Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
witam was moi kochani mam mały problem z moim boksiem a mianowicie taki że wieczorem na spacerze ma że tak powiem luźną kupe i to codziennie rano jest wszystko dobrze po południu też a wieczorem zawsze jest coś nie tak a biegunka pojawia się jak dużo biega nawet przez jeden dzień nie dałam mu karmy tylko ugotowałam ryż i też ta qupa była luźna zmieniałam mu już 4 razy karme i już nie wiem jaką mam kupić bo nie wiem czy to od karmy czy może jakiś składnik jest nie taki . choć wydaje mi się że gdyby to było od karmy to cały czas byłoby coś nie tak a nie tylko wieczorem ... dodam tylko że pies dostaje jedzonko po spacerach a nie przed .więc nie wiem może wy mi jakoś pomożecie ???? aaa byłam u weterynarza to powiedział że mam obserwować psa i zasugerował karmę profine jagnięcina z ziemniakami ale light czy to nie jest karma dla psów z nadwagą ???? a bandzior waży 31 kg więc nadwagi nie ma .
Qupy na 100% uspokoi karma Trovet DPD (ZAWSZE DZIAŁA),to tyle jeśli biega o karmę,ze strony weterynaryjnej to dr.Jarek powinien coś doradzić.
Mozna docelowo póżniej przejśc na Mera Dog jagnięcina lub łosoś ale to po uspokojeniu jelit psa(zrobi to Trovet)
Mozna docelowo póżniej przejśc na Mera Dog jagnięcina lub łosoś ale to po uspokojeniu jelit psa(zrobi to Trovet)
tyle że on tylko wieczorem tak ma jak dużo biega ? a może to być jakaś alergia może na ryż albo coś ? on dostaje 250 g karmy wieczorem może mu zmiejszyć tą dawke ? bo już nie wiem ... nie chce mu tez ciągle zmieniac tych karm ale jak bedzie trzeba . a co z tą karmo profine light ? wie pan coś o tej karmie ?
Ja nie namawiam na ciągłe zmienianie,ale jest jakiś problem a ja chcę Ci tylko pomóc .
Na Twoim miejscu kupiłbym Trovet,jest trochę droższy od karmy Profine,ale skutecznośc ma 100%.
Profine Light polecona przez weta,jest stricte karmą odchudzającą w pełnym tego słowa znaczeniu 25%białka/9 tłuszczu zadziała dokładnie tak jak dieta proteinowa dla ludzi.
Jest jeszcze jeden minus ,ta karma ma w składzie kukurydzę która nie jest wskazana dla psów,a już na pewno dla psów z problemami trawiennymi.i większość firm już odchodzi od kukurydzy.
Na Twoim miejscu kupiłbym Trovet,jest trochę droższy od karmy Profine,ale skutecznośc ma 100%.
Profine Light polecona przez weta,jest stricte karmą odchudzającą w pełnym tego słowa znaczeniu 25%białka/9 tłuszczu zadziała dokładnie tak jak dieta proteinowa dla ludzi.
Jest jeszcze jeden minus ,ta karma ma w składzie kukurydzę która nie jest wskazana dla psów,a już na pewno dla psów z problemami trawiennymi.i większość firm już odchodzi od kukurydzy.
Dostaje wieczorem tylko czy również rano?marta1987 pisze:tyle że on tylko wieczorem tak ma jak dużo biega ? a może to być jakaś alergia może na ryż albo coś ? on dostaje 250 g karmy wieczorem może mu zmiejszyć tą dawke ? bo już nie wiem ... nie chce mu tez ciągle zmieniac tych karm ale jak bedzie trzeba . a co z tą karmo profine light ? wie pan coś o tej karmie ?
Witam
szukam niedrogiej karmy dla 9 letniego psa. Wybór jest tak duży, że ciężko się na coś zdecydować.
Wybrałem 3 karmy i proszę o poradę, która będzie lepsza jakościowo, ewentualnie inne propozycje:
Bosh dród,orkisz/senior/Bozita Orginal/Brit Premium Senior.
szukam niedrogiej karmy dla 9 letniego psa. Wybór jest tak duży, że ciężko się na coś zdecydować.
Wybrałem 3 karmy i proszę o poradę, która będzie lepsza jakościowo, ewentualnie inne propozycje:
Bosh dród,orkisz/senior/Bozita Orginal/Brit Premium Senior.
Z wymieninych przez Ciebie karm,wybrałbym Brit Premium(tym bardziej,że nowy Brit ma więcej mięsa),ale też godna zastanowienia jest(tym bardziej,że jest promocja 3 kg gratis- spokojnie może być dla psów seniorów bez obaw.http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-mai ... p-384.html
-
- Informacje
-