Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Przyłączm a się do przedmówcy. Choć tak jak napisałem jedynie nr 1 wydaje się być całkiem całkiem to jednak trochę jej brakuje. Ogólnie wszystkie te propozycje nie są zbyt atrakcyjne i nie wyglądają kusząco. Jako, że masz yorka to worek 15 kg nie jest Ci potrzebny. Więc czy nie lepiej kupić mniejszy worek, lepszej, pożywniejszej karmy? Nawet 5-7 kg worek to spokojnie Ci na 2-3 m-ce wystarczy a to nie jest aż takie obciążenie dla kieszeni. Napewno pies będzie szczęśliwszy a i Ty unikniesz kosztownych wizyt u weta jak pies dostnie alergii, uczulenia od słabej jakości karmy. TOWT ma worki 6,8 kg za ok 100 zł - świetna karma bezzbożowa. Bardzo dobre są np. Platinum Natural, Magnusson, Husse, Nutram, Nutra Gold, MM - wszystkie mają worki 3-5-7 kg. A z tańszych propozycji to dobre będą np. Josera czy też Fitmin.
Tak ,numer pierwszy to eukanuba, drugi hills a trzeci to royal. Eukanuby jeszcze nie miałam, (teraz jest na hillsie)trochę zaparcia ma...), byłam już z nim na royalu i było wszystko ok...Dlatego się zastanawiam, która z nich jest najlepsza. Franek niestety ma bardzo wrażliwy żołądek i karmy typu orijen powodowały u niego kupy cztery razy dziennie i wielkości też nie proporcjonalnej do jego wagi + gazy. Słyszałam ,że hills ma być wycofany z Polski, wie ktoś może coś o tym?? No i royal jest najbardziej dostępny, to też za nim przemawia.. Z tym ,ze royala myślałam tą wersję ta yorków, ma suszone mięso na drugim miejscu i taurynę. Myślicie ,ze jest lepsza od hillsa(adult mini)??Acha, i mógłby mi ktos powiedzieć co oznacza-mączka z kurczaka-? Czy to jest mięso suszone?Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam.
Przetłumaczyłam skład hillsa z opakowania i ... jestem w ciężkim szoku. Skład jest zupełnie inny niż na stronach internetowych. Według mojego tłumaczenia skład wygląda tak
kukurydza, mięso drobiowe (kurczak 20%), mączka sojowa, tłuszcz zwierzęcy, kukurydziana mączka glutenowa, digest, olej roślinny, siemię lniane, węglan wapnia
To chyba nie za dobrze, co? Lepszy ten czy ten royal dla yorków. To skład rc dla yorków
ryż, suszone mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, mąka kukurydziana, izolat białka roślinnego*, gluten kukurydziany, kukurydza, hydrolizat białka zwierzęcego, włókno roślinne, pulpa buraczana, olej rybny, drożdże, olej sojowy, sole mineralne, fruktooligosacharydy, wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów), olej z ogórecznika (0,1%), proszek jajeczny, wyciągi z zielonej herbaty i winogron (źródło polifenoli), hydrolizat skorupiaków (źródło glukozaminy), wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny), hydrolizat chrząstki (źródło chondroityny).
kukurydza, mięso drobiowe (kurczak 20%), mączka sojowa, tłuszcz zwierzęcy, kukurydziana mączka glutenowa, digest, olej roślinny, siemię lniane, węglan wapnia
To chyba nie za dobrze, co? Lepszy ten czy ten royal dla yorków. To skład rc dla yorków
ryż, suszone mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, mąka kukurydziana, izolat białka roślinnego*, gluten kukurydziany, kukurydza, hydrolizat białka zwierzęcego, włókno roślinne, pulpa buraczana, olej rybny, drożdże, olej sojowy, sole mineralne, fruktooligosacharydy, wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów), olej z ogórecznika (0,1%), proszek jajeczny, wyciągi z zielonej herbaty i winogron (źródło polifenoli), hydrolizat skorupiaków (źródło glukozaminy), wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny), hydrolizat chrząstki (źródło chondroityny).
http://www.krakvet.pl/brit-care-adult-s ... 11179.html
Na Twoim miejscu kupiłbym tę karmę i dałbym sobie spokój ze wszystkimi wynalazkami które mają w nazwie karmy chwyt reklamowy-Dla Yorków.W tej karmie przynajmniej pies dostanie mięso na pierwszym miejscu w składzie.
