Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Owczarz racja Ale tak apropo to raczej znajdzie się taka karma...przynajmniej tak mi się zdaje;]
O ile się nie mylę to on karmi Arionem Premium Ale nie jestam pewna na 100%
- staszko_i_aras
- Kontakt:
A ja jestem pewny na 100%, że Robert już tu mówił, że karmi Arionem Premium (było o tym w innym wątku dot. brita)Talia pisze:O ile się nie mylę to on karmi Arionem Premium Ale nie jestam pewna na 100%
Całkowicie się zgadzam z powyższym OWCZARZ Cieszę się, że ludzie czytają i cytują moje opinie ... stare, bo stare (wrzesień zeszłego roku) ale wiedza się nie starzeje przecież. PozdrawiamOWCZARZ pisze:Porównanie Chicken Soup a Royal Canin:)
Zalety Chicken Soup w stosunku do Royala:
Chicken Soup ma moim zdaniem wiele zalet, których nie ma RC (który moim zdaniem jest przereklamowany i w znacznej mierze płaci się za markę i reklamę właśnie):
Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … często powodujące alergie),
- zawiera sprecyzowane źródło tłuszczu np. tłuszcz kurczaka (RC ma w składzie tłuszcze zwierzęce – nie wiadomo jakie … ),
- zawiera kilka źródeł białek pochodzenia zwierzęcego w składzie np.: kurczaka, indyka, kaczkę, łososia i jajka …
- konserwowana jest naturalnie (Wit. E) a nie zawiera paskudztw typu BHA, BHT jak RC …
- zawiera dodatki typu siemię lniane, algi, wyciąg z juki, ziółka
Dodatkowo wersje mają najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.
No i cenowo wygląda przystępniej.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka , nie zagłębiając się w szczegółową analizę która już wypada jeszcze korzystniej na rzecz CHS.
To tak z ciekawosci dla zainteresowanych.
Widzisz jak dużą posiadasz wiedze:) Twoje spostrzezenia sa świetne wiec miło Cie zacytowac zamiast samemu się produkowac i pisac to samo, skoro się identycznie mysli jak Ty. Powinnas sie cześciej udzielac tu na forum bo nie kazdy ma taką zdolność wyłapywania i analizowania składu karmy jak Ty:) pozdrawiam
Ależ ta wiedza jest ogólnie dostępna przecieżOWCZARZ pisze:Widzisz jak dużą posiadasz wiedze:) Twoje spostrzezenia sa świetne wiec miło Cie zacytowac zamiast samemu się produkowac i pisac to samo, skoro się identycznie mysli jak Ty. Powinnas sie cześciej udzielac tu na forum bo nie kazdy ma taką zdolność wyłapywania i analizowania składu karmy jak Ty:) pozdrawiam
Dla znających język angielski, nie wiem czy mogę, ale podam stronkę, na której można a nawet należy przeczytać wszystko od deski do deski i to naprawdę wiele wyjaśnia ... http://www.dogfoodproject.com
PS
Teorii jest kilka nawet w temacie suchych karm i tak naprawdę chyba żadnej nie można uznać za jedynie słuszną no i jest to dziedzina nieustannie i dynamicznie się rozwijająca (przynajmniej w krajach rozwiniętych ), postęp ogromny i pewnie z czasem i do naszego dzikiego wschodu dotrze
Pozdrawiam
No chyba jednak nie ogólnie dostępna skoro mnóstwo osób zarzuca mi propagowanie CHS i mysla ze jestem jakims dystrybutorem tej karmy czy co?
A ja tylko w dobrej wierze probowalem podsunac super karme za przystepne pieniadze...no ale niech sobie radza sami, bo tylko potrafia krytykowac i szukac dziury w całym.
Zobaczysz zaraz napewno skrytykuja tą stronke ktora podalas, że to wymysł speców od marketingu itd..
Poczytaj tutaj te posty zobaczysz jak się pisze o CHS:)
P.S. tak masz racje u nas to jeszcze "dziki wschód" nawet w toku myślenia, analizowania niektórych tu osób:)
A ja tylko w dobrej wierze probowalem podsunac super karme za przystepne pieniadze...no ale niech sobie radza sami, bo tylko potrafia krytykowac i szukac dziury w całym.
Zobaczysz zaraz napewno skrytykuja tą stronke ktora podalas, że to wymysł speców od marketingu itd..
Poczytaj tutaj te posty zobaczysz jak się pisze o CHS:)
P.S. tak masz racje u nas to jeszcze "dziki wschód" nawet w toku myślenia, analizowania niektórych tu osób:)
hehe taaak ja też już "byłam" dystrybutorem kilku karm o których gdzieś tam pisałam ... Niestety na niektórych ludzi nie ma rady a i uszczęśliwiać co niektórych na siłę nie ma co chyba Mam nadzieję, że jednak w tłumie znajdzie się chociaż kilka osób które skorzystają z takiej wiedzy, a to już zawsze będzie cośOWCZARZ pisze:No chyba jednak nie ogólnie dostępna skoro mnóstwo osób zarzuca mi propagowanie CHS i mysla ze jestem jakims dystrybutorem tej karmy czy co?
...
- staszko_i_aras
- Kontakt:
Fuga, dzięki za namiar na stronkę (fajnie i rzeczowo jest napisana, więc warto by przetłumaczyć - przynajmniej fragmenty - na j. polski i dalej ją przekazywać ) I właśnie... może lepiej podać konkretny link do rzeczowych materiałów (i niech każdy sam sobie wyciąga wnioski), niż bawić się w anonimowego doradcę...fuga pisze:podam stronkę, na której można a nawet należy przeczytać wszystko od deski do deski i to naprawdę wiele wyjaśnia ... http://www.dogfoodproject.com
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2007, 18:09 przez staszko_i_aras, łącznie zmieniany 1 raz.
fuga: tak przetlumacz im jesli masz ochote...bo biedaczki chcą się coś dowiedzieć ale nie dają rady, piszą że fajna stronka ale nie mają bladego pojęcia co tam zawarte i proszą o przetłumaczenie:) to się usmiałem
Jesli masz ochotę przetłumacz im bo ja nie mam najmniejszej...bo i tak się na mnie wypna jak juz to nieraz robili
Jesli masz ochotę przetłumacz im bo ja nie mam najmniejszej...bo i tak się na mnie wypna jak juz to nieraz robili
-
- Informacje
-