Witam,
przeczytałam ostatnio artykuł w kolorowej gazecie, że psy nie powinny jeść tłuszczu, a warzywa powinny być starte na drobnej tarce i gotowane na półsurowo. Czy to prawda? Gotuję naszej suni najczęściej podgardle, w którym jest dużo tluszczu, dodaję do tego warzywa (pietruszkę, marchew, seler) ale krojone w sporą kostkę i ryż lub kaszę.
Czy zima takie jedzenie może być, czy koniecznie musi być chude mięso? I w takim razie jakie jest najlepsze?
Pozdrawiam
tłuszcz w karmie
Nie radzę kierować się tym, co piszą w damskich czasopismach, bo oni tam piszą i o modzie i o chorobach i o gwiazdach i o zwierzętach.
Tłuszcz jest psu niezbędny do funkcjonowania i piesek musi spożywać tłuszcz tak samo jak człowiek (zresztą dośc cięzko byłoby dobrać psu dietę bez grama tłuszczu), ale musi być on w odpowiednich ilościach. Nie wiem jak takowe podgardle wygląda i ile jest w tym tłuszczu, także nie odpowiem, czy to jest dobry rodzaj mięsa.
A co do warzyw to można spokojnie gotować normalnie pokrojone w kostkę.
Tłuszcz jest psu niezbędny do funkcjonowania i piesek musi spożywać tłuszcz tak samo jak człowiek (zresztą dośc cięzko byłoby dobrać psu dietę bez grama tłuszczu), ale musi być on w odpowiednich ilościach. Nie wiem jak takowe podgardle wygląda i ile jest w tym tłuszczu, także nie odpowiem, czy to jest dobry rodzaj mięsa.
A co do warzyw to można spokojnie gotować normalnie pokrojone w kostkę.