pies musi być proporcjonalny rozpiętość masy w danej rasie jest często sporo wynika z budowy ... w sojej grupie potrafię z fotki i wymiarów oraz wieku powiedzieć czy pies powinien ważyć mniej
zobaczymy co z tą hameryką w CHS oby sie sprawdziła tfu tfu ... a jak nie przez was będę szukała dalej tylko te ceny
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
witajcie prosze o rade bo juz nie wiem co robić mam berneńczyka i juz nie wiem jakie preparaty mu podawać ciągle trzęsą mu sie łapy i jak leży i jak stoi jest psem młodym skończył 7 mc a mój wet już nie wie co mu podawać
No mojemu tez bardzo smakuje. Jesli chodzi o kupki moj tez miał na poczatku takie sobie, nie oczekuj cudow szubko, musi sie przestawic na nową karmę, tym bardziej ze jest holistyczna i ma duzo składników których pewnie nie miały wcześniejsze karmy. Jak karma służy psu można powiedzieć gdzieś najwcześniej po 2-3 tygodniach stosowania:)
Ja tam nie stwierdziłem jakiejs większej aktywnosci, moze Ci sie jednak wydaje?
Normalnie aktywny tak jak powinien być w stosunku do swojego wieku, porownywalnie do innych karm:)
Odnosnie zapachu to wg mnie jest naprawde fajny, a nie smierdzi tak okropnie jak niektore inne karmy jak np. Bosch Active-fuj.
Normalnie aktywny tak jak powinien być w stosunku do swojego wieku, porownywalnie do innych karm:)
Odnosnie zapachu to wg mnie jest naprawde fajny, a nie smierdzi tak okropnie jak niektore inne karmy jak np. Bosch Active-fuj.
No to teraz ja. Mam 6 mies. sunię berneńczyka, karmię ją Boschem dla szczeniąt ras dużych. Je bez rewelacji, woli gotowane, ale też co lepsze kąski wybiera. Najbardziej jej smakują kurze łapki, podroby (za wyjątkiem wątróbki) i kości wołowe. Chciałam zapytać jak oceniacie w skali 1-5 tę karmę?
A co myślicie o czeskiej karmie Calibra ? Ostatnio na wystawie byłem na ich stoisku i panowało tam zdecydowanie największe zainteresowanie. Pan, który doradzał wybór karmy wcale nie namawiał do ich zakupu, polecał tak samo jak innych producentów. Mówił, że dopiero nie dawno weszli na polski rynek, i szczególnie polecał karmę z puszki właśnie Calibry. Dostałem 2 opakowania próbne i bardzo posmakowały mojemu pieskowi. Na opakowaniu pisało, że nie zawiera środków powodujących alergię, a jej cena była na poziomie znanych marek jak Eukanuba czy Nutro Choice. Zastanawiam się nad kupnem tej właśnie karmy dla szczeniaka. Proszę o radę. Pozdrawiam !
SZczerze nie karmilem psów tą karma,ale nie sugeruj sie puszkami ,bo to nie to samo co karmy suche.
Przyklad ANIMONDY w puszkach sa bardzo dobrzy i mają duże osiągnięcia ,natomiast w suchych karmach nie maja żadnych osiągnięć i postępów,wręcz są slabi.
Tak ,że na temat CALIBRY moze być podobnie,ale to napewno jest karma Czeska tu nie ma pomylki?
Przyklad ANIMONDY w puszkach sa bardzo dobrzy i mają duże osiągnięcia ,natomiast w suchych karmach nie maja żadnych osiągnięć i postępów,wręcz są slabi.
Tak ,że na temat CALIBRY moze być podobnie,ale to napewno jest karma Czeska tu nie ma pomylki?