Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Ja również jak Diana, podaję mojej labradorce Eukanube
Sunia wcina w parę minut i jest szczęśliwa. Karma nie ma jakiś świństw w sobie i w bardzo wielu sklepach reklamują i polecają ją sprzedawcy. Na targach również można się wiele o niej dowiedzieć od weterynarzy. Polecam, bo mój pies je ją już od 4 lat i nie miała do tej pory, żadnych dolegliwości.
Sunia wcina w parę minut i jest szczęśliwa. Karma nie ma jakiś świństw w sobie i w bardzo wielu sklepach reklamują i polecają ją sprzedawcy. Na targach również można się wiele o niej dowiedzieć od weterynarzy. Polecam, bo mój pies je ją już od 4 lat i nie miała do tej pory, żadnych dolegliwości.
Ja karmię swoje zwierzęta Hill'sem (kicia MCO i suczka Owczarka Szkockiego) i jestem bardzo zadowolona . Zwierzaki mają się doskonale, suka już od 2 lat jest na Hill'sie i ma fantastyczne wyniki badań, wygląda świetnie - a teraz zostanie mamą. Cieszę się że tak jej karma podpasowała. Kicia długi czas była na Royalu, ale nieustannie miała łupież, zmieniłam karmę na Hill's i łupież się skończył a kot ma się ogólnie dużo lepiej. Widocznie konserwanty z RC były dla kota za "ostre".
Royal to świetna karma, ale użyte konserwanty są dosyc dysksyjne. Podobno wiele zwierzaków reaguje na nie właśnie uporczywym łupieżem.
Royal to świetna karma, ale użyte konserwanty są dosyc dysksyjne. Podobno wiele zwierzaków reaguje na nie właśnie uporczywym łupieżem.
Oczywiscie ze karma Hills jest marnej jakosci.
Dużo niepotrzebnych zbóż w karmie, niska zawartość mięsa.
Dużo wetów ją poleca podobnie jak Royala bo mają największe profity.
No ale jeśli ktoś chce swojego psa faszerować "pasza dla kur" prosze bardzo
Dużo niepotrzebnych zbóż w karmie, niska zawartość mięsa.
Dużo wetów ją poleca podobnie jak Royala bo mają największe profity.
No ale jeśli ktoś chce swojego psa faszerować "pasza dla kur" prosze bardzo
Są karmy które mają ograniczone występowanie niepotrzebnych wypełniaczy takich jak zboża czy gluten kukurydziany do minimum.sunshain pisze:to jaka wg Ciebie jest najlepsza - każda ma jakiś wypełniacz (jak nie zboża to np. czerwone buraki itd)
czyżby Trovet lub Finest Salmon4Dogs (tam tez jest zboże)
Wiele można podać przykładów wystarczy poszperać a nie zamykąc się w obrębie Hillsa, Royala i Eukanuby.
Chocby Chicken Soup, Taste of the Wild, Bento Kronen Lamb & Rice, Trovet RRD, Acana Pacific, Lamb & Apple i wiele wiele innych.
Wymienione przez mnie karmy oraz wiele wiele innych są jakościowo dużo lepsze od powszechnie wystepujących Royala, Eukanuby i Hillsa...wystarczy trochę chęci aby się poedukować i przejrzeć składy, choć poczytać to forum:)
P.S. karma Salmon4Dogs nie ma zbóż w swoim składzie:
łosoś 30,5% , ziemniaki 30,5%, mączka śledziowa 21,4%, olej z łososia 7,6%, włókno z buraków 6,4%, drożdże browarnicze 2,1%, minerały 0,8%, witaminy 0,7% / razem 100 % - nic więcej /
Ludzie prosze czytajcie uwazniej składy
Orijeny, Acany, TOTW, Wolfsblut, Brit Care, Solid Gold, Timberwolf, Canidae... wiele wiele innych, Ich ceny są na poziomie RC, Hillsa, Eukanuby, ale skład, zawartość mięsa, minimalna lub zerowa ilość zbóz, świadczy o ich przeznaczeniu dla psa!
Na stronie żywienie psa sportowego ((wpisać tak w google) jak również we wklejonym tu przeze mnie artykule jest dużo informacji jak wybrać dobra karmę, na co zwrócić uwagę, jakie składniki są psu pottrzebne a jakie zbędne. Jak przeczytasz choćby te 2 pozycje, nigdy nie stwierdzisz już ze Hills to dobra karma. Sama kiedyś też byłam przekonana że tak jest... ale na szczęście człowiek uczy się całe życie.
Na stronie żywienie psa sportowego ((wpisać tak w google) jak również we wklejonym tu przeze mnie artykule jest dużo informacji jak wybrać dobra karmę, na co zwrócić uwagę, jakie składniki są psu pottrzebne a jakie zbędne. Jak przeczytasz choćby te 2 pozycje, nigdy nie stwierdzisz już ze Hills to dobra karma. Sama kiedyś też byłam przekonana że tak jest... ale na szczęście człowiek uczy się całe życie.
Ciekawi mnie tylko jedno, znalazłem wzmiankę, że Omega 6 zwłaszcza przy niedoborze Omega 3 stymulują rozwój tkanki nowotworowej.
Wiadomo, że większośc karm zawiera relatywnie duzo Omega6 wobec bardzo niskiej ilości Omega 3.
Dodatkowo sporo osó daje olej np. z pestek winogron który również zawiera dużo Omega 6.
Czyżbysmy w ten sposób przyczyniali się do zwiększenia ryzyka zachorowania psa na nowotwór?
Wiadomo, że większośc karm zawiera relatywnie duzo Omega6 wobec bardzo niskiej ilości Omega 3.
Dodatkowo sporo osó daje olej np. z pestek winogron który również zawiera dużo Omega 6.
Czyżbysmy w ten sposób przyczyniali się do zwiększenia ryzyka zachorowania psa na nowotwór?
-
- Informacje
-