sucha karma

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

cynamonka

04 stycznia 2007, 16:01

Dzis wieczorem mam dostać 8śmio miesiecznego goldena(kolezanka wyjezdza) i nie wiem jaka karme mu dac?! Do tej pory miałam rottweiler'a ale to troche inny pies wiec i inne wymagania,pomozcie!
Awatar użytkownika
kaasia
Kontakt:

04 stycznia 2007, 16:50

Najlepiej zapytaj koleżankę czym pies był karmiony do tej pory. Nagła zmiana karmy może mieć nieprzyjemne skutki.
ATA

04 stycznia 2007, 17:37

Koleżanka nie tylko powinna powiedzieć czym karmi psa (ależ musi być śliczny :D) ale dać Ci również trochę karmy. Przecież nie jest powiedziane, że od razu uda Ci się ją kupić. A jeśli to jest domowe jedzenie to lista ulubionych potraw też by się przydała. I to nawet troszkę wcześniej, żebyś mogła zaopatrzyć lodówkę :wink:
Gość

05 stycznia 2007, 09:05

Popieram ATE. Gdy opiekowałam się dorosłom suczką rasy york,\ od znajomych, to dostałam całą wyprawkę, ręczniczki, szampony, odżywki, szczotkę, zapas karmy, pieniądze w razie czego, książeczkę zdrowia pieska, zabawki itp... Dowiedziałam się jak dawkować karmę, kiedy kąpać, itp...
Dać psa i mieć go gdzieś to tylko nieodpowiedzialny właściciel potrafi. Gdy zaprowadzałam mojego pieska do babci na jedną noc, to dałam mu jedzonko tuż przed wyjściem, byłam na porządnym spacerku, dałam miseczki, kocyk, zabawkę i oczywiście przez całą noc o nim myślałam i tęskniłam, ale wiedziałam, że ma się równie dobrze jak u mnie. Spał z dziadkiem w łóżku (normalnie śpi ze mną), babcia go pieściła i tuliła i nawet była z nim na spacerku, co nie było już konieczne. Uważam, że jestem odpowiedzialna właścicielka mojego piesia, którego kocham ponad życie !
DamaKier
Kontakt:

07 stycznia 2007, 00:44

Właścicielka powinna dać karmę i nie tylko karmę- wszelakie inne rzeczy, które będą psu potrzebne podczas jej nieobecności. Niech udzieli Ci też kilku rad- co, gdzie i jak
ODPOWIEDZ
  • Informacje