Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Witam,mam ostatnio taki drobny problem..mój piesek raczej nie jada za dużo suchej karmy ale przez ostatnie 3 miesiące jej sierść z błyszczącej zrobiła się matowa,często się elektryzuje i wypada..czy to wina braku jakiś witamin czy może zmienić karmę na jakąś inną?
Poda mi ktoś kilka nazw dobrych karm z małą ilością składników i najlepiej jednym źródłem białka ?szukam dla alergika ale większośc karm nawet tych niby hipoalergicznych ma całą litanię w składzie.
Moja koleżanka karmi psiaka ON-ka dwuletniego suchą karmą Acaną z jagnięciną i piesek załatwia się w sumie prawidłowo jedynym zaskoczeniem jest kolor kupy zielony, co może powodować zabarwienie kału. Kupa jest uformowana biegunki nie występują.
Witam Wszystkich! bardzo prosił bym o pomoc osób, które karmią swoje Psiuki karmami niemieckimi. Generalnie jestem zwolennikiem karm tłoczonych na zimno np markus, lupo, lukullus, które to doskonale sprawdzają się u mojego spaniela. Stosuje je jednak tylko w okresie wiosenno letnim bojąc się, że niska zawartość głównie tłuszczów nie nasyci w okresie jesienno zimowym wystarczająco mojego psa co spowoduje,iż będę musiał znacząco podnieść dzienne dawki. Dlatego też z przezorności na chłodniejsze dni przechodzę na np. husse, który także się świetnie sprawdza. Bardzo proszę o podpowiedź czy moje obawy są słuszne?czy mogę stosować belcando, happy dog, markus itp. karmy na zimę czy lepiej zostać przy sprawdzonej drodze zamieniając je na te o wyższej kaloryczności ilości białka oraz tłuszczy?.
merkus-super karma ale mi worek 15kg poszedł w niecałe 3 tygodnie (przeciętna karma starcza na miesiąc lub dłużej) wiec coś musi być w tym co piszesz. jeżeli masz sprawdzone 2-3 marki "letnie" i 1 zimową po których pies czuje się dobrze a ty jesteś zadowolony to wszystko ok.
co do samych karm-happy dog jest drogi przy swoim kukurydziano-pszennym składzie, husse też nie lepszy. może jakaś karma bez zbożowa? ponoć psy tracą na nich tłuszcz a przybierają mięśni? np. taste of the wild, orijen, purizon?
co do samych karm-happy dog jest drogi przy swoim kukurydziano-pszennym składzie, husse też nie lepszy. może jakaś karma bez zbożowa? ponoć psy tracą na nich tłuszcz a przybierają mięśni? np. taste of the wild, orijen, purizon?
Temat wysokobiałkowych bezzbożówek przerabiałem w zeszłym roku ze skutkiem opłakanym i właśnie dopiero husse a potem markus sprawiły, że mój pies odzyskał swoją świetność. Poza tym mocno wątpliwa jest dla mnie jakość karm amerykańskich dlatego stosuję głównie niemieckie karmy na zmianę ze szwedzkimi