Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
syntetyczne dodatki, takie jak witaminy i minerały mogą powodować odwrotny skutek od zamierzonego, a nawet powodować zmiany nowotworowe! miejcie to na uwadze dopierając jedzenie dla psiaków.
-
Teraz ma cieczkę,to coś straciła apetyt,je jak już jest bardzo głodna, ale myślę że później to się unormuje.Robert A. pisze:Napisz co i jak dalej z karmą jak psinka będzie jadła?
Na razie pozostaje na Marcus Muhle,bo to właściwie jest jedyna sucha karma którą ona zjada bez problemu. Na tą nową MMBA na początku rzuciła się ze smakiem,ale po paru dniach nie było już tak wesoło,zastanawiam się czy powodem mniejszego apetytu nie była zbliżająca się cieczka.
Teoretycznie karmienie bezzbożowymi karmami nie powinno spowodować tycia, ale na forum odnotowano rożne , czasem odwrotne przypadki . Ostatnio weszłam na forum amerykańskie na którym właściciele chwalili takie karmy jak First Mate kanadyjska , jest wersja dla seniorów obecnie w dużej promocji , karma jest produkowana w niskiej temperaturze poobnie jak karmy brytyjskie, ktorych jest sporo na naszym rynku. Siostra karmi swoją goldenkę tą karmą i wydaje mi się , że sunia schudła. Dalej Canidea bezzbożowa i Nutram . Ostatnia , ciesząca się najlepszą opinią , ale bardzo droga o dużej zawartosci białka i tłuszczu , niby dla psów w kazdym wieku ale moim skromnym zdaniem raczej dla psa aktywnego. Są jeszcze Wolfsbluty.tracershy pisze:Jakie karmy bezzbożowe polecacie dla kilkunastoletniego seniora z ograniczoną ilością ruchu? Karmienie takimi karmami jak TOTW czy Applaws nie spowoduje tycia, czy wystarczy zmniejszyć ilość dziennej dawki karmy?
Trzeba też zwrócić uwagę, że na bezzbożówkach pies może rzeczywiście przybierać na masie - mięśniowej.
U mojej suki tak było.
Przytyła na wadze choć tak naprawdę była szczuplejsza (po prostu 'zamieniła' co nie co na mięśnie).
TOTW jest spoko jak oprócz tego, że sie ją daje zapewnia się psiakowi trochę ruchu - wtedy bardzo ładnie i bardzo szybko z tłuszczyku przechodzi się do mięśni.
Ale Canidae też było spoko z tego co pamiętam.
U mojej suki tak było.
Przytyła na wadze choć tak naprawdę była szczuplejsza (po prostu 'zamieniła' co nie co na mięśnie).
TOTW jest spoko jak oprócz tego, że sie ją daje zapewnia się psiakowi trochę ruchu - wtedy bardzo ładnie i bardzo szybko z tłuszczyku przechodzi się do mięśni.
Ale Canidae też było spoko z tego co pamiętam.
Tak to prawda. Suńkę mam na barfie, czasami daję jej wieczorem niewielką ilość Nutram bezzbożowej i mimo szczuplości sunia przytyla 3,5 kilo, wlaściwie to nabrala masy mieśniowej. Do pelnego szczęścia brakuje jej jeszce z 5 kilo ( waży około 27 powinna 30- 32, owczarek niemiecki) . Suńka zostala adoptowana i ważyla 23 kilo, chwiala się na nogach. A teraz śmiga! Ale wizualnie szczypioreczek!
Moja teraz też na barfie. Dopóki mi cierpliwości starczy na jej francuskie podniebienie
Od ponad 2 miesięcy karmię psa karmą Kingsmoor, która ogólnie jest bezzbożowa. Wypełniaczami są ziemniaki i groch....no właśnie ten groch. Wszystko było by w porządku, ale od jakiegoś czasu są niesamowite gazy. Psica tak pierdzi, że czasem nawet jej to przeszkadza, bo ona ogólnie zawsze bała się swojego pierdzenia No i podejrzewam, że winowajcą jest właśnie groch. Karma jest dla seniorów i jak na razie mała na niej nie przytyła, a wcześniej mi tyła na markusie i fitminie.
Moja też - jak zmieszam z suszonym/surowym żwaczem to jest skłonna zjeść nawet wątróbkę której nienawidzi
Nic dziwnego, zarówno na markusie jak i na fitminie jest na czym tyć. Mnóstwo węglowodanów. Może spróbuj jakiejś innej, bez groszku?
Nic dziwnego, zarówno na markusie jak i na fitminie jest na czym tyć. Mnóstwo węglowodanów. Może spróbuj jakiejś innej, bez groszku?
Karma pedeegre to same wypełniacze , chemia , odpady , więc raczej nikt z forumowiczów Krakvetu nie będzie znał nazwy karmy pedeegre. , bo przedmiotem dyskusji są karmy dobrej jakości. Jak szukasz karmy mokrej to lepiej kup Animondę , przynajmniej nie ma w niej sztucznych konserwantów. Jeśli interesuje Cię temat karm mokrych to możesz znależć wiele info w dziale karmy mokre.
A ja myślę, że to forum ma spore zasługi edukacyjne. Nawet jeśli trafiają tutaj miłośnicy marketowego jedzenia, to jest duża szansa, że się dowiedzą co to za karma i jakie może mieć skutki jej podawanie. Dlatego nie należy takich osób ganić i wypowiadać się w cynicznym tonie . Przeciętny człowiek idzie do marketu i sobie także kupuje badziew
Szkoda tylko , że pies nie jest zadowolony z tego wyboru .MB1910 pisze:Ja daję swojemu psu karmę Royal Canin i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru.
-
- Informacje
-