Chciałam zapoznać mojego kotka(samiczke wiek ok.6-8miesięcy)ipsa Mojej koleżanki(suczka 3 lata).
Czy to jest możliwe?jeżeli tak Prosze napisać jak to zrobić!Np. dziś byłam z moją koleżanką i jej psem na dworzu weszłam na chilke do domu kiedy pies zobaczył ze mam na rękach kota chiał podbieć a kot tez!kiedy zamknełam drzwi pies i ot zaczeli drapać dzwi! nie wiem czy to oznacza ze hcieli sie poznac czy zaatakować!
BŁAGAM! ODPOWIEDZCIE NA WSZYSTKIE PYTANIA!
magdaaaa
Prosze!odpowiedzcie!
oj ciężko stwierdzić co chcieli na pewno nauka musi iść stopniowo. Pierwsze pies musi cię odwiedzać a ty musisz zamykać kota. Musi się oswoić z zapachemkota w domu a sam przy okazji "porozsiewa" trochę zapachów " i kot będzie miał co wąchać. Potem musisz im dać nawiązać kontakt wzrokowy, potem sprawdzić jak reagują na siebie trzymani na rękach a wreszcie srawdzić naturalną reakcje. Jes to czasami dłuższy proces ale przy młodych zwierzętach z regóły kończący się powodzeniem.
chciałam sie jeszcze coś zapytać!jeżeli uda sie to będą mogli razem sie bawić biegać luzem itp itd?chcialam dodać ze moj kot strasznie gryzie nawt mnie ! troszke sie boje bo moge stracic przyjaciela ale dziękuje za odpowiedz!będe to powoli mrobić aż w końcu sie uda i będzie przyjaźń na całe życie(botego psa ma moja przyjaciołka)
Madzia
Madzia
-
METODA "LUDOWA"
wtrące sie
mam psa i kota
w zeszłym roku dołączył do nas drugi kocur
żeby moj pies go "polubił" zrobiłam tak, jak radziła mi moja babcia
wilgotnym ręcznikem wytarłam dobrze psa (żeby został zapach)
a potem kota.
pies najpierw dziwnie go obwąchał a potem dal mu spokój
pozdrawiam
wtrące sie
mam psa i kota
w zeszłym roku dołączył do nas drugi kocur
żeby moj pies go "polubił" zrobiłam tak, jak radziła mi moja babcia
wilgotnym ręcznikem wytarłam dobrze psa (żeby został zapach)
a potem kota.
pies najpierw dziwnie go obwąchał a potem dal mu spokój
pozdrawiam
masz rację roma to może być pewne rozwiązanie.