Witam
Ja osobiście poleciłbym Ci Markus Muhle. Karma świetnie przyswajalna a do tego smakuje psom. Plusem jest też to, że nie jest tłusta w dotyku, nie brudzi i fajnie może służyć za przysmak/nagroda w ćwiczeniach. Można ja polać wodą i wtedy jeszcze bardziej psom smakuje Jest bardzo treściwa i przez to nie obciąża tak psiego żołądka. Dajesz mniej objętościowo a wagowo wychodzi tak samo jak innych karm.
Oczywiście i Josera i Fitmin są godne polecenia bo to niezłe marki. Ale w naszym przypadku po fitminie (performance) pies miał duuuuże kupy pewnie dlatego że karma ta ma bardzo duże dawkowanie (dla mojego psa 655-720 gr/dzień) a i pragnienie po niej pies maił jakby skacowany chodził . Teraz kończymy drugi worek Josera Festival i w sumie jest oki tylko w porównaniu z Markusem kupale są trochę luźniejsze i wkurza mnie ich zbieranie. Poza tym Josera jest naprawdę smakowitą karmą. Jak polejesz letnią wodą to robi się taki aromatyczny sosik i psy szaleją jak poczują ten zapach
Ale dla nas best of the best jest Markus Muhle i tą karmę polecasz szczególnie
Pozdr-M&B
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Z tym że z Joser to chyba właśnie tylko festival ma ten sosik. Przynajmniej tak wynikało z opisów jakiś czas temu, gdy szukałam karmy dla wybrednego psa.Martines999 pisze:Teraz kończymy drugi worek Josera Festival i w sumie jest oki tylko w porównaniu z Markusem kupale są trochę luźniejsze i wkurza mnie ich zbieranie. Poza tym Josera jest naprawdę smakowitą karmą. Jak polejesz letnią wodą to robi się taki aromatyczny sosik i psy szaleją jak poczują ten zapach
Witam serdecznie,
piszę w akcie desperacji i bezsilności zarazem... Panie Robercie A. oraz inni mądrzejsi ode mnie w kwestii karmienia psa użytkownicy forum - proszę o pomoc w "doborze" karmy dla mojego alergika. Wiem, że musimy na własnej skórze znaleźć odpowiednią karmę, ale może pomożecie w analizie składów. Otóż Hugo od szczeniaka ma problemy skórno - pokarmowe, uczulony na kurczaka (moje przypuszczenie na podstawie 4 letniej obserwacji). Nie trawi również kości, które po godzinie od zjedzenia "oddaje" tą samą stroną, którą je przyjął, a po większej ilości gotowanego mięsa cały dzień może siedzieć na dworze męcząc się z biegunką Już w okresie szczenięcym próbowałam wprowadzić mu dobrą karmę, ale po RC miał łupież, po Eucanubie nie potrafił się wypróżnić, po Boschu wymiotował, po Acanie się drapał...Wtedy spróbowaliśmy Puriny Dog Chow Puppy z jagnięciną i wszystko wróciło do normy - skóra ok, kupy ok itp. Dlatego też po roku przeszliśmy na Purinę Dog Chow Adult również z jagnięciną i było ok. Ale niestety cały czas mam wrażenie, ze ta karma nie jest odpowiednia dla mojego psa. Kupiłam mu ostatnio Brit Premium i Care z jagnięciną, ale niestety, o ile kupy bardzo ładne to skóra woła o pomste do nieba - strup na strupie Jest w nich tłuszcz drobiowy, więc podejrzewam, ze to to go uczuliło. Teraz zamówiłam Mera Dog z jagnięciną oraz Mera Dog z łososiem i zobaczymy. Studiując wszystkie te składy karm czuję, że jestem głupsza niż byłam przed czytaniem i dlatego mam prośbę - może ktoś zna inną, dobrą karmę o składzie podobnym (składniki) do Puriny Dog Chow choć opis na ww. jest nader skromny?
