Sklepy internetowe podrabiające karmę !!!

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Remedium

19 czerwca 2006, 12:20

Chciałbym z Waszą pomocą stworzyć listę sklepów internetowych które podrabiają karmę znanych producentów (np. mieszająć ją z inną tańszą). Ja niestety trafiłem do takiego sklepu kupując karmę "Eukanuba" dla mojego kochanego pieska, znalazłem w niej domieszkę innej karmy, bardzo zawiodłem się na tym sklepie :cry: i chciałbym was przed nim przestrzeć. A więc dodaję jako pierwszy do listy sklep:
DamaKier
Kontakt:

19 czerwca 2006, 20:03

Uważam Remedium, ze trochę histeryzujesz. Po pierwsze, to jeśli karma ma oryginalne zamknięcie nie ma raczej możliwości aby sklep w jakikolwiek sposób tą karmę roztwierał. Z tego co mi wiadomo, to sklepy zoologiczne nie mają maszyny, która robiłaby oryginalne zapięcia, nie wiem jak zapieczętowana jest Eukanuba ale np. w karmach Royal Canin to byłoby niezmiernie trudne, wręcz niemozliwe, bo worek z karmą nie jest zaklejony ot tak, ma specjalne, firmowe zalakowanie.

Po drugie to sklep sprzedaje to, co dostaje od producenta. Nikt tam nie przepakowuje żadnych karm. Wątpię, czy wogóle to by się opłaciło :roll: Jeżeli dostałeś złą karmę, to miej pretensję do dystrybutora, a nie do sklepu.

Zaledwie kilka tygodni temu miałam identyczny problem jak ty- pan Marek świadkiem. Otrzymałam karmę Royal Canin kitten i po otowrzeniu znalazłam w środku dwa rodzaje granulek- te właściwe pomieszane z jakimiś innymi. Napisałam maila na adres kontaktowy, który znalazłam na stronie RC. Pani na początku troche niedowierzała, ale z pomocą pana Marka sprawa sie wyjaśniła. Pani podała mi adres, wysłałam próbkę mojej felernej karmy, jej nazwę, gramaturę opakowania, swoje dane i opis problemu. Główny dystrybutor w Krakowie wysłał to do Francji, gdzie karmy są produkowane. Karma została poddana analizie i po 3 tygodniach (dośc długi okres oczekiwania, ale odległośc tez niebanalna) pani przywiozła mi pod domek nowe, dobre opakowanie tej karmy w ramach reklamacji. Nie obwiniam za to Krakvetu, bo to nie ich wina. Wiem, ze nikt nie przepakowywał tej karmy i po prostu jest to błąd przy produkcji. Pomyłki się zdarzają, więc producentów równiez nie obwiniam. Może warto czasem ruszyć się samemu w jakiejś sprawie, a nie obwiniać sklep. Zamiast lametnować złóż reklamację, a za kilka tygodni możesz otrzymać właściwą karmę z przeprosinami....

Temat jest banalny, bo to nie jest wina sklepów że producnet dał złą karmę. Nikt przeciez nie zagląda do worka i nie wie, ze karma może być felerna. W tym wypadku trzeba zgłosić to do głównego dystrybutora. Nie dość, ze sam topik jest niemądry, to drugim faktem jest to, że na tym forum nie wolno reklamowac innych sklepów, a wiec nawet jakbyśmy mocno chcieli to takiej listy nie utworzymy.

Trochę się rozpisałam, ale przeczytaj i dojdź do pewnych wniosków. Pozdrawiam

Ania i koty
Awatar użytkownika
Marek
www.krakvet.pl

19 czerwca 2006, 20:42

Witam serdecznie,

Zgodnie z zasada przyjetą na naszym forum, uprzejmie prosimy o nie umieszczanie linków innych sklepów zoologicznych - dziekujemy!

