Poniewaz moja roczna ONka "wygrala",zaczelam jej gotowac ryz z miesem i jarzynami.
Od wrzesnia zeszlego roku byla na karmie suchej:poczawszy od PF,poprzez Acane i skonczywszy na Nutrze Nuggets...wiecznie problem z jedzeniem.
Gotowane je chetnie.
W zwiazku z tym problem,czy na ochrone stawow wystarczy Artroflex ( Arthriti - UM 90tab,Arthroscan 60tab.Arthroflex 250ml , ),czy mam jej zamowic inny srodek.
Narazie dostaje prerarat-Megavit.
Prosze o rade
raz jeszcze ARTROFLEX
wszystko ok tylko jakiego masz psa?
oczywiscie , że podawałbym artroflex.
Panie Jarku,jeszcze raz ,ostatnie pytanie w sprawie Artroflexu.
Od dzis podaje go w dawkach profilaktycznych-2.5 ml na dzień.Tak jak pisze na opakowaniu.
Pisze tam,że podawać preparat przez trzy miesiące.
I właśnie dalej się gubię.Rozumiem z tego ,że należy odstawić preparat,ale na jak długo ,po jakim czasie należy zacząć ponowne podawanie?
Bardzo prosze o odpowiedź.
Od dzis podaje go w dawkach profilaktycznych-2.5 ml na dzień.Tak jak pisze na opakowaniu.
Pisze tam,że podawać preparat przez trzy miesiące.
I właśnie dalej się gubię.Rozumiem z tego ,że należy odstawić preparat,ale na jak długo ,po jakim czasie należy zacząć ponowne podawanie?
Bardzo prosze o odpowiedź.
można zrobić kilkutygodniową przerwe w podawaniu i najlepiej po badaniu psa zadecydować czy podawać dalej , najlepiej ten prparat używać w fazie intensywnego wzrostu i w podeszłym wieku.
Panie Jarku,serdecznie dziękuję za odpowiedź.
A jeśli mój pies ma 13 miesięcy czy jedna kuracja wystarczy?
Na badanie nie pójdę z psem,ponieważ podaję preparat na moją odpowiedzialność.Weterynarz,do którego chodzę z psem twierdzi ,że Artroflex jest zbędny,ponieważ pies jako szczeniaczek do chwili obecnej dostawał suchą karmę z dodatkiem składników ważnych dla stawów.
więc stąd moje pytania.
Z moich wiadomości wynika ,że owczarek ma silną fazę wzrostu do 18-stu miesięcy,więc chyba musiałabym w tym czasie dodawać Artroflex.
Jeszcze raz prosze o radę.
A jeśli mój pies ma 13 miesięcy czy jedna kuracja wystarczy?
Na badanie nie pójdę z psem,ponieważ podaję preparat na moją odpowiedzialność.Weterynarz,do którego chodzę z psem twierdzi ,że Artroflex jest zbędny,ponieważ pies jako szczeniaczek do chwili obecnej dostawał suchą karmę z dodatkiem składników ważnych dla stawów.
więc stąd moje pytania.
Z moich wiadomości wynika ,że owczarek ma silną fazę wzrostu do 18-stu miesięcy,więc chyba musiałabym w tym czasie dodawać Artroflex.
Jeszcze raz prosze o radę.
jeżeli karma zawiera siarczn chonroityny nie podawaj artroflexu. Twój pies rozwija się do 18 miesiąca życia więc kuracja ma sens.
tak jak napisałem wcześniej.
Witam. Mój mały mastiff jest na eukanubie..jednakże nie je zbyt dużo w te upały..a rosnie bardzo szybko- około 2 kg i 4 cm na tydzień..
Zauważyłam, ze zrobiły mu siuę rozjeżdzające się palce..nie ma miękkiej łapy..jednak palce robią się płaskie..
Podejrzewam, że ma braki w związku własnie z instenstywnym wzrostem i nie- jedzeniem
Chcę kupić Arthroscan lub Artroflex..wydaję mi się , że Arthroscan jest wygodniejszy..no i mam pewność, że będzie zjedzony..
Proszę mi coś doradzić.
Zauważyłam, ze zrobiły mu siuę rozjeżdzające się palce..nie ma miękkiej łapy..jednak palce robią się płaskie..
Podejrzewam, że ma braki w związku własnie z instenstywnym wzrostem i nie- jedzeniem
Chcę kupić Arthroscan lub Artroflex..wydaję mi się , że Arthroscan jest wygodniejszy..no i mam pewność, że będzie zjedzony..
Proszę mi coś doradzić.
jeden i drugi preparat to to samo tylko różnica jest w formie tego preparatu. Najlepiej aby psa obejrzał lekarz i stwierdził co sie dzieje, bo ani jeden ani drugi przeparat temu nie służą. Może sie to wiązać z niedoborami lub gwałtownym wzrostem, a oba wymieniane przez ciebie preparaty dziłają na powierzchnie chrząstek stawowych.
Panie Jarku a dla psa pracującego,który jest żywiony karmą z glukozaminą i chondroityną, podawać jeszcze dodatkowo preparat na stawy profilaktycznie?
Ogólnie stan zdrowia jest ok
Ogólnie stan zdrowia jest ok
nie podawać, bo potrzebne ilości zawiera już karma, podawać w problemach ortopedycznych.
-
- Informacje
-