Pozdrawiam serdecznie
piszę w akcie desperacji i bezsilności zarazem... Panie Robercie A. oraz inni mądrzejsi ode mnie w kwestii karmienia psa użytkownicy forum - proszę o pomoc w "doborze" karmy dla mojego alergika. Wiem, że musimy na własnej skórze znaleźć odpowiednią karmę, ale może pomożecie w analizie składów. Otóż Hugo od szczeniaka ma problemy skórno - pokarmowe, uczulony na kurczaka (moje przypuszczenie na podstawie 4 letniej obserwacji). Nie trawi również kości, które po godzinie od zjedzenia "oddaje" tą samą stroną, którą je przyjął, a po większej ilości gotowanego mięsa cały dzień może siedzieć na dworze męcząc się z biegunką Już w okresie szczenięcym próbowałam wprowadzić mu dobrą karmę, ale po RC miał łupież, po Eucanubie nie potrafił się wypróżnić, po Boschu wymiotował, po Acanie się drapał...Wtedy spróbowaliśmy Puriny Dog Chow Puppy z jagnięciną i wszystko wróciło do normy - skóra ok, kupy ok itp. Dlatego też po roku przeszliśmy na Purinę Dog Chow Adult również z jagnięciną i było ok. Ale niestety cały czas mam wrażenie, ze ta karma nie jest odpowiednia dla mojego psa. Kupiłam mu ostatnio Brit Premium i Care z jagnięciną, ale niestety, o ile kupy bardzo ładne to skóra woła o pomste do nieba - strup na strupie Jest w nich tłuszcz drobiowy, więc podejrzewam, ze to to go uczuliło. Teraz zamówiłam Mera Dog z jagnięciną oraz Mera Dog z łososiem i zobaczymy. Studiując wszystkie te składy karm czuję, że jestem głupsza niż byłam przed czytaniem i dlatego mam prośbę - może ktoś zna inną, dobrą karmę o składzie podobnym (składniki) do Puriny Dog Chow choć opis na ww. jest nader skromny?
Pozdrawiam serdecznie
Z pewnością pies nie jest uczulony na zboza ,bo Dog Chow naszpikowany jest zbożami .
Poczekaj na Mera Dog Alergicy na kurczaka,dają radę bez problemów.
Możesz jeszcze kupić Bioscha,tam jest kurczak,ale BIO i nie ma prawa alergizować!!!
Poczekaj na Mera Dog Alergicy na kurczaka,dają radę bez problemów.
Możesz jeszcze kupić Bioscha,tam jest kurczak,ale BIO i nie ma prawa alergizować!!!
Dzięki za odzew. Dużo bym dała aby ta Mera Dog go nie uczuliła. Teraz jesteśmy na etapie "leczenia" skóry po Bricie Puriną Dog Chow nieporozumienie jakieś, ze pies dochodzi do siebie dzięki kiepskiej karmie...
zapomniała się podpisać alanaGość pisze:Dzięki za odzew. Dużo bym dała aby ta Mera Dog go nie uczuliła. Teraz jesteśmy na etapie "leczenia" skóry po Bricie Puriną Dog Chow nieporozumienie jakieś, ze pies dochodzi do siebie dzięki kiepskiej karmie...
-
dostałam dziś próbki Lupo Sensitiv i o dziwo... psina zeżarła pół paczuszki próbki i chciała więcej mimo że jest na Wolfsblucie (co i tak za dużo ale mama dała ) a za Markusem nie przepada! Kto by pomyślał...
-
Panie Robercie jeszcze proszę o ustalenie dawkowania Super Enzymes, bo przy polecaniu ich zadał Pan pytanie o wagę mojej psicy, ale odpowiedzi już nie było a więc psina waży prawie 11 kg i ma 8 lat dzięki z góry
Do Alana
Mój alergik świetnie zareagował na karme Trovet RRD ( z królikiem ). Teraz od dwóch miesięcy jest na Bento Kronen z jagnięciną i na razie jest super: zero drapania, sierść piękna. Też miałam duze nasilenie alergii po Brit Premium. Trovet polecił mi właśnie Robert tu na forum, rewelacyjna karma na wyprowadzenie psa z alergii.
Rucia1
Mój alergik świetnie zareagował na karme Trovet RRD ( z królikiem ). Teraz od dwóch miesięcy jest na Bento Kronen z jagnięciną i na razie jest super: zero drapania, sierść piękna. Też miałam duze nasilenie alergii po Brit Premium. Trovet polecił mi właśnie Robert tu na forum, rewelacyjna karma na wyprowadzenie psa z alergii.
Rucia1
-
- Informacje
-