Na Twoim miejscu kupiłbym tę karmę i dałbym sobie spokój ze wszystkimi wynalazkami które mają w nazwie karmy chwyt reklamowy-Dla Yorków.W tej karmie przynajmniej pies dostanie mięso na pierwszym miejscu w składzie.
Hmmm, trochę boję się niesprawdzonej karmy... Już tyle razy zmieniałam, nie chcę mu tak mieszać w brzuchu Chociaż w sumie musze się zastanowić, bo karma ma fajny skład i bardzo tania! A gdybyś mógł mi jeszcze powiedzieć- czym różni się mączka mięsna od suszonego mięsa?? I nie chodzi mi o to ,że ten royal jest dla yorków bo wisi mi to, mógłby jeść równie dobrze dla mopsów, jakby mu służyła... Myślałam tylko ,że ma lepszy skład od tej wersji size- adult mini....
Dzięki.murakami pisze:Stopniowa zmiana rodzaju karmy suchej w karmieniu psa:
Dzień 1 i 2
75% dotychczasowej karmy + 25% nowej karmy
Dzień 3 i 4
50% dotychczasowej karmy + 50% nowej karmy
Dzień 5 i 6
25% dotychczasowej karmy + 75% nowej karmy
Dzień 7 i następne
100% nowej karmy
Brit Care to naprawdę bardzo przyzwoita karma , wypróbowana przez mojego wrażliwego Onka.Gość pisze:Hmmm, trochę boję się niesprawdzonej karmy... Już tyle razy zmieniałam, nie chcę mu tak mieszać w brzuchu Chociaż w sumie musze się zastanowić, bo karma ma fajny skład i bardzo tania! A gdybyś mógł mi jeszcze powiedzieć- czym różni się mączka mięsna od suszonego mięsa?? I nie chodzi mi o to ,że ten royal jest dla yorków bo wisi mi to, mógłby jeść równie dobrze dla mopsów, jakby mu służyła... Myślałam tylko ,że ma lepszy skład od tej wersji size- adult mini....
Co do mączki mięsnej to wiele bylo już w tym temacie na żywieniu. Wpisz haslo do przeglądarki
Dziękuję za odpowiedź. A czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy skład tego hillsa co podałam (kukurydza, mięso drobiowe (kurczak 20%), mączka sojowa, tłuszcz zwierzęcy, kukurydziana mączka glutenowa, digest, olej roślinny, siemię lniane, węglan wapnia) jest lepszy czy gorszy od rc?? Z góry dziękuję chociaż chyba i tak wezmę tego brita, ale chciałabym wiedzieć bo słyszałam ,że hills lepszy od rc, a pod względem składu coś mi się nie wydaje...
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Gdyby na świecie byly tylko te dwie karmy Hillś i Royal to wybrałabym Hillsa . Royal w opisie ma wypisane cuda niewidy , natomiast jakość jest słaba. Wiesz to są karmy wielkich koorporacji, a za tym idzie reklama .Pamiętam jak kilka lat temu Hills kosztowal ponad 200 zł za worek , bo to byla nowość na polskim rynku , ale to było z 7 lat temu .
hmm, bo wydawało mi się ,że royal ma więcej mięsa
royal ma dwa produkty zwierzęce a hills jeden No i royal ma mięso suszone...Napisałam do rc maila o ilość mięsa, mam nadzieję ,że odpiszą Już kiedyś dostałam odp ale niestety usunęłam maila. W karmie dla szczeniaków było badajże 40% mięsa suszonego...Nie wiem jak teraz, bo chyba składy uległy małym zmianom
royal ma dwa produkty zwierzęce a hills jeden No i royal ma mięso suszone...Napisałam do rc maila o ilość mięsa, mam nadzieję ,że odpiszą Już kiedyś dostałam odp ale niestety usunęłam maila. W karmie dla szczeniaków było badajże 40% mięsa suszonego...Nie wiem jak teraz, bo chyba składy uległy małym zmianom
Wydawało mi się ,że to jedne z najlepszych karm Franka odchowałam na royalu, jadł royala, teraz mamy hillsa i w sumie nie wiem...Ten skład z opakowania nie wygląda zbyt zachęcającą...W internecie widziałam w składzie podroby, na opakowaniu- nic sama już nie wiem co wybrać...może ten brit, ale znowu boję się nowości...
-
- Informacje
-