suszone miso

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
maxymi
Posty:202
Rejestracja:01 listopada 2006, 10:21
Lokalizacja:Kamień k. Chełma Lubelskiego
Kontakt:

08 września 2007, 01:10

I tak trzymać dr Jarku :D OWCZARZ trzymaj się ciepło :D Czekamy na dalsze rady i instrukcje :D
Awatar użytkownika
Robert A.
Posty:4455
Rejestracja:27 czerwca 2007, 11:31
Lokalizacja:Warszawa

08 września 2007, 08:24

Totalna bzdura,ten artykuł dr,Samkowskiego,jak można pisac takie głupoty,wyssane z palca,nie ma mięsa suszonego?Wszędzie widzi mączki,nie mam pojęcia w jakim celu napisal ten artykul,ale mija się z prawdą,a przynajmniej Ja osobiscie jestem zupełnie odmiennego zdania.Mogę tu cytować slowa naukowców,producentów,itd,ale to wszystko jest w internecie,natomiast jest używane suszone mieso do produkcji karm,i nie jest wcale skóra i kości,W opisie mieso z kurczaka,nie mają prawa znajdowac się kosci i skóra,same miekkie tkanki, i żaden szanujący się koncern Amerykański ,nie pozwoli sobie na taki przekręt,ostatnio AFFCO,ma dostęp także do linni produkcyjnych tak więc,nie ograniczają się tylko do sprawdzenia opisów na workach.Temat bardzo trudny i długi,ale nie dam owinąć się wokół palca,dr Samkowskiemu,mam za dużą wiedzę na ten temat :) Pozdrawiam Robert.
OWCZARZ
Posty:779
Rejestracja:08 maja 2007, 13:36
Lokalizacja:Kraków

08 września 2007, 11:30

Ja mysle ze gosc po części ma racje, czy to jest nazwane suszone mięso czy mączka, to i tak jest to podobny proces produkcji. A osobnym tematem jest jaka karma jest robiona z mączki bardzo wysokiej jakosci a jaka z marnej jakości.

Faktycznie w USA nie stosuje się jeszcze nowego nazewnictwa lecz oryginalne, dlatego na karmach pisze, ze tyle i tyle miesa potem tyle i tyle maczki.
Gość

11 września 2007, 22:31

Przedmiotem specyfikacji jest hydrolizowana mączka z piór i krwi, przeznaczona do przetwórstwa w produkcji karmy dla zwierząt towarzyszących i futerkowych. Pióra są poddawane procesowi termohydrolizy, w celu rozbicia wiązań keratynowych i tym samym podwyższeniu przyswajalności białka, zawartego w mączce.

Mączka ta zawiera 100% materiału drobiowego. Stosunek udziału krwi i piór w produkcie jest analogiczny do udziału na żywym ptaku. Surowiec do produkcji mączki pochodzi ze zdrowych zwierząt (surowiec mieszany-kurczęta, indyki, gęsi), których mięso Weterynaryjna Inspekcja Sanitarna uznała za zdatne do spożycia przez ludzi.
Hołdi

12 września 2007, 22:06

Ja zawsze pwiem-----najlepiej gotowac tzn gotowany ryżyk i surowe mięsko wołowe ---i wtedy po problemie -jaka karmę wybrać!!!!
OWCZARZ
Posty:779
Rejestracja:08 maja 2007, 13:36
Lokalizacja:Kraków

12 września 2007, 23:23

No chyba ze pies jest uczulony na wołowine co nie rzadko sie rownież zdarza :D
Gość

13 września 2007, 19:43

Holdi. ryzyk gotowany+ miesko gotowane , nie surowe !
ODPOWIEDZ
  • Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości