Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Ależ nikt z nas nie odpowiada za smaki bo przecież sami nie próbujemy tych karm,a co poradzimy na to że niektóre pieski są bardzo wybredne co do smaku karmy i w tym tkwi problem, żeby dobrać tą najbardziej smakowitą dla naszego ulubieńca.
-
Póki próbowałam przekonać Brutka do suchych bobków - nie smakowało nic, nie chciał nawet powąchać. Odkąd przeszliśmy na Barf - suchy bobek to najsmaczniejszy smaczek treningowy. Każdy jaki by nie był. I tak jest dobrze. Odwiedzam raz do roku wystawę w wawie i zbieram cały stos próbek - mam zapas na cały rok
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 08:03 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 08:13 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
poczekaj jeszcze trochę i pewnie nie takie bajery jeszcze w internecie zobaczysz ;D
postanowiłam wypróbować na bokserce z alergią skórną, brit care ale nie wiem na który rodzaj się zdecydować. może ktoś ma jakieś doświadczenie ze smakami brita?
padło na brita bo chłopak nie chce zdecydować się na zakup dużych worków i choć kupując np 3kg przepłaca to woli tak niż zakupić 1 wór 15kg a na 12kg brita może go naciągne
padło na brita bo chłopak nie chce zdecydować się na zakup dużych worków i choć kupując np 3kg przepłaca to woli tak niż zakupić 1 wór 15kg a na 12kg brita może go naciągne
- Hunter i ja
A co powiecie na nowe bezzbozowe Platinum Adult Iberico+Greens? Przyznam szczerze, ze kusi mnie zeby kiedys w przyszlosci sprobowac, ale ze nie bardzo mam w tej materii pojecie, czekam na Wasze opinie.
u mojego alergika Brit zarówno Premium jak i Care z jagnieciną bardzo nasiliły alergię ponieważ zawieraja tłuszcz drobiowy. Skóra mojego psa wołała o pomstę do nieba a biedak drapał się niemiłosiernie.89ola pisze:postanowiłam wypróbować na bokserce z alergią skórną, brit care ale nie wiem na który rodzaj się zdecydować. może ktoś ma jakieś doświadczenie ze smakami brita?
Każdy przypadek jest inny opisujecie alergie na karme ,tłuszcz itd,a często nie bierzecie pod uwagę tego co z psem dzieje/działo się w między czasie tzn szczepienia,odrobaczenia,leki,sterylizacje(tutaj narkoza) o tym się nie pamięta zawsze tylko winna karma
Melduje Suki po miesiącu na Mera Dog Pure Lamb&Rice. Po jakimś czasie mialam wrażenie,że zaczęła źle znosić karmę,bo wylizywała brzuchola i łapy,ale żadnej wysypki czy biegunki nie było. Myśle,że to była sól po spacerach,bo wraz z poprawą pogody nic takiego już nie obserwuje. Nadal więc jestem zadowolona. Waga Suki utrzymana,a karma jest smakowita i "trzyma" długo nawet zimą. Przy 3 posiłkach dziennie - 1 kupa!w dodatku "bardzo ładna" dokupiłam jej teraz mały worek z indykiem na spróbowanie i czekam aż dojdzie
-
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 08:22 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jesli juz w temacie alergii jestesmy to potrzebujemy porady odnosnie karmy,zrobilismy testy i teoretycznie wiemy co nam szkodzi,sporo produktow uczula, niby piesek tez sporo moze,ale karmy sa tak komponowane ,ze nie udalo mi sie znalezc zadnej w 100% OK.Je teraz Royala hypoalergenic,ale zaczelo ychodzic troszke wypryskow- chcemy zmienic. Chcialbym wybrac sposrod 3 karm,ktore ewentualnie beda pasowaly nam skladem. 1 to Troet z krolikiem (tu nie pasuje olej rybny - uczulenie na rybe, karma zawiera tez tł zwierzece niewiadomego pochodzenia) 2. Fitmin Solution z krolikiem (tł drobiowy-tolerujemy kurczaka,indyka juz nie) 3. Yarrach Sensitive kurczak z ryzem (nie znam kompletnie tej marki,skład nie jest jasny w 100%).
Jesli to mozlwie prosilabym o jakies rady czy wskazowki, wiem ,ze ostatecznie zdecyduje pies co mu bedzie sluzylo,ale prosze o pomoc we wstepnej selekcji
Jesli to mozlwie prosilabym o jakies rady czy wskazowki, wiem ,ze ostatecznie zdecyduje pies co mu bedzie sluzylo,ale prosze o pomoc we wstepnej selekcji
-
- Informacje
-