Witam, kupiłam na spróbowanie nową karmę, pieseczkowi bardzo smakowała, ciągle dopominał się o więcej, ale... brzuszek zaczął się dziwnie zaokrąglać, zrobiła sie ze szczeniaczka taka mała kuleczka.
Po południu dnia następnego pieseczek bardzo często się załatwiał /przeczyszczało go/ !! Teraz kupki są pół na pół i coraz lepiej, ale zauważyłam że zdarza się że jest w nich "śluz" ??
Czy możłiwe że organizm tak sobie poradził z przejedzeniem ??
Czy mogę jakoś pomóc szczeniaczkowi ? Oczywiście była mała dietka...
Przejedzenie.. ?!
A czy mozna wiedzieć jaką karmę zaczęłaś podawać swojemu pieskowi ? i jakiej rasy jest szczeniak ??
piesek najzwyczajniej w świecie się przejadł. Lek - dieta ścisła. Rodzaj karmy i rasa psa nie ma tu znaczenia
Dziękuję za odpowiedź !!
Czy nie wielkie ilości "śluzu" w stolcu to coś złego ??
Pieseczek ma sie coraz lepiej
Czy nie wielkie ilości "śluzu" w stolcu to coś złego ??
Pieseczek ma sie coraz lepiej
śluz z reguły jest oznaką podrażnienia przewodu pokarmowego co ma miejsce przy robaczycy, stanach zapalnych, zatwardzeniach i zaparciach
W tej chwili pieseczek ma się bardzo dobrze, jest wesoły, rozrabia, ale jego kupki nadal mi się nie podobają.
Przeważnie jedna czy dwie kupki są zwarte, a następne już wręcz przeciwnie, a na dodatek prawie na końcu każdej jest "śluz".
Raz zauważyłam że w śluzie były ślady krwi !!
Jak mogę pomóc szczeniaczkowi ..
Z góry dziękuję za odpowiedź !!
Przeważnie jedna czy dwie kupki są zwarte, a następne już wręcz przeciwnie, a na dodatek prawie na końcu każdej jest "śluz".
Raz zauważyłam że w śluzie były ślady krwi !!
Jak mogę pomóc szczeniaczkowi ..
Z góry dziękuję za odpowiedź !!
proszę pilnie zrobić mu badanie kału albo w ciemno odrobaczyć to pierwszy krok
-
- Informacje
-