roczniak robi 3 kupy dziennie-je Trovet Rabbit
-
my niestety nie miałyśmy wyjścia, RC to była jedna karma po której nie miała biegunek. zawsze możesz próbować zwiększać ilość enzymów do pożądanej wartości. u ludzi zakres podawania enzymów trzustkowych jest bardzo duży, zaczyna się od najmniejszej dopuszczalnej ilości i zwiększa aż do ustąpienia objawów. można też dosypać do jedzenia, zostawić na godzinę i dopiero w takiej postaci podać psu.
u mnie podobnie - moje psy po gotowanym sr...ą dalej niż widząszafirka pisze:Dokładnie tak jest.
Wszystkie nazwy producentów karm.które tu padły, są karmami raczej przyzwoitymi czy dobrymi.
Niezwykle trudną rzeczą jest dobrać odpowiednią karmę dla psa, nawet spośród tych najlepszych. Niektórzy mówią, że najlepsze jest jedzenie gotowane (ryż, kurczak, marchewka), że wtedy pies zasadniczo robi 1 qupę dziennie. Ale niestety nie moj, który nie dość, że po takim jedzeniu robił często, to miewał przewlekłe biegunki i musi jeść karmę suchą. Oczywiście wybieram spośród tych dobrych, a i tak niezależnie od składu są 3 qupony.
zamówiłam wczoraj Mera Dog Pure Junior Turkey&Rice, no i będziemy obserwować.
tak, eksperymentuję z enzymami, dodaję póki co po tabletce więcej. Jedyne pocieszenie to takie,że pies nie chudnie na suchej, nie widać mu już linii żeber. Ale muszę już myśleć o zmianie karmy, za bardzo wylizuje te łapy i winię za to karmę.
dorkas - czekam na Twoją opinię o Mera z Turkiem mam nadzieję, że będzie ok.
dorkas - czekam na Twoją opinię o Mera z Turkiem mam nadzieję, że będzie ok.
Wiem, ale nie potrafię znaleźć innego wytłumaczenia. Cenię tę karmę z innych powodów i jest mi szkoda,że chyba będę musiała ją odstawić. Poza tym przez 2 tyg. miał napadowe jedzenie trawy. W końcu za którymś razem zwymiotował i się polepszyło, teraz tylko poskubuje po parę ździebeł. Wg mnie chce oczyścić żołądek z sierści, która poprzez to lizanie trafia do ukł. pokarmowego - taką teorię wysnułam, bo mam nadzieję że o to chodzi, a nie o coś gorszego.
Szafirka nie strasz, że karma źle przyswajalna - Robert sobie ją chwali, mam nadzieję, że wypowie się w tej kwestii
A mogę prosić o pomoc w ustaleniu dawki dla psa. Leci mu 13 miesiąc, będę jeszcze mieszała z Trovetem dopóki nie skończy się.
Trovetu dostawał na porcję 200g, a Mera ma dostawać ponad 800g - jak podzielić dawkę dzienną na dwa posiłki?
dziękuję za pomoc.
A mogę prosić o pomoc w ustaleniu dawki dla psa. Leci mu 13 miesiąc, będę jeszcze mieszała z Trovetem dopóki nie skończy się.
Trovetu dostawał na porcję 200g, a Mera ma dostawać ponad 800g - jak podzielić dawkę dzienną na dwa posiłki?
dziękuję za pomoc.
Dla mnie dawkowanie Mera Dog Pure Junior jest zagadką nie wiem dlaczego producent zaleca tak duże dawkowanie w pewnym momencie wzrostu psa?
Wiem,że to czas istotnego rozwoju,ale wg mnie przesadzili z dawkowaniem .
Skład jest ok ,jakość karmy także tym bardziej nie wiem co producent miał na myśli?
Karmy(Mera Dog Pure) dla dorosłych i seniorów maja niskie/średnie dawkowanie natomiast junior w porównaniu z konkurencją ma b.duże dawkowanie .
Wiem,że to czas istotnego rozwoju,ale wg mnie przesadzili z dawkowaniem .
Skład jest ok ,jakość karmy także tym bardziej nie wiem co producent miał na myśli?
Karmy(Mera Dog Pure) dla dorosłych i seniorów maja niskie/średnie dawkowanie natomiast junior w porównaniu z konkurencją ma b.duże dawkowanie .
a możesz mi Robercie pomóc w ustalenie dla psa dawki dziennej (mając na uwadze, iż na ten czas Mera będzie mieszana z Trovetem) dziękujęRobert A. pisze:Dla mnie dawkowanie Mera Dog Pure Junior jest zagadką nie wiem dlaczego producent zaleca tak duże dawkowanie w pewnym momencie wzrostu psa,wiem,że to czas istotnego rozwoju,ale wg mnie przesadzili z dawkowaniem .
Skład jest ok ,jakośc karmy także tym bardziej nie wiem co producent miał na mysli?
Karmy dla dorosłych i seniorów maja niskie/średnie dawkowanie natomiast junior w porównaniu z konkurencją ma b.duże dawkowanie .
-
- Informacje
-