Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Tak tak skad ja to znam.
Dlatego u mnie wet jest od tego aby zaszczepił, ewentualnie wyleczył psa w nagłym wypadku...choć z tymi diagnozami to też jest różnie i ciężko utrafić na dobrego lekarza zwłaszcza w takich problemach jak skórne.
Natomiast kwestii żywienia nawet nie poruszam z lek.wet.- to nie ma sensu, z góry wiadomo jaka będzie odpowiedź i argumentacja lekarza a mnie już też nie chce się przekonywać któregoś lekarza z rzędu- choć czasem miałem ubaw wciągając takiego w merytoryczną dyskusję- po 5 minutach tracił taki lekarz rezon- i już ta argumentacja dla Royala nie była taka oczywista.
No ale widzę że temat z poniższego wątku jeszcze długo będzie aktualny:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9129
Dlatego u mnie wet jest od tego aby zaszczepił, ewentualnie wyleczył psa w nagłym wypadku...choć z tymi diagnozami to też jest różnie i ciężko utrafić na dobrego lekarza zwłaszcza w takich problemach jak skórne.
Natomiast kwestii żywienia nawet nie poruszam z lek.wet.- to nie ma sensu, z góry wiadomo jaka będzie odpowiedź i argumentacja lekarza a mnie już też nie chce się przekonywać któregoś lekarza z rzędu- choć czasem miałem ubaw wciągając takiego w merytoryczną dyskusję- po 5 minutach tracił taki lekarz rezon- i już ta argumentacja dla Royala nie była taka oczywista.
No ale widzę że temat z poniższego wątku jeszcze długo będzie aktualny:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9129
Chyba z lekarzami wet. każdy ma ten sam problem co do żywienia.
Ja mam 2 kliniki zaprzyjażnione - w jednej mają sklepik, i polecają Biomilla, Acane, Purine Pro Plan, z Royala, Ekunaby i Hillsa mają tylko diety specjalistyczne.
A druga, zresztą bardzo znana pani wet, wdałam się z nią ostatnio w dyskusję, kulturalną, gdyż zgadałyśmy się że jesteśmy fanatyczkami żywienia psów i pyta się mnie czy pies je karmy dla alergików, ja mówię że tak, ale nie te diety, tylko poprostu bez glutenowe, i ona że super, ale że w takim razie muszę koniecznie RC spróbować bo mają fantastyczne karmy. Ja mówię że nie dziękuję- że ich składy mnie nie przekonują, a ona, że była na szkoleniu - w fabryce RC i zwiedzala i naprawdę cudownie
I taka to właśnie wiedza pani dr o żywieniu... do innej nie mam zastrzeżeń
Ja mam 2 kliniki zaprzyjażnione - w jednej mają sklepik, i polecają Biomilla, Acane, Purine Pro Plan, z Royala, Ekunaby i Hillsa mają tylko diety specjalistyczne.
A druga, zresztą bardzo znana pani wet, wdałam się z nią ostatnio w dyskusję, kulturalną, gdyż zgadałyśmy się że jesteśmy fanatyczkami żywienia psów i pyta się mnie czy pies je karmy dla alergików, ja mówię że tak, ale nie te diety, tylko poprostu bez glutenowe, i ona że super, ale że w takim razie muszę koniecznie RC spróbować bo mają fantastyczne karmy. Ja mówię że nie dziękuję- że ich składy mnie nie przekonują, a ona, że była na szkoleniu - w fabryce RC i zwiedzala i naprawdę cudownie
I taka to właśnie wiedza pani dr o żywieniu... do innej nie mam zastrzeżeń
goskaaa,to dobrze,że ona zwiedzała Royala, pomyśl jak mieli cudownie moi znajomi jak zwiedzali zakład produkujący Pedigrie byli pod wrażeniem,szczególnie jak zobaczyli resztki z batonów snickers lądujące na psiej taśmie produkcyjnej ,hala prod Snickersa jest obok.
No pozyjemy zobaczymy...Robert A. pisze:To Orijen jednak kozacki.
Ale jest dość dobry dowód na to jak psu może się reakcja na te same karmy zmienic z biegiem lat, kiedyś moja suka po misce orijena dostawała tak straszliwego rozwolnienia, wzdęc, masakra była jelitowa, teraz jak lekarstwo... zobaczymy jak dalej.
Dzis konczymy pierwszy worek TOTW z bizonkiem. Karma rewelacyjna!! Pies zjada porcje w 10 sekund, qpki sa malenkie i tylko dwie dziennie. Wczesniej podawalam karme Hill's - mialam wrazenie, ze wydala wiecej niz jadl!!
Zamowilam kolejne worki karmy, ale niestety dostalam informacje, ze juz nie ma, a karma nadal jest w ofercie..
Zamowilam kolejne worki karmy, ale niestety dostalam informacje, ze juz nie ma, a karma nadal jest w ofercie..
Tak TOTW to rewelacyjna karma. Grubo się zastanawiam, niedługo będę miał zastrzyk gotówki i postanowiłem spróbować karmy z górnej półki.
Tylko zastanawia mnie karma jedna z trzech i nie wiem co wybrać- proszę o opinie (wszystkie z rybą):
TOTW, Timberwolf, Wolfsblut lub ewentualnie Acanę Pacifica
Tylko zastanawia mnie karma jedna z trzech i nie wiem co wybrać- proszę o opinie (wszystkie z rybą):
ups, bardzo przepraszam i obiecuje poprawe
Chyba bym się zastanawiała między Wolfsblutem a Pacificą!OWCZARZ2 pisze:Tak TOTW to rewelacyjna karma. Grubo się zastanawiam, niedługo będę miał zastrzyk gotówki i postanowiłem spróbować karmy z górnej półki.
TOTW z rybą mojej suce np średnio podchodziło, natomiast z bizonem rewelacyjnie.
-
- Informacje
-