupowac,a cena koncowa przeraza Sprobuje z h/d ale mam male pytanie jeszcze do Pana jesli mozna pytac Czy istnieja jakies odzywki dla psow z tauryna oraz L-karnityna ktore mozna by podawac przy stosowaniu suchej karmy dla zdrowych psow?Czy to by tez mialo jakies pozytywne skutki badz efekty?Dziekuje z gory za odpowiedz.Pozdrawiam.
są takie preparaty np. Karnityna w tabletkach. Na pewno one coś pomagają ,ale jakieś wielkie dowody na ich działanie - hm nie poawiły się. Standardowo karmy kardiologiczne zawierają zwiększone dodatki tych preparatów.
-
- Informacje
-