suszone miso
Totalna bzdura,ten artykuł dr,Samkowskiego,jak można pisac takie głupoty,wyssane z palca,nie ma mięsa suszonego?Wszędzie widzi mączki,nie mam pojęcia w jakim celu napisal ten artykul,ale mija się z prawdą,a przynajmniej Ja osobiscie jestem zupełnie odmiennego zdania.Mogę tu cytować slowa naukowców,producentów,itd,ale to wszystko jest w internecie,natomiast jest używane suszone mieso do produkcji karm,i nie jest wcale skóra i kości,W opisie mieso z kurczaka,nie mają prawa znajdowac się kosci i skóra,same miekkie tkanki, i żaden szanujący się koncern Amerykański ,nie pozwoli sobie na taki przekręt,ostatnio AFFCO,ma dostęp także do linni produkcyjnych tak więc,nie ograniczają się tylko do sprawdzenia opisów na workach.Temat bardzo trudny i długi,ale nie dam owinąć się wokół palca,dr Samkowskiemu,mam za dużą wiedzę na ten temat Pozdrawiam Robert.
Ja mysle ze gosc po części ma racje, czy to jest nazwane suszone mięso czy mączka, to i tak jest to podobny proces produkcji. A osobnym tematem jest jaka karma jest robiona z mączki bardzo wysokiej jakosci a jaka z marnej jakości.
Faktycznie w USA nie stosuje się jeszcze nowego nazewnictwa lecz oryginalne, dlatego na karmach pisze, ze tyle i tyle miesa potem tyle i tyle maczki.
Faktycznie w USA nie stosuje się jeszcze nowego nazewnictwa lecz oryginalne, dlatego na karmach pisze, ze tyle i tyle miesa potem tyle i tyle maczki.
Przedmiotem specyfikacji jest hydrolizowana mączka z piór i krwi, przeznaczona do przetwórstwa w produkcji karmy dla zwierząt towarzyszących i futerkowych. Pióra są poddawane procesowi termohydrolizy, w celu rozbicia wiązań keratynowych i tym samym podwyższeniu przyswajalności białka, zawartego w mączce.
Mączka ta zawiera 100% materiału drobiowego. Stosunek udziału krwi i piór w produkcie jest analogiczny do udziału na żywym ptaku. Surowiec do produkcji mączki pochodzi ze zdrowych zwierząt (surowiec mieszany-kurczęta, indyki, gęsi), których mięso Weterynaryjna Inspekcja Sanitarna uznała za zdatne do spożycia przez ludzi.
Mączka ta zawiera 100% materiału drobiowego. Stosunek udziału krwi i piór w produkcie jest analogiczny do udziału na żywym ptaku. Surowiec do produkcji mączki pochodzi ze zdrowych zwierząt (surowiec mieszany-kurczęta, indyki, gęsi), których mięso Weterynaryjna Inspekcja Sanitarna uznała za zdatne do spożycia przez ludzi.
Ja zawsze pwiem-----najlepiej gotowac tzn gotowany ryżyk i surowe mięsko wołowe ---i wtedy po problemie -jaka karmę wybrać!!!!
-
- Informacje
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości