uczulenie i zmiana karmy

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

28 czerwca 2005, 22:09

witam serdecznie
mój piesek ma chyba jakąś alergie bo ciągle się drapie i gryzie np po łapkach i grzbiecie. weterynarz podał mu zastrzyk przeciw świądowy ale starczył tylko na tydzień. potem podał mocniejszy i starczył na miesiąc. dzisiaj też dostał a lekarz kazał zmienić mu karmę na lamb& rise i nie dawać nic pozatym do jedzenia czyli kurczaków serka szynek schabu. to wszystko po to żeby sprawdzić czy to alergia na pokarm a mianowicie na kurczaki. nie wiem jednak czy naprawdę jest konieczna taka ścisła dieta i czy może z ryżem dostawać też warzywa np marchewkę?czy nie ma innego sposobu aby sprawdzić na co piesek jest uczulony? chodzi mi o jakieś testy i ile takie coś może kosztować?będe wdzięczna za odpowiedź
Ania
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

29 czerwca 2005, 00:12

ma Pani a raczej pies mądrego lekarza proszę dokładnie go słuchać. Absolutnie nic nie dodawać. Testy u nas kosztują ok. 100 zł ale...... musi być odstęp 30 dni od końca działania zaaplikownych leków i nie może żadnych leków przed dostawać a jego skóra powinna być zdrowa.
Gość

29 czerwca 2005, 13:19

dziękuje bardzo za odpowiedż zamówiłam już nawet acane lamb&rise i jak tylko ją dostanę to zastosuję do wskazań lekarza bo szkoda mi mojego psiaka jak tak ciągle się drapie. jeszcze martwi mnie to że wczoraj dostał zastrzyk depo-medron tak jak ostatnio ale teraz chyba nie działa bo ciągle go swędzi a poprzednio już po 1 dniu miał na miesiąc spokój.
ODPOWIEDZ
  • Informacje