Mój piesek (11 miesięcy, mieszaniec jamnika ) od urodzenia po każdym rodzaju pożywienia ma rewolucje żołądkowe ( biegunka, z powodu wrażliwego przewodu pokarmowego ). Dotychczas wypróbowaliśmy juz chyba z 10 rodzajów mięsa, i żadnej poprawy. Nie ma mowy o specjalnym jedzeniu dla psów ! ( piesek nie zje nawe ziarenka suchej karmy ). Jest zdrowy, odrobaczony, pełen zycia, tylko bardzo, ale to bardzo wybredny. Czy polecacie coś ?
P.S. tymczasem karmimy go gotowanym drobiem i ryżem, a kupka jest na zmiane, normalna i luźna.
rewolucje żołądkowe
puszki ze specjalnym jedzeniem Hills I/D , Royal intestinal.
czy ten pokarm można nabyć w zwykłym sklepie z artykułami dla zwierząt ( zoologiczny )?? Czy karma ta jest przyswajalna przez wybredne psy ? ( dotychczas nie skusił sie nawet na psie saszetki, nie wspominając o puszkach )
Hills jesli sie nie myle jest w lepszych sklepach zoologicznych a napewno w lecznicach weterynaryjnych a jesli chodzi o RC nie powinno byc problemu z jego kupnem. no ale oczywiscie mozna kupic w sklepie internetowym takim jak www.krakvet.pl
400 -stu gramowa puszka Royala dla piesków z zaburzeniami żołądkowymi na ile dni mniejwięcej starczy ? Tzn. ile gramów na dzień powinien zjadać ? ( waży 3,6 kg, 26 cm, w kłębie )
Co zrobić gdy nie będzie mu smakowała ???? (co jest bardzo prawdopodobne ).
Co zrobić gdy nie będzie mu smakowała ???? (co jest bardzo prawdopodobne ).
Niestety nie znam dawkowania tej karmy, może ktoś z Krakvetu to sprawdzi. Ale podejrzewam, że taka puszka wystarczy psu na jakieś 2 dni. Z mojego doświadczenia wynika, że psy uwielbiają jedzenie z puszek
Ja nie sądzę, żeby taka jedna puszka wystarczyła na dwa dni (chodzi mi o sytuację, kiedy pies je tylko taką puszkę i nic więcej). Mam dwa koty, obydwa ważące ok. 4kg i jeden spokojnie zjada puszkę 400g w ciągu dnia, czasem nawet lepiej.
A gdy mu nie bedzie smakowała to szukać czegoś innego- to jest puszka dla psów z wrażliwym żołądkiem, także broń Boże nie dodawaj mu żadnych dosmaczeń, chyba że wet pozwoli
A gdy mu nie bedzie smakowała to szukać czegoś innego- to jest puszka dla psów z wrażliwym żołądkiem, także broń Boże nie dodawaj mu żadnych dosmaczeń, chyba że wet pozwoli
jutro odpowiemy na ile wystarczy
Dzień dobry
Dawkowanie royal intestinal to ok 3/4puszki na dzien, hill's i/d 1/2 puszki na dzień.
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Dawkowanie royal intestinal to ok 3/4puszki na dzien, hill's i/d 1/2 puszki na dzień.
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Czyli nie pomyliłam się aż tak bardzo
Dawkowanie oczywiście bardzo ważne, ale w praktyce może wyjść inaczej (nie musi)
Ależ oczywiście. Każdy pies jest inny.
-
- Informacje
-