Gorąco pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 czerwca 2006, 00:32

przyłanczam do p. Marka. Forum ma służyć pomocą zwierzętom nie będziemy dopuszczać do tworzenia notowań lecznic, sklepów itp. Forum pełni role czysto weterynaryjną - nie raeklamową i anty reklamową. Taką rolę pełnią inne fora . My skupiamy się na rzeczach konkretnych.
boguś

20 czerwca 2006, 10:47

Chcę tylo dodać sprawdziłem sprzedawca ten ma status "super sprzedawca" na allegro tam też sprzedaje,ma zadowolonych klientów
DamaKier ma rację najpierw reklamujemy wyrób u sprzedawcy(tak wynika z polskiego prawa)Sprzedawca reklamuje u dystrybutora,aten w zakładzie produkcyjnym
Post uważam za dziwny Remedium nie napisał czy reklamował karmę,czy zgłosił naruszenie zasad na allegro,może historie maili ,które wymienił ze sprzedawcą,na razie są to tylko pomówienia,bez konkretnych dowodów
Sprzedawca powinien przyjąć reklamację i tyle
A tu na forum możesz wypowiedzieć się czy Eukanuba to dobra karma wedlug Ciebie jak ją psiak toleruje itp....
PS A tak wogóle to po co mi lnk do tego sklepu jak ja kupuje w Krakvecie gdzie towar i obsługa zawsze jest ok :D
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

21 czerwca 2006, 00:01

p.Boguś jak zawsze umieścił kropke nad I. Miło nam za tak pozytywne słowa. DZIĘKUJEMY
kocham futrzaki

08 września 2006, 20:53

bogus to ze ktos JEST super sprzedawca i ma pozytywne komentarze nie znaczy ze jego towar jest super ,sama naciełam sie wielokrotnie na róznych towarach a komentarze byly takie superrrr :twisted: a co do karm tez słyszałam takie opinie ze oszukują i tak jak byłam przekonana do zakupów na alegro mimo atrakcyjnych cen zrezygnowałam 8)
jesli karma w sklepie kosztuje np:175 zł a ktos inny proponuje mi ją za 80zł to
a- oszukuje b- SKLEPY ceny mają bardzo duze marże jeszcze tego nie rozszyfrowałam bo stawiam swoje pierwsze kroki i oczekuję ma siersciucha ale wszystko przedemną :D
ATA

08 września 2006, 21:01

kocham futrzaki pisze: jesli karma w sklepie kosztuje np:175 zł a ktos inny proponuje mi ją za 80zł to
a- oszukuje b- SKLEPY ceny mają bardzo duze marże jeszcze tego nie rozszyfrowałam bo stawiam swoje pierwsze kroki i oczekuję ma siersciucha ale wszystko przedemną :D
No to już się dłużej nie zastanawiaj tylko wrzuć adres Krakvetu do Ulubionych , załóż konto i składaj zamówienie. :lol: Tu naprawdę wszystko jest zawsze najwyższej jakości, a przy tym tanio, szybko, sprawnie i baaaardzo sympatycznie. Czego chcieć więcej? :lol:
ATA

08 września 2006, 21:02

kocham futrzaki pisze: jesli karma w sklepie kosztuje np:175 zł a ktos inny proponuje mi ją za 80zł to
No to już się dłużej nie zastanawiaj tylko wrzuć adres Krakvetu do Ulubionych , załóż konto i składaj zamówienie. :lol: Tu naprawdę wszystko jest zawsze najwyższej jakości, a przy tym tanio, szybko, sprawnie i baaaardzo sympatycznie. Czegóż chcieć więcej? :lol:
KOCHAM FUTRZAKI

08 września 2006, 21:26

A wiesz ze chyba tak zrobię znalazłam super łądne smyczki :lol:
ja juz kiedys wpadłam na ten sklep pozniej nie mogłam trafic z powrotem :oops: buszowałam po innym ale ze sie jeszcze niz nam za bardzo na tych psich artykułach napisałam maila do sklepu pan nie ładnie mi odpisał byłam zła i znowu google wpisałam sobie obroze +firma i znowu tu wylądowałam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

10 września 2006, 23:04

ATA pisze:No to już się dłużej nie zastanawiaj tylko wrzuć adres Krakvetu do Ulubionych , załóż konto i składaj zamówienie. :lol: Tu naprawdę wszystko jest zawsze najwyższej jakości, a przy tym tanio, szybko, sprawnie i baaaardzo sympatycznie. Czegóż chcieć więcej? :lol:
ATA ma rację! :) Potwierdzam, że to najlepszy i najtańszy sklep internetowy!! :D
A do tego przemiła obsługa i wysoka kultura osobista obsługującego nas Pana Marka :D
Zaufaj Krakvetowi, a nie zawiedziesz się :D :D :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje