Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Ja niedawno kupuję właśnie te karmę. Spostrzeżenia podobne. Jest świetna i zero problemów brzuchowych;) w końcu! A smakuje zdecydowanie!anulkac pisze:Od 3 miesięcy karmię mojego bulka karmą Kingsmoor z jagnięciną. Moje spostrzeżenia : qpale ok, brak bąków, miękka biała sierść. I co ważne, mój wybredny niejadek zajada się tą karmą jak szalony.
Witam, pomocy! Czytam i czytam i nadal nie wiem jaką karmę wybrać!
Mam 5 miesięcznego Jack Russell Terriera i do tej pory karmiony był karmą Farmina Natural&Delicious wersja z dynią, jagnięciną i borówką. Wcześniej, ale dość krótko, jadł Royal Canin VET DOG Pediatric Junior i miał straszną alergię, drapał się, gryzł i lizał łapki. Po zmianie karmy właśnie na Farminę był zachwycony, ochoczo jadł i drapanie znacznie się zmniejszyło (weterynarz podejrzewał alergię na drób). Od kilku dni natomiast nie chce jeść, podchodzi do miski, wącha i odchodzi, nawet po przegłodzeniu zjadł bez zachwytu troszeczkę i resztę karmy zostawił. Wydaje mi się też, że puszcza po tej karmie śmierdzące bączki (choć nie jest to często). Może macie doświadczenie z takim przypadkiem?
Dodam, że mój JRT jest dość wybredny także jeśli chodzi o smakołyki - nie wszystkie go zachwycają i szybko mu się nudzą smaki, ale jest typowym śmieciarzem (zbiera z ziemi wszystko co można chwycić w paszczę).
Mam 5 miesięcznego Jack Russell Terriera i do tej pory karmiony był karmą Farmina Natural&Delicious wersja z dynią, jagnięciną i borówką. Wcześniej, ale dość krótko, jadł Royal Canin VET DOG Pediatric Junior i miał straszną alergię, drapał się, gryzł i lizał łapki. Po zmianie karmy właśnie na Farminę był zachwycony, ochoczo jadł i drapanie znacznie się zmniejszyło (weterynarz podejrzewał alergię na drób). Od kilku dni natomiast nie chce jeść, podchodzi do miski, wącha i odchodzi, nawet po przegłodzeniu zjadł bez zachwytu troszeczkę i resztę karmy zostawił. Wydaje mi się też, że puszcza po tej karmie śmierdzące bączki (choć nie jest to często). Może macie doświadczenie z takim przypadkiem?
Dodam, że mój JRT jest dość wybredny także jeśli chodzi o smakołyki - nie wszystkie go zachwycają i szybko mu się nudzą smaki, ale jest typowym śmieciarzem (zbiera z ziemi wszystko co można chwycić w paszczę).
[quote="rokio"][quote="anulkac"]Od 3 miesięcy karmię mojego bulka karmą Kingsmoor z jagnięciną. Moje spostrzeżenia : qpale ok, brak bąków, miękka biała sierść. I co ważne, mój wybredny niejadek zajada się tą karmą jak szalony.[/quote]
Ja niedawno kupuję właśnie te karmę. Spostrzeżenia podobne. Jest świetna i zero problemów brzuchowych;) w końcu! A smakuje zdecydowanie![/quote]
Ja też kupuję tę karmę i mam o niej dobre zdanie.
Ja niedawno kupuję właśnie te karmę. Spostrzeżenia podobne. Jest świetna i zero problemów brzuchowych;) w końcu! A smakuje zdecydowanie![/quote]
Ja też kupuję tę karmę i mam o niej dobre zdanie.
Ja też kupuję tę karmę i jestem zadowolona.rokio pisze:Ja niedawno kupuję właśnie te karmę. Spostrzeżenia podobne. Jest świetna i zero problemów brzuchowych;) w końcu! A smakuje zdecydowanie!anulkac pisze:Od 3 miesięcy karmię mojego bulka karmą Kingsmoor z jagnięciną. Moje spostrzeżenia : qpale ok, brak bąków, miękka biała sierść. I co ważne, mój wybredny niejadek zajada się tą karmą jak szalony.
Mam następujący problem -
pies małej rasy (5kg).
Wyjątkowy niejadek.
Poszukuję karmy o dobrej smakowitości.
Do tej pory karmiony był Brit Care oraz awaryjnie przeróżnym jedzeniem gotowanym (surowego nie tyka). Niestety je bardzo niewiele i wyjątkowo niechętnie. Jest przebadany i zdrowy.
Polecacie coś, co psy chętnie zjadają?
pies małej rasy (5kg).
Wyjątkowy niejadek.
Poszukuję karmy o dobrej smakowitości.
Do tej pory karmiony był Brit Care oraz awaryjnie przeróżnym jedzeniem gotowanym (surowego nie tyka). Niestety je bardzo niewiele i wyjątkowo niechętnie. Jest przebadany i zdrowy.
Polecacie coś, co psy chętnie zjadają?
Do najsmaczniejszych suchych karm w dalszym ciągu zaliczany jest Fitmin z racji swojej otoczki wątrobowej .
Jeśli Fitmin nie będzie psu smakował , to daj sobie już spokój z karmami suchymi i przejdź na inną formę pożywienia.
Jeśli Fitmin nie będzie psu smakował , to daj sobie już spokój z karmami suchymi i przejdź na inną formę pożywienia.
Czesc, jestem tu nowa, chcialabym miec niedlugo psa, najprawdopodobniej ze schroniska, ale zastanawiam sie, czy sa jakies karmy weganskie lub wegetarianskie dla psow, ktore zapewnia im wszystkie niezbedne skladniki?
Z gory dziekuje za odpowiedz!
Z gory dziekuje za odpowiedz!
Agk - http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=19188 nie ma czegoś takiego jak karma dla psa - wegańska zapewniająca wszystkie niezbędne składniki. Psy to mięsożercy więc nie możliwe jest aby warzywa zapewniły mu to co jest w mięsie i to nie kwestia poglądów zwierzęcia tylko budowy układu pokarmowego. Jeśli myślisz inaczej, nie bierz psa. Weź sobie zwierzaka roślinożernego.
-
Moim zdaniem najlepsze są karmy z Ariona, cenowo ok i pieski też jedzą ze smakiem.
Hej,
jaką karmę polecicie dla 7 tygodniowego szczeniaka (mieszaninia pudla oraz cocker spaniela)? W tym momencie ma Canivera Junior Puppy, ale mam wrażenie, że dopiero zaczęła to jeść (sunia jest z nami kilka dni).
Na pewno będzie na suchej karmie. Jaką byście polecili? Do obecnej nie mam zaufania. Mam wrażenie, że trochę za miękko wydala.
Teraz waży 1,5 kg. Docelowo trudno określić. Ile mniej więcej karmy powinna jeść?
jaką karmę polecicie dla 7 tygodniowego szczeniaka (mieszaninia pudla oraz cocker spaniela)? W tym momencie ma Canivera Junior Puppy, ale mam wrażenie, że dopiero zaczęła to jeść (sunia jest z nami kilka dni).
Na pewno będzie na suchej karmie. Jaką byście polecili? Do obecnej nie mam zaufania. Mam wrażenie, że trochę za miękko wydala.
Teraz waży 1,5 kg. Docelowo trudno określić. Ile mniej więcej karmy powinna jeść?
-
- Informacje
-