Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
witam, czy ta karma http://www.youtube.com/watch?v=XnRUqjqAMNU jest dobra? czy mozna ja będzie podawać suczce po sterylizacji, podobno ma idealne parametry i jedząc ją (z przestrzeganiem dawki) pies nie tyje.
Tutaj jest jej dokładny opis: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
jeszcze jej nie kupiłam, ale moja suczka bardzo wybredna ! nie chce jesc magnussona, royal canine dla sterylizowanych, hillsa i/d,orijena. Innych nie próbowałam. Majbardziej lubi samo mięso z indyka i chleb orkiszowy. oczywiście tego nie dostaje jako posiłek , tylko ewentualnie mięso z ryżem i mielonym siemieniem lnianym czy zarodkami pszennymi z odrobiną liwy z oliwek. Tez nie wiem czy to własciwa dieta, ale co dawac skoro pies nie chce jesc tych karm...?
Jak zobaczy bodaj kawałeczek chleba , dostaje szału, da się za to pokroić!
Z góry dziękuję za fachowa poradę.
pozdrawiam, Aga
Tutaj jest jej dokładny opis: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
jeszcze jej nie kupiłam, ale moja suczka bardzo wybredna ! nie chce jesc magnussona, royal canine dla sterylizowanych, hillsa i/d,orijena. Innych nie próbowałam. Majbardziej lubi samo mięso z indyka i chleb orkiszowy. oczywiście tego nie dostaje jako posiłek , tylko ewentualnie mięso z ryżem i mielonym siemieniem lnianym czy zarodkami pszennymi z odrobiną liwy z oliwek. Tez nie wiem czy to własciwa dieta, ale co dawac skoro pies nie chce jesc tych karm...?
Jak zobaczy bodaj kawałeczek chleba , dostaje szału, da się za to pokroić!
Z góry dziękuję za fachowa poradę.
pozdrawiam, Aga
To ,że nie chce jeść RC I Hillsa to akurat dobrze .
Z chlebem nie przesadzaj ,bo fermentuje w jelitach co prawda nie wiem jak reaguja jelita na chleb orkiszowy ale na zwykły - tragicznie.
PS.Każda karma sucha w opisie producenta ma idealne parametry
Z chlebem nie przesadzaj ,bo fermentuje w jelitach co prawda nie wiem jak reaguja jelita na chleb orkiszowy ale na zwykły - tragicznie.
PS.Każda karma sucha w opisie producenta ma idealne parametry
też uważam,że to dobrze, ale weterynarze polecają te karmy, bo to karmy weterynayjne - tzn hills i royal adult...
mój ades do opisu karmy został wykrzyżykowany( pewnie dlatego,że krakvet nią nie handluje), chodziło mi o karmę ziwipeak, czy można ją podawać sukom sterylizowanym.
pozdrawiam, Aga
mój ades do opisu karmy został wykrzyżykowany( pewnie dlatego,że krakvet nią nie handluje), chodziło mi o karmę ziwipeak, czy można ją podawać sukom sterylizowanym.
pozdrawiam, Aga
-
weterynarze polecają te karmy, bo po pierwsze czerpią z tego korzyści finansowe, a po drugie często nie wiedzą że w ogóle istnieją inne (nie wszyscy, ale większość niestety).
Kastracja to nie choroba, nie wymaga zmiany karmy. ZiwiPeak jest jak najbardziej w porządku, jeśli suka go dobrze toleruje.Agulajda pisze:też uważam,że to dobrze, ale weterynarze polecają te karmy, bo to karmy weterynayjne - tzn hills i royal adult...
pozdrawiam, Aga
Cyt "z psami jest o tyle gorzej niż z ludźmi, że my dostarczamy sobie z pożywieniem masę antyoksydantów. w karmach psich ich nie ma, więc cała odpowiedzialność za usuwanie zmian nowotworowych spoczywa na psie. pytanie tylko jak długo da radę..."
Tak tylko psy same produkują witaminę C mega antyoksydant (zdrowe około 2,500 mg na dobę!)czyli zdrowy psi organizm powinien sobie poradzic z niebezpiecznymi tłuszczami z karmy.
Tak tylko psy same produkują witaminę C mega antyoksydant (zdrowe około 2,500 mg na dobę!)czyli zdrowy psi organizm powinien sobie poradzic z niebezpiecznymi tłuszczami z karmy.
jaką karmę zaproponować właścicielowi yorka w wieku 9lat i od prawie zawsze je royala?
karma nie może być wiele droższa niż royal, oraz dobrze żeby prawdopodobieństwo pod pasowania psy było jak największe aby właściciel się nie rozczarował na początku
a może nie opłaca się zmieniać psu karmy w takim wieku?
karma nie może być wiele droższa niż royal, oraz dobrze żeby prawdopodobieństwo pod pasowania psy było jak największe aby właściciel się nie rozczarował na początku
a może nie opłaca się zmieniać psu karmy w takim wieku?
-
No tak, Chapi to ma dopiero jakość...
w sam raz do czyszczenia kanałów wentylacyjnychSnedronningen pisze:No tak, Chapi to ma dopiero jakość...