Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Bardzo dobry preparat, sam go podaje w połowie dawki, ale na efekty powinnas poczekac min. miesiac:) Ja bym wstrzymał się ze zmianą karmy, i podawał ten preparat i za miesiac czasu jesli sie nic nie poprawi z ta wypadajaca sierscia to wtedy bym sie zastanawiał co dalej.
Do CHS dodajesz witaminyOWCZARZ pisze:Bardzo dobry preparat, sam go podaje w połowie dawki, ale na efekty powinnas poczekac min. miesiac:) Ja bym wstrzymał się ze zmianą karmy, i podawał ten preparat i za miesiac czasu jesli sie nic nie poprawi z ta wypadajaca sierscia to wtedy bym sie zastanawiał co dalej.
Seter gordon szkocki, ma 14 miesięcy, waży 25 kg(chudzina straszna, ale co zje to spali). Miała kiedyś problemy ze stawami-młodzieńcze zapalenie stawów i jeśli nie przekręce nazwy brała wtedy artroflos, albo coś koło tej nazwy .
Katarynka, mozesz zmienic Acane na large Breed choc ja bym sie nie sugerował ze ma skladniki na stawy, bo akurat nie jest ich w tej karmie za duzo, wiec warto byloby zastosowac jakis preparat dodatkowy na stawy choc połowę dawki, coś typu Arthroflex tym bardziej, że miał już problemy ze stawami.
I do tej karmy pełną dawkę Biotyny Forte Dolfosu przez miesiąc czasu i zobaczysz czy bedzie jakaś poprawa.
I do tej karmy pełną dawkę Biotyny Forte Dolfosu przez miesiąc czasu i zobaczysz czy bedzie jakaś poprawa.
Ostatnio zmieniony 21 września 2007, 18:53 przez OWCZARZ, łącznie zmieniany 1 raz.
To ma ze pies ktory jest podatny na alergie, w pewnych okresach w ciagu roku ma wieksze zapotrzebowanie na okreslone witaminy np. wit.H, co skutkuje mniejszym wypadaniem siersci itd.
To nie jest moj wymysł, zapytaj dobrego lek.wet. to Ci odpowie.
To nie jest moj wymysł, zapytaj dobrego lek.wet. to Ci odpowie.
ok to nauczyłem sie czegoś nowego tylko do pełni szczęścia mojej wiedzy brakuje mi jeszcze informacji ile wit. H czyli biotyny potrzebuje pies w okresie wypadania sierści - może tak na 10 kg masy ciała. Do tej pory myślałem, że nadmiar witamin rozpuszczalnych w wodzie ląduje po prostu pod drzewem razem z moczem. Możesz...
Nie ma okreslonych danych ile witaminy H pies potrzebuje podatny na alergie jak juz mowilem tylko w pewnych okresach roku zwiazanych z nasilonym wypadaniem siersci. Poprostu potrzebuje jej wiecej i tyle.
Dlaczego Ty sie tak wszystkiego czepiasz? To jest sprawdzone i nie moj wymysl, tylko rzeczywistosc.
Zwiekszone dawkowanie Wit H ale i nie tylko w tych okresach roku psu ze sklonnosciami do alergii ma zbawienny wplyw na jakosc siersci. Tyle w temacie, tyle powinno Ci wystarczyc.
Jesli tak dobrze sie znasz na wszystkim, to moze sam podoradzasz ludziom co i jak?
Staram się pomoc, a Ty swoje. Sama Katarynka przyznała rowniez ze lek. wet. polecił jej stosowanie Dolfosu Forte...wiec kolejna osoba ma podobne zdanie co ja.
Dlaczego Ty sie tak wszystkiego czepiasz? To jest sprawdzone i nie moj wymysl, tylko rzeczywistosc.
Zwiekszone dawkowanie Wit H ale i nie tylko w tych okresach roku psu ze sklonnosciami do alergii ma zbawienny wplyw na jakosc siersci. Tyle w temacie, tyle powinno Ci wystarczyc.
Jesli tak dobrze sie znasz na wszystkim, to moze sam podoradzasz ludziom co i jak?
Staram się pomoc, a Ty swoje. Sama Katarynka przyznała rowniez ze lek. wet. polecił jej stosowanie Dolfosu Forte...wiec kolejna osoba ma podobne zdanie co ja.
Tak wet mi tak zalecił, a muszę powiedzieć, że mam znakomitego weterynarza,podobno jeden z najlepszych w Krakowie. I tak się musi męczyć z przewrażliwioną właścicielką, która z każdą glupotą pędzi do niego . Wypadanie sierści podobno może być też związane z burzą hormonów, po ciąży urojonej...