Do gość 1,
bez enzymów trawiennych o ile to jest problem z trzustką pies nie będzie mógł strawić mięsa i zdania nie zmienię.
Diagnoza, leki. Przestawienie z dnia na dzień na surowe mięso psa zdrowego czasem przysparza kłopotów a co mówić o przypadku psa z chorą trzustką. Każdy ma swój rozum i zrobi co zechce. Przestawienie psa na surowe powinno się odbywać stopniowo i czasem nawet w czasie wynoszącym kilka miesięcy.
A tu gość 1 proponuje przestawienie chorego psa od tak nagle bez wnikania w leczenie, diagnozę. Dieta barf nie uleczy wszystkich psich problemów ze zdrowiem.
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Karma TOTW nie jest jedna z lepszych karm ,jest jedną z wielu średniej jakości .natalia_t pisze:Według mnie jedną z lepszych karm jest Taste of the Wild.
Ma świetny skład i nie stosunkowo niedroga.
Nie ma ryżu (przez który niektóre psiaki - w tym mój - mają łupież) ani zapychaczy i jest w wielu wariantach smakowych
Od ryżu psy nie mają łupieżu , bo ryż pozbawiony jest glutenu dlatego jest dobrze przyswajany .
Żadnemu też psu tyłka nie rozerwiesz dając od czasu do czasu ryż w pokarmie .
Łupież , alergie , wzdęcia powodują zboża ( gluten ) zawarte w suchych karmach jak też wszelkie
barwniki , chemikalia i ich cudowne badziewskie "ulepszacze" .
Surowizna na chora trzustkę jest ZABÓJCZA !Lena06 pisze:Tak, jak napisał Gość1, surowizna jest najlepszą opcją dla chorej trzustki. Trzustkę obciążają zboża, czyli wszystkie karmy zbożowe odpadają. Również bezzbożowe nie będą dobre, bo zawierają mimo wszystko węglowodany.
Gratuluję odwagi kazdemu , kto zdecyduje się tak karmić psa z tą jednostka chorobową !
Temat brzmi "Sprawdzone suche karmy dobrej jakości itd." więc jeśli ktoś pyta o suchą karmę to nie piszcie o żywieniu barfem bo do tego jest założony oddzielny temat dotyczący barfa a także znany już wszystkim Barfny Świat
Co do wywodów weterynaryjnych tak szczegółowych o chorej trzustce też jest inne miejsce na tym forum - dział choroby i leczenie.
Posty nie dotyczące tematu będą usuwane!.
Co do wywodów weterynaryjnych tak szczegółowych o chorej trzustce też jest inne miejsce na tym forum - dział choroby i leczenie.
Posty nie dotyczące tematu będą usuwane!.
-
Ja mam dobre doświadczenie z Hill'sem, zarówno karmami weterynaryjnymi, jak i bytowymi. Karmię Hill'sem i psa i kota. Pies ma błyszczącą sierść i świeży oddech, żadnych problemów z wypróżnianiem.
-
ja mojemu boksiowi daję suchą karmę Chapi, Pedigri nie lubi:0
czy możecie polecić karme suchą,która będzie miała w swoim składzie wołowinę- bo już nie mam siły czytać składu,a moj AST nie może kurczaka,próbowałam karmę RC z jagnięciną-niestety były uboczne efekty,nie chcę testowac innej jagnięciny
dziękuję
dziękuję
mam rozumieć,że nie ma na rynku karm wołowych ? co do ryb to nigdy nie próbowałam na psie,moje koty(dachowce) nie chwycą się takiej karmy,wolą sobie przynieść żywe myszy jak nic nie ma w miskach. Surowych czy gotowanych ryb też nie lubią,więc na wrażliwym psie o jasnej maści nie chcę za dużo testować
-
Z karm z wołowina jest jeszcze Black Angus MM, Koebers.