Wielokrotnie spotkałam się z opinią żeby zamiast witamin podawać psu pyłek pszczeli, czy jest to prawda? W jakiej dawce jeśli masa ciała wynosi 8 kg?
z góry dziękuję za odpowiedź
Pytanie do Pana Roberta
W przypadku pyłku pszczelego(jest to b.dobry sposób dostarczenia witamin i minerałów lecz nieco kontrowersyjny z racji uczuleń) trzeba mieć na uwadzę ,że są przypadkI uczulenia u ludzi i psów i to dość często.
Osobiście nie stosuje pyłku pszczelego u swoich psów.
Osobiście nie stosuje pyłku pszczelego u swoich psów.
akar, do poczytania, fajne opracowanie a ten pyłek pszczeli kusi mnie coraz bardziej tylko dla mnie nie dla psiaka, najpierw przetestuję na sobie. W opracowaniu również piszą o namaczaniu.
http://miody-ponidzia.pl/artykul_autor_R_Czarnecki.html
http://miody-ponidzia.pl/artykul_autor_R_Czarnecki.html
Panie Robercie chodzi o roślinę Moringa-czy można podawać psu? Podobno jest bardzo zdrowa dla ludzi, dla zwierząt też?
,, Składniki proszku z liści Moringa:
Sproszkowane liście Moringa zawierają około 20 rodzajów aminokwasów, 46 typów przeciwutleniaczy, 36 związków przeciwzapalnych. Proszek z liści Moringa to wysokowartościowe źródło naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne biologicznie, a ponadto zawiera on naturalny błonnik.
Ta sama ilość proszku z Moringa zawiera:
· 1,3 x więcej niezbędnych aminokwasów niż jaja
· 1,9 x więcej błonnika niż ziarna pszenicy
· 4,5 x więcej witaminy E niż kiełki pszenicy
· tyle samo witaminy C, co sałatka owocowa
· 2,4 x więcej beta-karotenu niż marchew
· 6,9 x więcej witaminy B1 i B2 niż drożdże
· 4,7 x więcej kwasu foliowego niż wątroba wołowa
· 3,4 x więcej potasu niż banan
· 2,2 x więcej magnezu niż proso
· 1,3 x więcej cynku niż kotlet wieprzowy
· 8,8 x więcej żelaza niż polędwica wołowa (schab)
· 17 x więcej wapnia niż mleko krowie (preferowane mleko)
· 3 x więcej chroniącej oczy luteiny niż jarmuż
· 6 x więcej chroniących serce polifenoli niż czerwone wino
· 37 x większe właściwości przeciwutleniające niż winogrona"
,, Składniki proszku z liści Moringa:
Sproszkowane liście Moringa zawierają około 20 rodzajów aminokwasów, 46 typów przeciwutleniaczy, 36 związków przeciwzapalnych. Proszek z liści Moringa to wysokowartościowe źródło naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne biologicznie, a ponadto zawiera on naturalny błonnik.
Ta sama ilość proszku z Moringa zawiera:
· 1,3 x więcej niezbędnych aminokwasów niż jaja
· 1,9 x więcej błonnika niż ziarna pszenicy
· 4,5 x więcej witaminy E niż kiełki pszenicy
· tyle samo witaminy C, co sałatka owocowa
· 2,4 x więcej beta-karotenu niż marchew
· 6,9 x więcej witaminy B1 i B2 niż drożdże
· 4,7 x więcej kwasu foliowego niż wątroba wołowa
· 3,4 x więcej potasu niż banan
· 2,2 x więcej magnezu niż proso
· 1,3 x więcej cynku niż kotlet wieprzowy
· 8,8 x więcej żelaza niż polędwica wołowa (schab)
· 17 x więcej wapnia niż mleko krowie (preferowane mleko)
· 3 x więcej chroniącej oczy luteiny niż jarmuż
· 6 x więcej chroniących serce polifenoli niż czerwone wino
· 37 x większe właściwości przeciwutleniające niż winogrona"
-
- Informacje
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 66 gości