Oczywiście,że TOTW to dobra jakościowo karma i ma wielu zwolenników na świecie sam polecałem ją wielokrotnie i moje psy 2 lata temu tez jadły z powodzeniem tą karmę.
W 2005 roku wyszła na jaw afera,że w karmach Nutra Nuggets(jagnięcina) odkryto pleśń w jednym ze składników (kukurydza)były niestety zgony psów i w sumie kilkadziesiąt psów odeszło za teczowy most z tego powodu.
Dlatego Diamonds wprowadził te sławetne 153 testy swoich produktów(karm)aby uniknąć wpadek,jak widać coś znowu nie wypaliło i kolejna wpadka.
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Moje psy nie potrafią czytać, więc skład i to, co na jego pierwszym miejscu lata im koło nosa , za to świetnie tę karmę przyjmują - i co ważne (!!!) nie uczula mojej hiper alergiczki (uczulają ją prawie wszystkie, poza nielicznymi wyjątkami typu Trovet).Apocatequil pisze:Ja w sumie nie rozumiem zachwytu nad wolfsblutem.
To jest karma która ma na pierwszym miejscu w składzie... ziemniaki.
Nie wiem jak to ma się do diety wilka
A tak na serio - bądźmy realistami, mało która karma ma mięso na pierwszym składzie (rzetelne podanym składzie, nie zmanipulowanym przez producenta) - chyba tylko Ziwi może się poszczycić takim wspaniałym, mięsnym składem.
Poza tym to nigdy nie był dla mnie najważniejszy parametr (ilość mięsa w karmie, a moje BF jakoś mało podobne do wilka ), dla mnie liczy się zupełnie co innego w dobrej karmie (już nie raz było na ten temat - jakość, jakość, jakość!).
Nie wiedziałam, że jeszcze ktoś na to patrzy (na którym miejscu co w składzie) - moim zdaniem tak się nie da ocenić czy karma jest dobra czy nie.
Isabelle widziałam te mrożonki i próbowałam podawać w bardzo małych ilościach na spróbowanie, niestety - zdrowy pies przyjmuje je super, a alergiczka parę minut po zjedzeniu nimi wymiotuje
Dodam, że po świeżym, surowym mięsie przygotowanym przeze mnie nie ma takiej reakcji (?).
Kurcze, własnie przybierałam się do zamówienia TOTWa a tu patrzę, że z niektórych sklepów znikł. Zgłębiłam się w temat, a tu proszę - salmonella.. Tego jeszcze brakowało
Przeszukałam sporo karm, poczytałam składy i żadna mi nie odpowiada, tzn. żadna nie odpowiada wymaganiom mojego psa. Stąd moje pytanie - jaką karmę wybrać dla psa, który nie trawi wszelkich zbóż (włącznie z ryżem i pulpami), o cenie w miarę przystępnej, i workach poniżej 10kg? I najlepiej nie z samej ryby... TOTW spełniał w 100% wymagania, ale muszę odczekać zanim go kupię, bo nie chcę dostać zarażonego worka..
Acanę i Orijena przerobiliśmy. Na Acanie drapanie, a na Orijenie kupy okropne.. Canidae odstawiłam póki co na dalszy plan, bo granulki chyba mniejsze niż TOTW, a mój pies wciąga wszystko co małe jak odkurzacz.
Pomożecie?
Przeszukałam sporo karm, poczytałam składy i żadna mi nie odpowiada, tzn. żadna nie odpowiada wymaganiom mojego psa. Stąd moje pytanie - jaką karmę wybrać dla psa, który nie trawi wszelkich zbóż (włącznie z ryżem i pulpami), o cenie w miarę przystępnej, i workach poniżej 10kg? I najlepiej nie z samej ryby... TOTW spełniał w 100% wymagania, ale muszę odczekać zanim go kupię, bo nie chcę dostać zarażonego worka..
Acanę i Orijena przerobiliśmy. Na Acanie drapanie, a na Orijenie kupy okropne.. Canidae odstawiłam póki co na dalszy plan, bo granulki chyba mniejsze niż TOTW, a mój pies wciąga wszystko co małe jak odkurzacz.
Pomożecie?
No właśnie spore.. Ale nic nie da się na nie poradzić, bo psisko po najmniejszej styczności ze zbożami wymiotuje
mam yoreczkę bardzo wybredną na karmy suche.. jadła totw,whitewolf,olivers,puffins,enova,fish4dogs,1stchoise było ze zjadła troche royala exigent..niektóre te karmy nawet nie tkneła niektóre zmordowała z dosmaczaczem.. jest dosc ruchliwa dlatego boje sie ze za mało je a za duzo spala..lubi małe granulki..jest za drobna bo jest yorkiem duzym.. co mi polecicie?
o rany a ja miałam nadzieje ze cos dla niejadków znajdę:( a wolfsblut? tylko chyba te karmy mają duże granulki?
-
Wolfsblut z konina ma bardzo malutkie granulki
oj konina odpada bo nie przyczynie sie do zabijania koni;) a po drugie to nie karma dla niejadka bo za mało białka i jeszcze mniej tłuszczy:( ale dzieki za propozycje..
-
Kolejny raz to samo. czym sie rózni koń od świni? Krowy? A może jest lepszy niż młode kilkudniowe jagnię??????
Ludzie opanujcie się! Macie psy a one są mięsożerne, więc przyczyniacie się do śmierci tych zwierząt! Nosicie buty ze skóry, paski, zegarki....te zwierzęta są zabijane dla was!!!!i przez was, !
Boszszsze co za hipokryzja!
Ludzie opanujcie się! Macie psy a one są mięsożerne, więc przyczyniacie się do śmierci tych zwierząt! Nosicie buty ze skóry, paski, zegarki....te zwierzęta są zabijane dla was!!!!i przez was, !
Boszszsze co za hipokryzja!
Iza mówiłam Ci że człowiek to wirus Ziemi ociekający hipokryzją Tu chodzi o zakodowane w podświadomości postrzeganie zwierząt. Konik jest fajny, można na nim jeździć itp a świnia żyje by wylądować u ludzi na talerzu, więc nikt nie ma obiekcji by pies ją jadł a podobno jej inteligencja jest większa niż u psów.
Argument drugi już lepszy
Argument drugi już lepszy
to jest dla mnie argument ale najwazniejszy ze to karma juz pisałam nie dla psa który ma sporo ruchu i do tego niejadka