sucha karma
Glucosamina i inne składniki jednak działają -przykład mojego psa.Tak dla ciekawości,nie wiem może i wy kupowaliście karmy w tamtym okresie,jA PAMIęTAM ,żE ZA 15KG NUTRY NUGGETS płaciłem 240 pln i jeszcze był problem z dostaniem!!!Hills 310 pln 15 kg,Eukanuba w Warszawie dochodziła do ceny 380 pln za 15 kg!!!Były też i plusy tamtych czasów,Hills z USA,EUKANUBA z USA-dopiero póżniej otworzyli fabrykę w Holandii,a teraz na Ukrainie!Natomiast była bardzo dobra karma z najwyższej półki ,produkował ją koncern PEDIGRIE a nazywała się ADVANCE,niczym nie odbiegała od Hillsa.Royala,Eucanuby,a była nawet w niższej cenie.Ale się zmieniło to wszystko.Teraz internecik każdy ma klik i kurier do domu przywozi,nie tu to tam zakupimy.Tu promocja,tam pojemnik gratis,ręczniczek,miseczka i my zadowoleni ,nasze psy i koncerny bo wszystko się kręci Pozdrawiam.
Ok. Miło gdy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami. Ja miałem raczej wątpliwości i dalej je mam do substancji zawartych w karmach...tej glukozaminy jest taka mała ilośc że powątpiewam w skuteczność i faktycznie chyba warto suplementować preparatem. Ale nie wiem czy taki preparat Dolfosu dorównuje Artroflexowi skoro dwa razy tańszy?
Tak szczerze mówiąc nawet jak patrzę czasem na skłąd karmy to biorę to trochę z przymrużeniem oka, nikt nie wie z czego to w środku jest zrobione a pisać każdy może na opakowaniu co mu się podoba.
Poczytajcie trochę artykułów wydanych w USA z czego karmy robili (m.in.zwłok zwierząt).
Gdybym mógł karmiłbym na gotowanym mojego psa choć to czasochłonne. Niestety nie dam rady przestawić go, już dwa razy próbowałem, ma strasznie delikatny ukłąd pokarmowy i nawet jeśli dostanie jakiś smaczny kąsek między podaniem suchej karmy, jakieś surowe miesko to ma zaraz sensacje żołądkowe, a co dopiero zmiana na gotowane.
Tak szczerze mówiąc nawet jak patrzę czasem na skłąd karmy to biorę to trochę z przymrużeniem oka, nikt nie wie z czego to w środku jest zrobione a pisać każdy może na opakowaniu co mu się podoba.
Poczytajcie trochę artykułów wydanych w USA z czego karmy robili (m.in.zwłok zwierząt).
Gdybym mógł karmiłbym na gotowanym mojego psa choć to czasochłonne. Niestety nie dam rady przestawić go, już dwa razy próbowałem, ma strasznie delikatny ukłąd pokarmowy i nawet jeśli dostanie jakiś smaczny kąsek między podaniem suchej karmy, jakieś surowe miesko to ma zaraz sensacje żołądkowe, a co dopiero zmiana na gotowane.
działa działa ale nie jest to remedium na wszystkie problemy i jesli pies jest obciążony tak jak była moja amstaffka tylko zmniejsza cierpienie i oddala w w czasie problemy z innymi stawami i zmniejsza je ... jednak przy powaznych problemach ja polecam kwas hialuronowy.
co do preparatów znajome psy przyjmują dolfosy różne i naprawdę widać rezultaty weci, którzy używaja różnych firm specyfików takze bardzo chwalą tą linię ...
co do suchego dzięki bogu ze moja sucz juz uczy sie jeść surowe mięska (też zresztą szpikowane a co teraz nie jest zarówno dla zwierząt jak i ludzi chyba założę organiczna farmę )
co do preparatów znajome psy przyjmują dolfosy różne i naprawdę widać rezultaty weci, którzy używaja różnych firm specyfików takze bardzo chwalą tą linię ...
ja teżJa miałem raczej wątpliwości i dalej je mam do substancji zawartych w karmach...tej glukozaminy jest taka mała ilośc że powątpiewam w skuteczność i faktycznie chyba warto suplementować preparatem.
co do suchego dzięki bogu ze moja sucz juz uczy sie jeść surowe mięska (też zresztą szpikowane a co teraz nie jest zarówno dla zwierząt jak i ludzi chyba założę organiczna farmę )
ach gdzie te czasy że psiaki jadły resztki ze stołu ale powiem Wam ze sporo ludzi ma internet i kompetnie nie umie sie tym cudownym narzędziem posługiwać co rusz spotykam ludzi i jak mówię ile płacę za karmę (a takze smakołyki itp) robią pytam czy maja internet najczęściej maja i wiecie nie przyszło im do głowy poszukać ... i nawet jak wyłuszczę jak i co to dalej jacyś tacy bierni wola o 1/3 przepłacić ...Ale się zmieniło to wszystko.Teraz internecik każdy ma klik i kurier do domu przywozi,nie tu to tam zakupimy.Tu promocja,tam pojemnik gratis,ręczniczek,miseczka i my zadowoleni ,nasze psy i koncerny bo wszystko się kręci Very Happy Pozdrawiam.
Ja też się z takimi ludzikami spotykam którzy jeszcze dodatkowo mówią,że napewno kupuję podróby ,bo im tak powiedział właściciel sklepu z art.zoo.No tak jak mu poszli i powiedzieli ,że np Best Choice kosztuje 169pln a u niego ten sam 219 pln to ja napewno kupuję podróbę a ja dalej będę kupował tę podróbę za 169pln Wszyscy kupujemy podróby z internetu!!!!!! :lol:To oczywiście taki mały żart.
Robert, napisz mi na priv gdzie kupujesz Best Choice w takiej niskiej cenie, bo jakos sie nie spotkalem z taka ceną wszedzie koło 190 zł. Jesli mozesz. I czy da się załatwić tego jakieś próbki wogole? Bede Ci wdzieczny.
Moze sprobuje psiakowi Best Choice.
Moze sprobuje psiakowi Best Choice.
"ostatnio chrząstka rekina leczy wszystko. Nie udowodniono żadnego pozytywnego wpływu jej na orgazm a wady genetyczne są WADAMI więc zmianami nie podlegającymi leczeniu. Można łagodzić ich skutki zarówno chirurgicznie jak i postępowaniem farmaceutycznym , ale sposób postępowania zależy od danego osobnika, zaawansowania danej wady i jej wpływwu rzeczywistego na organizm w danym momencie."- to wypowiedź Pana Jarka- a więc nie takie cudowne te preparaty na stawy:)
-